Schab w majeranku ma ciekawą zieloną skórkę, która idealnie współgra z wielkanocnym stołem. Kto wie, może przywoła wiosnę tej zimy, czy wiosny.. już sama nie wiem jak to z tą pogodą jest ;) Potrzebujemy: 1,3 schabu 2 łyżki majeranku 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z resztą przypraw. Mięso myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem. Następnie nacieramy je przyprawami i wkładamy do rękawa do pieczenia. Mięso umieszczamy w lodówce na 24 h po czym pieczem... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...