W pełni zgadzam się z autorką tego przepisu iż "odmiana w życiu jest czymś przyjemnym" . Coraz częściej przemycam do naszego menu dania, o których
Smaczne ZdroweNie pomyślałabym iż uprażona ciecierzyca może być tak pyszna. Przepis wart rozpowszechniania, bardzo proste przygotowanie i wielka frajda dla dzieci, ale nie tylko, u
Smaczne ZdroweKolejny post zawierający dwa kluczowe słowa "wegański" i "deser" chyba nie jest już dla nikogo zaskoczeniem. Nie jestem w stanie nic na to poradzić- wprost zakochałam
peanutbuttermonsterSuszone pomidory, odkąd odkryłam, że takie są, uwielbiam. Najczęściej jadam jesienną i zimową porą, kiedy to nie ma świeżych. Robię czasem z nimi jajecznicę , ale pasty
Zdrowa Kuchnia SowyZupa krem z cukinii z dodatkiem śmietankowego serka topionego. Bardzo prosta zupa, która jest łagodna, lekka i orzeźwiająca. Serek nadaje jej kremowości i wyjątkowego smaku, który
Poezja smakuOrzeźwiający napój z mango i jogurtu na idealny początek dnia :) Zanim przejdziemy do przepisu, zastanówmy się, dlaczego warto jeść mango ? Owoc mango jest bogatym źródłem witamin
Tajskie smakiCóż jest w stanie lepiej umilić nasz sobotni poranek niż puszysty omlet, który, po całym tygodniu "w biegu", możemy w końcu zjeść na spokojnie? Oddajcie się
peanutbuttermonsterTen przepis czekał na realizację bez mała 3 lata. Ale się doczekał:) Znalazłam go na Palecie Smaku i od razu wzbudził moje zainteresowanie, mimo, że to
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki: 3 duże buraki 1 duży ziemniak 750 ml bulionu warzywnego lub wody* 1 ząbek czosnku 2 cm imbiru 1 łyżeczka gorczycy 2 łyżeczki cukru trzcinowego
My Culinary ArtChipsy buraczane to idealna alternatywa dla osób będących na diecie lub po prostu zdrowo się odżywiających. Smakują naprawdę świetnie. Niektóre cieńsze są lekko chrupkawe; te grubsze
CzarnawisienkaGdy łapie choróbsko najlepszy jest czosnek. A, że mnie właśnie złapało, postanowiłam zastosować się do tej rady. Kiedy byłam dzieckiem mama często w okresie jesienno-zimowym
chwile dla mnieJabłka są naszym "owocem narodowym". Najczęściej jemy je same, surowe, ale są też powszechnie wykorzystywane m.in. do deserów, sałatek, mięs. My też pieczemy jabłka przełamując
Taste Of My DayDzień dobry, Po pizzy z brukselką i szynką przychodzę do Was z kolejnym zaskakującym przepisem wykorzystującym pieczone warzywo. Już sam kalafior upieczony z chilli, nasionami kopru
Chilli Czosnek i OliwaMąka z ciecierzycy stała się ostatnio numerem jeden w mojej kuchni. Wcześniej używałam jej jako jednej z mąk bezglutenowych w moich mixach do wypieku placków, naleśników
Zdrowa Kuchnia SowyJestem amatorką zup. Uwielbiam je! Bez zupy nie ma obiadu, a wręcz jak dla mnie na zupie obiad może się zaczynać i kończyć. Mogą być gęste
Taste Of My Day