Grzybowy sezon trwa w najlepsze, czas więc ten fakt dobrze wykorzystać! Dzisiaj na obiad przygotowałem przepyszne ravioli z grzybowym farszem z dodatkiem ricotty i zielonej pietruszki
Food SquareGdy tylko pomyślę o kuchni gruzińskiej od razu mam w głowie trzy dania: pierożki chinkali, placek chaczapuri oraz te cudowne roladki z bakłażana, wypełnione aromatyczną orzechową
Food SquareTen quiche stanowczo należy do moich ulubionych. Połączenie świeżych fig, tymianku i koziego sera jest absolutnie genialne! To coś dla prawdziwych smakoszy. Przyrządzam go od wielu
Food SquareFrancuska galette lub tarta rustykalna, jeśli ktoś woli, to ostatnio bardzo modny przepis, będący alternatywą dla typowych tart. Nie tylko pięknie wygląda, ale również dobrze
Food SquareWczoraj przywitaliśmy jesień, a długo przeze mnie oczekiwany sezon na dynię trwa w najlepsze. Jako pierwsze danie tradycyjnie przygotowałem moją ulubioną zupę krem z dodatkiem
Food SquareTaka duża micha pełna pysznej owsianki o poranku z pewnością doda Wam mnóstwo energii! Dynia, dzięki dodatkowi imbiru i cynamonu doskonale rozgrzewa - ciepło będzie emanowało w
Food SquareTe radosne żółciutkie włoskie kluseczki przypominają nasze kopytka. Dzięki dyni nie tylko pięknie wyglądają ale także niecodziennie smakują. Doprawione zostały gałką muszkatołową i papryczką
Food SquareCzy może być coś lepszego niż taki pudding z tapioki na jesienną chandrę? Ja myślę, że nie! Te wspaniałe szkliste kuleczki zanurzone w kokosowym mleku dają
Food SquareU Eryka z ervegan znalazłem wspaniały dressing na bazie pasty tahini i cynamonu, co więcej był on właśnie podany z dynią i figami. Od razu uznałem
Food SquarePizzę z chlebków naan odkryłem kiedyś u Nigelli. Zachwyciła mnie swoją prostotą i szybkością przygotowania. Jak wspomina sama autorka, jej przygotowanie nie zajmuje więcej czasu niż
Food SquareNiektórzy twierdzą, że gotując wegańskie potrawy, nie można zjeść nic konkretnego. Nie ukrywam, że sam tak myślałem, aż do czasu, gdy nie poznałem roślinnej kuchni trochę
Food SquarePizzerini to mój autorski pomysł na mini pizze lub jak kto woli pizzerki w formie fingerfood . Idealne na wszelkiego rodzaju imprezy, podczas których chcemy uniknąć sztućców
Food SquareDyniowy sezon właśnie się rozpoczął, co oznacza nieubłaganie zbliżającą się jesień. Ja sezon dyniowy w mojej kuchni otwieram moją ulubioną zupą z dyni z mlekiem kokosowym
Smakowity Blog KulinarnyKurki po prowansalsku (przepis pochodzi z doradcasmaku.pl) Składniki: 200g grzybów: kurki lub inne 1 szalotka 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek olej 30g masła 1 pomidor
Smakowity Blog KulinarnyMoja dzisiejsza zupa powstała spontanicznie, kiedy się okazało, że po weekendzie niewiele zostało w lodówce. A z tego co zostało postanowiłam ugotować zupę. Pieczenie warzyw wydobywa
Smakowity Blog Kulinarny