Muffinki z malinami z płatkami owsianymi to zdrowy deser, który z całą pewnością zasmakuje również najmniejszym domownikom. Będzie szybko i smacznie. Przepis na: Wielkanocna babka Składniki 75g mąki 25g wiórek kokosowych 125 ml mleka migdałowego 250 g malin (mogą być mrożone) 100g płatki owsiane łyżeczka sody 100g erytrolu 1 banan 2 łyżki octu jabłkowego Muffinki z malinami – przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sernik śmietankowy z bitą śmietaną, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały! Wychodzi bardzo puszysty i delikatny. Idealnie sprawdzi się jako wielkanocne ciasto. Spód sernika to zmielone herbatniki z dodatkiem masła oraz piany z białka, dzięki temu oszczędzamy czas i mamy mniej pracy niż przy cieście kruchym. Do masy serowej poza bitą śmietaną dodajemy także ubitą pianę z białek, dzięki temu
Kuchnia MagdaLenyszynką Dziś mam dla was przepis na proste i pyszne faszerowane jajka. Jajka faszerowane papryką i szynką możecie podać na śniadanie, na różnych spotkaniach lub przygotować je na święta wielkanocne. Proste, szybkie i pyszne. Składniki: 4 jajka 2 łyżki majonezu kieleckiego WSP Społem 2 łyżki jogurtu lub śmietanę 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 mała czerwona papryka kawałek szynki (grubszy plaster
Słodkie okruszkiSernik śmietankowy z bitą śmietaną, wykonany na spodzie herbatnikowym. Jest doskonały! Wychodzi bardzo puszysty i delikatny. Idealnie sprawdzi się jako wielkanocne ciasto. Spód sernika to zmielone herbatniki z dodatkiem masła oraz piany z białka, dzięki temu oszczędzamy czas i mamy mniej pracy niż przy cieście kruchym. Do masy serowej poza bitą śmietaną dodajemy także ubitą pianę z białek, dzięki temu
Kuchnia MagdaLenyspowoduje, że bułki będą troszkę mniej puszyste i nie tak mięciutkie, jak z poniższego przepisu. Natomiast ciasto spokojnie możecie wykorzystać do upieczenia klasycznego ciasta drożdżowego z kruszonką lub babki wielkanocnej. Będzie wspaniałe! Słodkie bułeczki z kruszonką 😋 Masz ochotę na więcej? Poniżej znajdziecie kilka propozycji, które zaspokoją poranny jaki popołudniowy głód. Fantastyczne bułeczki z truskawkam i i mango będą idealne
SprawdzonaKuchnia.plszczypiorek i dokładnie wymieszać. Paski śledzi zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką . Przygotowane śledzie napełnić sałatką, odstawić by smaki się przegryzły. Przed podaniem udekorować wg uznania . W Święta Wielkanocne fajnie jest je przystroić rzeżuchą . U mnie już soli nie ma bo uważam,że śledzie i majonez to wystarczające słone dodatki,ale jeśli lubicie bardziej słono to sól oczywiście
Niespełnione zdolności kulinarneKlops z jajkiem zwany też pieczenią rzymską bardzo kojarzy mi się w wielkanocnym czasem (może to za sprawą jajek) To propozycja mięsna na świąteczne wędliny i mięsiwa obiadowe . Na to danie przepis mam od mojego śp. teścia a więc tym bardziej danie, które chcemy przygotowywać na święta. Sprawdzi się na ciepło, pokrojona w grube plastry jako danie obiadowe oraz
Dorota SmakujeBaranki i jajeczka z ciasta babkowego są pyszną ozdobą koszyczka i stołu wielkanocnego. Łatwe w przygotowaniu , efektowne a co najważniejsze można je upiec wcześniej i zamrozić. SKŁADNIKI : 4 jajka 1/2 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 200 g masła rozpuszczonego 200 ml gęstej śmietany 18 % 200 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki
Kulinarne Fantazje Marioliświęta, ale też na kolację, śniadanie lub różne spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Dziś polecam wam proste w przygotowaniu faszerowane jajka ze schabem. Pyszne, szybkie, idealne na śniadanie lub wielkanocny stół. Spróbujcie. W przepisie użyłam pysznego schaby z pieprzem od Pieczone&Wędzone . Polecam wam ten schab, jak i inne wędliny od Pieczone i Wędzone. Wszystko jest: wolne
Słodkie okruszkiznacie wielkanocną paschę? Jest to tradycyjna potrawa świąteczna pochodzenia rosyjskiego lub ukraińskiego, przygotowywana z twarogu lub z mleka, śmietany, masła, zwykle z dodatkiem żółtek, cukru, wanilii i innych składników, również bakalii. Pascha jest zazwyczaj bardzo słodka. Podaje się ją często w postaci ściętej piramidki ozdobionej rodzynkami i skórką pomarańczową. Są dwa podstawowe sposoby przyrządzania paschy — na zimno i na gorąco
W mojej kuchniprzygotowania tego farszu użyłam śledzia w oleju, jabłka kwaskowego oraz czerwonej cebuli. Farsz doprawiłam olejem i octem jabłkowym, zdecydowałam się nie używać majonezu. Te jajka faszerowane podać można na wielkanocnym stole , na przyjęciach takich jak urodziny, imieniny bądź spotkania ze znajomymi. Równie fajnie sprawdzą się podane na kolację, lunch oraz śniadanie. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook
MeCooksDzisiaj przepis na klasyczną wielkanocną babkę o intensywnym cytrynowym aromacie. Babka jest pyszna, wilgotna, polana cytrynowym lukrem i dla urozmaicenia przełożona dżemem. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 40 min Składniki: (na formę o poj. 1,7-2 l) 4 większe jajka lub 5 małych 1 szklanka cukru szczypta soli 3/4 szklanki oleju skórka otarta z jednej cytryny
Słodki BlogPasztet z jajek z koperkiem to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych jajek na twardo. Taki pasztet świetnie sprawdzi się zarówno na wielkanocnym stole, jak i na każdej innej imprezie. Pasztet z jajek można jeść sam, ale także idealnie nadaje się jako pasta na kanapki. Mój pasztet jajeczny jest aromatyczny dzięki dodatkowi koperku i wyrazisty w smaku za sprawą musztardy oraz przypraw
Codzienne GotowaniePyszna babka z ajerkoniakiem, jest idealnym smakołykiem na Wielkanocnym stole SKŁADNIKI Szklanka cukru 5 jaj łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szklanka mąki pszennej 3/4 mąki ziemniaczanej szklanka ajerkoniaku szklanka oleju SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Cukier, cukier waniliowy oraz jajka zmiksować na puszystą masę, cały czas miksując wlewać na przemian ajerkoniak i olej. Mąkę z proszkiem
RAROSSASmakuje pysznie, a dodatkowo suszone pomidory nadają pieczeni ciekawego smaku. Można podać ją na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako wędlinę do pieczywa. Idealna propozycja na wielkanocny stół. Składniki: 400 g mięso mielonego z udźca indyka 400 g mięsa mielonego z piersi indyka/kurczaka 1/2 słoika pomidorów suszonych w oleju 1 jajko 2-3 ząbki czosnku 1 cebula
Kuchnia MagdaLeny