Wielkanocny blok czekoladowy, to słodki strzał na Święta. Lubicie bloki czekoladowe? To zdecydowanie moje smaki z dzieciństwa 👌 Składniki 360g mleka słodzonego skondensowanego 150g masła pokrojonego w kostkę 375g białej czekolady, posiekanej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200g herbatników Ok 6 mini jaj Dodatkowe połówki mini jajek i posypek, do dekoracji ⚡️Przygotowanie⚡️ ✅formę 20x30 cm wyłóż papierem pergaminowym
Niezły MłynekŚwiąteczny mazurek czekoladowy z nutką kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki. Świetne połączenie i świetny smak na wielkanocny stół Polecam Ciasto kruche na blaszkę 33 x 43 cm: 500 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 4 żółtka (białka możecie wykorzystać do zrobienia np. kokosanek ) Szczypta soli 2 łyżki cukru pudru 200-220 g masła Wszystkie składniki zagniatam na gładkie ciasto. Jeśli ciasto
Słodki sentymentwielkanocnym stole może pojawić się nasza dzisiejsza propozycja, czyli zapiekanka szpinakowa z jajkami . Ta prosta do zrobienia zapiekanka z ziemniakami, szpinakiem i jajkami może stanowić smaczną alternatywę dla świątecznych sałatek, ma w sobie bowiem wszystko, co kojarzy się z wiosennymi świętami. Mowa tutaj o żółtym i zielonym kolorze oraz oczywiście o jajkach. Udostępnij Zapiekanka szpinakowa z jajkami – składniki
niecodziennikparyrobiłam żadnego rankingu, więc stwierdziłam, że dzisiaj przygotuje dla Was zestawienie 5 najczęściej odwiedzanych przepisów i wypróbowanych już przez wiele osób. Z racji, że dodatkowo zbliżają się święta Wielkanocne, większość z tych ciast będzie idealnie nadać się na rodzinny stół. JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ LINK SZARLOTKA Z BUDYNIEM I KRUSZONKĄ LINK CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK WALEWSKA
zdrowo i aktywnieznowu mam dla Was propozycję na pyszne wielkanocne ciasto. Tym razem ciasto jogurtowe z daktylami i płatkami migdałowymi. Można je upiec w formie babki, ale też jako ciasto. Wszyło mi niezwykle puszyste. Wszystkim bardzo smakowało. A ta skorupka z migdałów...obłędna. Musicie upiec. Warto. Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 100 ml oleju
Izabelawkuchniksiążce Marii Śleżańskiej Kucharz polski z 1932 roku. Czyli można przyjąć, że jest to sos z okresu dwudziestolecia międzywojennego. Sos polecany „ do wędlin i zimnego mięsa szczególniej na święta Wielkanocne ”. 6 żółtek z jajek ugotowanych na twardo, sok z 1/2 cytryny, sól, biały pieprz, musztarda dijon, cukier, 60 ml oleju* Żółtka przetrzeć przez sito. Utrzeć z musztardą, solą, pieprzem, cukrem
królestwo garówPolecam każdemu wielbicielowi grzybowych smaków. U nas takie jajka faszerowane z grzybami znikają bardzo szybko, choć robię je raz na jakiś czas. Takie jajka możecie też śmiało podać na wielkanocny stół. Na pewno będzie to ciekawe i co najważniejsze – pyszne urozmaicenie Spróbujcie. Składniki: 6 jajek 2 pełne łyżki koncentratu grzybowego Leśne Skarby 1 mała cebula czarny mielony pieprz
Słodkie okruszkiBabka to ciasto, które sprawdzi się zawsze, do codziennej kawy, na niedzielne popołudnie czy na świąteczny wielkanocny stół. Ten przepis jest naprawdę klasyczny, prosty i niezwykle smaczny. Polecam, można ją zrobić w całości jasną lub do części dodać kakao i otrzymać babkę czarno-białą. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 20 min Składniki: (na małą formę o pojemności
Słodki BlogKolejna odsłona babki Wielkanocnej. Tym razem, żeby nie było tak standardowo i klasycznie, mam dla Was babkę z daktylami i migdałami. Babka z daktylami w czekoladowej polewie to alternatywa dla osób, którym przejadły się klasyczne ucierane i drożdżowe baby. Zamiast migdałów możecie śmiało dorzucić posiekane ulubione orzechy. Każde z nich będą świetnie pasowały Babka z daktylami w czekoladowej polewie Składniki
PatiGotujesmakowo wyszły tak dobrze, że postanowiłam się nimi z Wami podzielić mimo pewnych niedociągnięć wizualnych ;) Pyszne i urocze o lekkim wiosennym smaku będą także wspaniałym, wiosennym deserem na wielkanocnym stole! Nareszcie, niech dzieje się wiosna! ♥ Pomarańczowe babeczki z fiołkami i miodem Potrzebujesz: Kruche ciasto 150g mąki 60g masła 2 łyżki soku z pomarańczy 1/2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy
Kuchnia w Słońcu SkąpanaTajemnica dobrego, wielkanocnego pasztetu tkwi w jakości produktów. Najlepiej pasztet przygotować z różnych gatunków mięsa. Pasztet wieprzowo-drobiowy wyszedł bardzo smaczny rozpływa się w ustach. Składniki · 1kg boczku · 1 kg mięsa od szynki ·