przepyszne danie, które może występować jako przekąską, albo pełnoprawny obiad. Zależy jakiego papieru ryżowego użyjesz. Z mniejszych arkusików zrobisz filigranowe świeże sajgonki. Z dużego zwiniesz świeże sajgonki wielkości krokieta. Wege sajgonki z tofu W ryżowy papier możesz zawinąć wszystko co tam chcesz, każde świeże, sezonowe warzywo się sprawdzi: sałata, marchew, rzodkiewki, kalarepka, seler naciowy, usmażone tofu, krewetki i dowolne mięso(...)Ważne, żeby dodać odrobinę ugotowanego drobnego makaronu (nam bardzo posmakowała wege wersja – świeże sajgonki z tofu). W przypadku świeżych sajgonek robionych z dużych płatów papieru ryżowego możesz do nich napakować naprawdę sporo składników. Teraz kluczowa sprawa: jak zawinąć świeże sajgonki, czyli jak sztywny, łamliwy papier ryżowy zmienić w delikatny jak mgiełka, przezroczysty pakunek. W instrukcji na opakowaniu papieru ryżowego
Niedzielny kucharzLubicie ceviche? A co powiecie na wegańskie ceviche z bobem i awokado – z jackfruitem, mango i ostrą papryczką jalapeno? 🌶️ Uwielbiam klasyczne ceviche z rybą i
FlymetothespoonMarynata do schabu z grilla to klucz w przygotowaniu pysznego i soczystego mięsa. Wystarczy 5 minut, by ją przygotować, a efekty zachwycą całą rodzinę. Najważniejszy składnik
Na-talerzu.plMówisz: Turcja, myślisz: słońce, ciepłe morze i kebab. A Turcja ma do zaoferowania o wiele więcej – zarówno kulturowo, jak i kulinarnie. Energia Stambułu, balony nad
Na-talerzu.plTortilla z szynką, awokado i pomidorem to idealny pomysł na zdrowe i lekkie śniadanie lub kolację. Te kolorowe roladki świetnie sprawdzą się też jako lunch do
Na-talerzu.plIce tea to idealny napój na orzeźwienie w upalne dni. Domowa mrożona herbata jest bardzo prosta w przygotowaniu i znacznie zdrowsza niż kupna wersja. Herbaciane orzeźwienie
Na-talerzu.plŚródziemnomorska sałatka z tuńczykiem to idealny pomysł na lekki, ale sycący posiłek w ciepły dzień. Przygotujesz ją z łatwo dostępnych produktów, nic nie musisz do niej
Na-talerzu.plJedno z moich ulubionych połączeń letnich – intensywny smak owczego sera i orzeźwiający arbuz. Ta sałatka z arbuzem i halloumi w kolendrowym sosie z dodatkiem awokado
FlymetothespoonCo powiecie na imprezowe nachosy na bogato w wersji vege? 🥑 We współpracy z marką Casa de Mexico przygotowałam dla Was chrupiące nachosy z szarpanym jackfruitem, salsą
FlymetothespoonBiorę udział w zaciętej rywalizacji między #teamziemniaki i #teamkartofle i do konkursu wchodzą właśnie te placki ziemniaczane z łososiem prosto z Pomorza! Na wybrany team możecie
FlymetothespoonIdealna na sezon grillowy, ale też i bez grilla wciąga – na lato doskonała, bo orzeźwia i nawadnia! Sałatka z arbuzem i mango z dodatkiem melona
FlymetothespoonMazowieckie rwaki z truskawkami i palonym masłem to wariacja na temat tradycyjnej mazowieckiej potrawy wigilijna – to ziemniaczane kluseczki podawane z kapustą i grzybami lub okrasą. Ja
Flymetothespoonprzygotowania, które ogarniesz w kwadrans, albo i szybciej. Proste warzywno-owocowe sałatki: jedna ze smażonymi brzoskwiniami i serem kozim oraz kurczakiem (możesz z niego zrezygnować, jeśli wybierzesz wersję wege), druga z truskawkami i tofu. Poza tym w zestawie jest makaron z pysznym pesto zrobionym na bazie rukoli i słonecznika, jest też filet z kurczaka a la pizza margherita z leciutkim(...)dowolny sposób. Zamiast rukoli użyj roszponki, albo szpinaku. Kozi, miękki ser zastąp fetą. Zamiast papryczek dodaj rzodkiewki. Możesz usmażyć do sałatki kurczaka, ale możesz ją zrobić w wersji wege. Zobacz przepis Super proste gaspacho z arbuza Klasyczne gaspacho to warzywna zupa hiszpańska, robiona z naprędce dostępnych składników: chleba, oliwy, pomidorów i ogórka. Zmiksowane tworzą zawiesisty krem. Warunek jest taki
Niedzielny kucharzJedliście kiedyś pudding arbuzowy? To sycylijski deser z arbuzów, który ja przygotowałam w wersji wegańskiej – jest bardzo delikatny, idealny na lato. Dla przełamania smaku polecam
FlymetothespoonCiasto z truskawkami to punkt obowiązkowy na liście wypieków w maju i czerwcu. Jestem prawdziwą truskawkoholiczką, więc przygotowuję różne rodzaje ciasta – na biszkopcie, z kremem
Na-talerzu.pl