Kolejna propozycja na wielkanocny stół. Tym razem jajka faszerowane serem pleśniowym. Jeśli lubicie wyraziste smaki to zdecydowanie polecam ten przepis. składniki: 4 jajka ugotowane na twardo ser półmiękki dojrzewający podpuszczkowy z pleśnią - 120 g serek kanapkowy naturalny - 150 g 2 cebulki dymki Jajka gotujemy na twardo. W robocie kuchennym miksujemy na jednolitą masę : ser dojrzewający, 3 żółtka, serek naturalny
noteskulinarnyfigaBardzo smaczne kruche maślane ciasteczka, przełożone prostym i szybkim w wykonaniu kremem czekoladowym. W związku ze zbliżającymi się świętami wielkanocnymi u mnie przybrały formę zajączków i jajeczek ;), ale rzecz jasna do wycięcia ciasteczek możecie użyć takich foremek na jakie macie ochotę :). Polecam :). Składniki na ciasteczka: 3 szklanki mąki krupczatki ( lub zwykłej mąki pszennej ) 250 g masła, zimnego pół szklanki cukru
Opowieści z piekarnikabidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} @mojeciasto #mojeciasto #wypiekizkasia #przepis #ciasto #babkawielkanocna #wielkanoc Smacznego ! W te święta piekąc wielkanocną babkę razem z Kasią jednocześnie dożywiasz dzieci z placówek wsparcia dziennego objętych programem dożywiania Pajacyk Polskiej Akcji Humanitarnej. Zainspiruj się naszymi przepisami, piecz z Kasią i pomagaj! więcej o akcji
Wylizany Rondelbidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} @mojeciasto #mojeciasto #wypiekizkasia #przepis #ciasto #babkawielkanocna #wielkanoc Smacznego ! W te święta piekąc wielkanocną babkę razem z Kasią jednocześnie dożywiasz dzieci z placówek wsparcia dziennego objętych programem dożywiania Pajacyk Polskiej Akcji Humanitarnej. Zainspiruj się naszymi przepisami, piecz z Kasią i pomagaj! więcej o akcji
Wylizany Rondelowocami zupa krem z pomidorów i cebuli faszerowane bataty Polecam zajrzeć do Durszlaka - znajdziecie tam oczywiście nie tylko moje przepisy, ale również dużo świątecznych inspiracji na nadchodzące Święta Wielkanocne. Swoją drogą, czytacie gazety? Prawda, że teraz prawie o wszystkim czytamy w Internecie? Jednak moim zdaniem gazeta się przydaje np. gdy odpoczywamy na łonie natury i chcemy odciąć się od wszelkiej
MintTasteBiałe kiełbaski pieczone w piwie mogą być podane na wielkanocny stół ale równie dobrze sprawdzą się jako gorące danie w menu imprezowym, zaserwowane z bagietką, ogórkiem kiszonym i piwem. Kiełbaski te są mocno przyprawione dlatego dodatek musztardy i piwa do pieczenia jest jak najbardziej właściwy. Danie to mogą jeść również dzieci, bo podczas pieczenia alkohol odparuje. Chociaż dla dzieci bardziej
Codziennik KuchennyPyszna i ekspresowa, wiosenna sałatka z serka wiejskiego, z dodatkiem ugotowanych na twardo jajek, rzodkiewki, ogórka, szczypiorku i rzerzuchy - idealna na Wielkanocne śniadanie... 🌷 Może być miłą odmianą od tradycyjnych sałatek, wybronie smakuje podana ze świeżym pieczywem. U mnie w domu jemy tą sałatke nie tylko w okresie Wielkanocy, najcześciej przygotowuję ją na weekendowe śniadanie. Zresztą możecie dodać do serka
Słodko-Słony Świat Ilonyserniku czy w tym deserze, jest bez porównania lepszy. Polecam tę paschę jest niesamowita w smaku. Jej wykonanie jest proste ale czas przygotowywania trzeba rozłożyć na dwa dni. Pascha wielkanocna Potrzebujemy 2litry mleka, użyłam pasteryzowane, 3,2% tłuszczu, 600g kwaśnej śmietany, 7 jajek, gałązki werbeny cytrynowej lub laska wanilii, 250g masła, około szklanki cukru pudru, bakalie Zagotowałam mleko, dodałam gałązki
Leśny Zakątekjako dodatek do deseru lodowego. Nazwa „tuiles” oznacza „dachówk a ”, zachęcam zatem do przygotowania francuskich „dachóweczek” na świąteczny deser i życzę Wam wszystkich pogodnych i słonecznych Świąt Wielkanocnych! Przygotowanie : 20 min. Pieczenie : 3 min. Porcja dla 6 osób : ● 3 białka jajek ● 100 g drobnego cukru ● 100 g mąki (T45 lub T55) ● 1 laska wanilii (lub ½ opakowania
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaŚwięta Wielkanocne to czas wiosny, budzenia się przyrody, i nas też, do życia 😊 Dlatego niech Wasze koszyczki będą kolorowe, pełne dobrego jedzenia. Miłego świętowania wszystkim kulinarnie zakręconym życzę 😍 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date
Kulinarne przemysleniaPyszna pasta w świątecznym-wielkanocnym wydaniu z chrzanem i rzeżuchą. W sam raz na śniadanko lub jako farsz do kruchych babeczek. składniki: 500 g białego sera 5-6 jajek 3-4 łyżki jogurtu 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki tartego chrzanu, u mnie ze słoika sól,pieprz 1-2 garście rzeżuchy Ser rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, wystudzić
Monia miesza i gotujeByła świąteczna tarta z grzybami na Boże Narodzenie a teraz pomysł na tartę na Wielkanoc. Jako farsz oczywiście wielkanocne smakołyki czyli biała kiełbasa i jajka z dodatkiem chrzanu. składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła szczypta soli 1 jajko farsz 2 sparzone białe kiełbaski 2 ugotowane jajka 6 kopiastych łyżek śmietany 18 % 2-3 łyżki
Monia miesza i gotujeSałatka z jajek, pora i kukurydzy Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Wegetariański pasztet z cukinii Domowy pasztet z pieczarkami Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym Sernik z jogurtów greckich Sernik wiedeński z rodzynkami Zrazy z karkówki Pieczona polędwiczka wieprzowa Pieczony kurczak na butelce Karkówka z pieczarkami Schab w sosie chrzanowym
Kuchnia Bazylii