Brownie to jedno z moich ulubionych ciast – robi się je szybko, jest idealne na przybycie niezapowiedzianych gości i mozna kombinować z dodatkami. Dzisiaj proponuję Wam
Flymetothespoonbył on obecny w mojej diecie 🤷♀️ A szkoda, bo tofu to świetny zamiennik mięsa, tym samym bardzo dobre źródło roślinnego białka 💪 Jakiś czas temu zamówiłam w Jadłosfera wege gulasz w tajskim stylu 🥥, bo skusiło mnie fajne połączenie składników 😊 Do tego dobrałam żytni makaron świderki , kupiłam wędzone tofu i zabrałam się za przygotowanie obiadu 🤪 Zajęło mi to jakiś 15 minut(...)oprócz wielu takich podstawowych składników zdrowej diety urozmaica swoją ofertę także o oryginalne, ciekawe produkty, jak np. ten gotowy gulasz ❤ Polecam ten sklep raz jeszcze 💚 ➡️ Składniki (2 porcje): słoik wege gulaszu w tajskim stylu, 100 g żytniego makaronu, kostka wędzonego tofu, 1 łyżka oleju, słodka papryka wędzona + czarny pieprz, natka pietruszki ➡️ Przygotowanie : tofu pokrój w małą kostkę i wrzuć
Zdrowie na języku :PCiasto dyniowe z kremem z serka śmietankowego jest puszyste i mocno dyniowe, z wyczuwalną nutą korzennych przypraw. Dodatek kremu z serka śmietankowego idealnie je uzupełnia. Ciasto
Na-talerzu.plCzy jedliście kiedyś owisankę na słono? Zwykle jada się ją na słodko, ale warto spróbować ją w wersji na wytrawnie – jest bardzo pożywna i smakowita
Flymetothespoon5 składników, 15 minut przygotowania i gotowe! Ta sałatka z tuńczykiem i kuskusem w stylu włoskim to ekspresowy, ale niezwykle pyszny i sycący lunch z włoską
Na-talerzu.plPolędwiczki w sosie musztardowym z grzybami smakują, jakby były przygotowane w dobrej restauracji, a tak naprawdę są niezwykle proste w przygotowaniu i poradzi sobie z nimi
Na-talerzu.plŚliwki to moje ulubione jesienne owoce. Uwielbiam je w wersji na ciepło, kusząco rozpływające się w cieście, czy skarmelizowane na pankejkach. Razem z cudownie kruchym ciastem
FlymetothespoonCiasto dyniowe z kremowym nadzieniem to ciasto, które będziecie powtarzać kilkukrotnie w najbliższych tygodniach, gwarantuję! Jest idealnie wilgotne, nie za słodkie i mocno dyniowe. Kremowe nadzienie
Na-talerzu.plScones to brytyjskie bułeczko – ciasteczka, bardzo często podawane na śniadanie. Robię je sama dośc często, zarówno w klasycznej wersji (znajdziecie ją tutaj), jak i w
Flymetothespoonmąka i strączki, to idealny sposób na stworzenie zbilansowanego i sycącego posiłku. Dodatek orientalnych przypraw powoduje natomiast, że kotlety są pełne smaku oraz aromatu. Zapewniam, że już dwa takie wege burgery spowodują, że będziecie najedzeni długo, energii z pewnością nie braknie, a do ich smaku jeszcze wiele razy będziecie chcieli wrócić. Składniki 100 g suchej komosy ryżowej 200 ml wody(...)Kiedy wszystkie są gotowe, to wkładamy je do nagrzanego piekarnika do 200 stopni (góra-dół) i pieczemy około 25 minut. Po 15 minutach warto kotlety przewrócić na drugą stronę. Wege burgery podajemy od razu tak, jak te klasyczne, czyli w bułce z warzywami i sosem (świetnie pasuje tutaj sos jogurtowo-czosnkowy) lub w wersji solo z sałatką i sosem. Smacznego
Analiza SmakuSzarlotka na kruchym cieście z waniliową kruszonką to prawdopodobnie najlepsze jesienne ciasto. Pełne soczystych owoców, otoczone złotym, kruchym, mocno maślanym ciastem i dodatkowo posypane cudowną, delikatną
Na-talerzu.plUwielbiam maliny i czekoladę i bardzo często łącze je razem w moich słodkich przepisach, a jeszcze bardziej (no dobra, może tak samo) kocham masło orzechowe! Więc
FlymetothespoonTarta czy mazurek? Nazwa chyba zależy od okazji – na co niech to będzie tarta, w Wielkanoc – pyszny mazurek. Zrobiłam ją w te święta, bo
FlymetothespoonChlebek bananowy może być podstawą do róznych eksperymentów. Warto dodać do niego rózne owoce i przyprawy, a od razu zmieni swój charakter – w ten sposób
FlymetothespoonLubicie tofurniki? Mimo, że nie jestem weganką to uwiebial wegańsko gotować i piec. Kocham tę kuchnię za jej kreatywność i przemycanie składników odżywczych nawet do słodyczy
Flymetothespoon