Witajcie kochani :) Dzisiaj chcielibyśmy zaproponować najlepsze guacamole na świecie :) Ta wersja może jest niektórym znana, ale napewno większości z Was nie. Zobaczcie jakie to proste i
vegetanieUwielbiam dutch baby! To pieczony w naczyniu żaroodpornym (najlepiej w żeliwnej patelni) naleśnik, który najczęściej podaje się ze słodkimi dodatkami. Ale właśnie – dlaczegoby tylko ze
Flymetothespoonspróbowania samym wyglądem i aromatem. Jeśli dodam, że porcja ma zaledwie 2 g węglowodanów netto, to chyba nikt już nie będzie oponował przed zjedzeniem kawałeczka... Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword beza , ciasta z kremem , jajka , owoce , tort Porcje 10 porcji Czas przygotowania 25 minut Czas gotowania 30 minut Czas oczekiwania 60 minut Składniki Blaty bezowe 4 białka(...)cytrynowej (skórka otarta z 1 cytryny) Bita śmietana 1 szklanka gęstego mleka kokosowego lub śmietanki kokosowej (ok. 250 ml) 1 łyżka erytrytolu czubata 1 łyżeczka żelatyny płaska (w wersji wege zastąpić agarem) Dodatkowo 10 cząstek grejpfruta do dekoracji 2 łyżki skórki z limonek do dekoracji Sposób przygotowania Blaty bezowe Białka ubić z solą na sztywną pianę, po czym dodawać łyżka
Modern Cave GirlKiedy mamy w lodówce tylko resztkę jajek, przejrzałego banana i trochę płatków owsianych to mamy przepis na pyszne i pożywne śniadanie! Te najprostsze placuszki owsiano –
FlymetothespoonBardzo prosta surówka z białą kapustą, marchewką i jabłkiem – smaczna… soczysta… chrupiąca. W sam raz do podania na obiad, na kolację lub jako
Kulinarne S.O.S.Bardzo prosta surówka z białą kapustą, marchewką i jabłkiem – smaczna… soczysta… chrupiąca. W sam raz do podania na obiad, na kolację lub jako
Kulinarny S.O.S.calzone, upieką się razem z ciastem. Krok 3 Uformuj z ciasta placki. Posmaruj rozwałkowany placek ciasta sosem pomidorowym i nadziej je farszem. Posmaruj brzegi rozbełtanym jajkiem (w wersji wege – wegańskim mlekiem) i sklej mocno, dociskając widelcem lub robiąc warkocz, czyli sklejając na zakładkę. Generalnie stosujemy technikę, która sprawi, że ciasto nie rozklei się podczas pieczenia. Nagrzej piekarnik(...)stopni z termoobiegiem. Posmaruj za pomocą pędzelka wierzch każdego calzone jajkiem rozbełtanym z odrobiną zimnej wody (w wersji wege możecie to sobie darować). Przy pomocy wykałaczki zrób w każdym pierożku dwa, trzy otworki, by mogła z nich uchodzić para z piekących się warzyw. Piecz calzone przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni, albo do czasu aż ciasto ładnie
Niedzielny kucharzJak bardzo, ale to bardzo chodziły za mną ostatnio kopytka! Kocham ich delikatność i ten smak, a także to, że mozna połączyć je z tak wieloma
FlymetothespoonTwoja droga do wege” to podtytuł książki opisującej razem insulinooporność i fleksitarianizm. Dlaczego razem? Bo osoby z zaburzeniem wpływającym na regulację stężenia glukozy we krwi powinny pomyśleć o zmianie diety. Ta książka ma im pomóc. Wiedza i jadłospis „Flexitarianizm – najzdrowsza dieta świata” to piękny tytuł pierwszego rozdziału książki. Autorki zaznaczają, że diety roślinne są zalecane pacjentom z insulinoopornością, świetnie sprawdzają(...)radzić sobie z tym zaburzeniem. Poza wiedzą odbiorca dostaje też na tacy, a w sumie na talerzu, dziesiątki przepisów, które są podstawą drogi do bycia wege. Są więc i wegetariańskie gołąbki bez zawijania z tymiankowym selerem, czy muffinki z marchewki oraz koktajl ogórkowy. Jak to w diecie fleksi bywa w książce znaleźć można przepis zarówno na boczniaki w panierce
Fleksitarianizm.plGofrownica daje tyle możliwości, zgodzicie się? Można tworzyć tak różnorodne ciasta, z różnych mąk, z różnymi dodatkami i te opcje się po prostu nie kończą 🙂 Te
FlymetothespoonDomowe pieczywo nie ma sobie równych – a najlepiej, kiedy robi się je bez czytania skomplikowanych przepisów, bez wyrabiania i wielkiej roboty. Ten najprostszy chleb na
FlymetothespoonDzisiaj mam coś dla fanów tradycyjnych, męskich smaków i boczusia. Bardzo charakterne wielkanocne jajka faszerowane boczkiem i korniszonami – to jest prawdziwy sztos! Dzięki dodatku sera
FlymetothespoonNie wiem jak Wy, ale ja jajka wprost kocham i uwielbiam i jem je chyba prawie codziennie. Na Wielkanoc nadziewam je różnymi cudownymi rzeczami i lubię
Flymetothespoon