Od niedawna zaczęłam jeść na śniadanie coś zupełnie innego niż dotychczas. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyZupa przygotowana z przepisu w książce A. Ciesielskiej "Filozofia zdrowia", czyli zgodnie z Kuchnią 5 Przemian. Pyszna, sycąca, rozgrzewająca, pikantna zupa, wystarczyła mi za
Zdrowa Kuchnia SowyPrzepis mozolnie wyprodukowany przeze mnie;) Pierwszy raz w ogóle robiłam zupę z dyni, jak również cokolwiek z dyni, ponieważ do tej pory dynia istniała dla mnie
Zdrowa Kuchnia SowyJakimś cudem znów udało mi się kupić dynię, więc tym razem pomyślałam o ciasteczkach z jej udziałem. Miała być dynia, płatki owsiane i bakalie - takie było
Zdrowa Kuchnia SowyNigdy dotąd nie robiłam własnoręcznie pierogów. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam sobie naleśników na śniadanie i przyszła mi na nie ochota, tym większa gdy na blogu Sisters'cooking znalazłam przepis na pastę tahini
Zdrowa Kuchnia SowySzukam ostatnio przepisów na smaczne smarowidła kanapkowe. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy Nadal moim najczęstszym śniadaniem pozostaje kasza jaglana na słodko. Za każdym razem coś tam dodaję lub ujmuję i zawsze jest dobra i zawsze bardzo mi smakuje
Zdrowa Kuchnia SowyOd dawna miałam ochotę na ciacho jabłkowe, ale nie na tradycyjną szarlotkę. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowySuper paluchy w sam raz na piknik czy grilla, na które to imprezy właśnie sezon się zaczyna:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowySzukacie pomysłu na pyszny i lekki obiad, a może nawet wegetariański? To polecam Wam pysznego łososia pachnącego ziołami na kolorowej papryce. Staram się, by nasze potrawy były zdrowe i kolorowe, wtedy szybciej znikają z talerzy:) Składniki: 1/2 kg filetu z łososia bez skóry, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, cebula, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oliwy, sól ziołowa, pieprz
Z miłości do słodkościwychodzi, tak jak byś chciał/-a? Wszystko, co zawiera banany :( 5. Potrawa, z której jesteś najbardziej dumny/ -a. Mimo że nie w tematyce tego bloga to jednak - pierwszy pasztet wegetariański jaki upiekłam. 6. Czy podczas pichcenia słuchasz muzyki? Jeśli tak, to jakiej najchętniej? Muzyka jest bardzo ważnym elementem mojego życia, co widać chyba w każdym z przepisów. Najczęściej jest
sama złodyczZnowu szpinak, ale znowu w wybornej wersji! Tym razem używamy go jako smakowitej i ładnie wyglądającej przystawki, chociaż może również pełnić funkcję lekkiej kolacji. Nie ma
Nerds KitchenOto prawdziwe lody, nie takie z dodatkiem koszenily (naturalny czerwony barwnik otrzymywany z mszyc żerujących na kaktusach rosnących w tropikalnych rejonach Ameryki Północnej i Centralnej – pyszota
Nerds KitchenDzisiaj pokaże Wam jak przygotowuję hummus, bardzo znaną i popularną na bliskim wschodzie pastę. Tradycyjny hummus powinno przygotowywać się z ciecierzycy, pasty sezamowej, czosnku, soku z
SMYKWKUCHNI