Makarony, tworzą szeroką gamę półproduktów, służących do przygotowania prostych, ale i bardziej wyszukanych dań. Jeżeli dodamy do tego jeszcze różnorodność kształtów, a nawet barw, to możliwości
mojewypiekiinietylkoWygląd dania bardzo wiele znaczy, a jak wiele - niech przykładem będzie zupa cebulowo serowa, zapiekana w chlebkach. Z poniższych proporcji wyjdą 2 chlebki do zupy i
mojewypiekiinietylko„Jego pochodzenie jest nieznane, przypuszcza się, że pochodzi z Azji Środkowej, a z historią ludzi związany od ponad 7.000 lat. Używany do celów kulinarnych w
mojewypiekiinietylkoI dla dużych i dla małych racuch zawsze doskonały. A dokładniej… racuszki bananowe. Na śniadanie, do obiadu, czy też na kolację. Z racji tego, że na
mojewypiekiinietylkoPotrawa japońska złożona z gotowanego ryżu i najprzeróżniejszych dodatków, to oczywiście sushi. W zależności od dodatków, jedni ją lubią inni – nie. Sushi owocowe, mam nadzieję, przypadnie
mojewypiekiinietylkoPora na… pora. Por, to bliski krewny czosnku i cebuli. Posiada bardzo szerokie zastosowanie lecznicze, jak również kulinarne. Pomaga, oczyszcza, zmniejsza, zwiększa, wspiera, działa, przeciwdziała, oczyszcza
mojewypiekiinietylkoKuskus , to produkt łączący cechy makaronu i kaszy, a także nazwa przyrządzanej z niego potrawy. Ma zastosowanie jako dodatek do obiadów, sałatek, czy też deserów. W
mojewypiekiinietylkoPieczarki brunatne różnią się od białych nie tylko kolorem. Znacznie ważniejszą cechą, która je różni jest smak i zapach. To właśnie dlatego potrawy z nich przygotowywane
mojewypiekiinietylkoEnergetyzująca i pożywna – kasza gryczana jest dostępna przez cały rok i powinna być serwowana zamiennie dla ryżu, makaronu czy ziemniaków. Choć wiele osób uważa, że gryka
mojewypiekiinietylkoPotrawa z surowych warzyw, to nic innego, jak surówka. Do najpopularniejszych należą (chyba) surówki z marchewki, kapusty, czy pora. Każdy ma swoją ulubioną, a już do
mojewypiekiinietylkoTrudno uparciucha zmusić do zjedzenia śniadania. Całe szczęście, że ktoś wymyślił tosty francuskie, a Katerina z bloga Diethood… zrolowała je. Co prawda ona zrobiła z nutellą
mojewypiekiinietylkoWspaniały dodatek do obiadu, ale nie tylko. Mogą również stanowić samodzielne danie – kluski śląskie. Możliwości ich podania jest bardzo wiele – do mięs, ze skwarkami, z
mojewypiekiinietylkoDla smakoszy… i nie tylko – brie panierowany, na sałatce z cukinii. Potrawa prosta, szybka w przygotowaniu. Wiecej czasu zajmie chyba opracowanie przepisu, niż samo jej przygotowanie
mojewypiekiinietylkoPrzepis na tartę pieczarkową z kaszą gryczaną oraz białym serem i natką pietruszki, znaleziony na blogu Gotowanie z Pasją , intrygował mnie od dawna. Za każdym razem
mojewypiekiinietylkoNie wiem, jak Wy, ale ja bardzo lubię pieczarki i to pod każdą postacią. Smażone, pieczone, gotowane, grillowane, w sosie, pasztecie… i nie tylko. Pieczarki pod
mojewypiekiinietylko