Ostatnio mam wrażenie, że mieszkając na Dolnym Śląsku nawte nie trzeba się ruszac poza jego obręb, żeby poczuć kimat Toskanii czy Prowansji. Tyle tu jest pięknych
FlymetothespoonPrzychodzi taki dzień, kiedy placuszkowy potwór (czyt. ja) musi przejśc na dietę bez glutenu, bez laktozy, a idealnie to rozdzielną i niskowęglowodanową. No i bez cukru
Flymetothespoonpropozycje makaronowe się nadają. Można użyć dowolnego rodzaju makaronu, choć bardziej polecam te krótkie, wtedy łyżka w dłoń i smacznego:) Dodatkami mogą być ser feta, parmezan, suszone pomidory. Wersja wege, którą polecam wręcz o każdej porze dnia, nawet na śniadanie! praktykowałam z dodatkiem jajka, pycha! Makaron ze szpinakiem SKŁADNIKI: 340 g szpinaku liście (mrożonego) 2 łyżki oleju 1 łyżka jogurtu
Zasmakuj KuchniNawet kiedy bez przeszkód mogłam zajadać się chlebem, to rzadko kiedy go kupowałam, bo to kończyło się zjedzeniem połowy bochenka na raz. Piękny toster, który wygrałam
FlymetothespoonChociaż ostatnio nie moge jeśc nabiału, to kiedy widze burratę nie moge się powstrzymać i popełniam mały grzeszek. Bo jak tu przejść obojętnie obok tej zmysłowej
FlymetothespoonNie jest żadna tajemnicą, że jestem placuszkarą. Uwielbiam placuszki, pancakes, naleśniki – mogłabym je jeść cały czas i to nie tylko na słodko. Uwielbiam je też
FlymetothespoonNiby maj, niby cieplej, ale jakoś ostatnio szaro i deszczowo. A to idealny moment na szybki comfort food, który delikatnie rozgrzewa – tutaj świetnie sprawdza się
FlymetothespoonMuszę się Wam przyznać, że mam lekka obsesję szparagową. Taką malutką, tyci tyci – a mianowicie w maju i czerwcu potrafię jeść zielone szparagi absolutnie codziennie
FlymetothespoonMiałam ostatnio okazję przetestować wyciskarkę do soków – więc przez bity tydzień wrzucałam do niej prawie wszystko i dawałam się ponieść kreatywności. Myślę, że taki sprzęt
FlymetothespoonKocham wiosnę przede wszystkim za to, jak smakuje. Zawsze wyczekuje maja z ustęsknieniem, bo to oznacza rabarbar, szparagi, truskawki, botwinkę no i czosnek niedźwiedzi! Kocham jego
FlymetothespoonUwielbiam kuchnię bliskowschodnią. Mogłabym się taplać w hummusie i soku z granatów, serio! Równie mocno kocham nasze polskie, zielone szparagi i w maju zajadam je prawie
FlymetothespoonSycylia pełna jest chaosu, hałasu klaksonów, słońca, cudownych widoków i błękitnego morza. Jest też pełna czerwonych pomarańczy, owoców morza, słodkich wypieków, pistacji, pizzy i pysznego wina
FlymetothespoonRzadko korzystam z gotowych produktów, ale czasami mi się zdarza – o ile są dobrej jakości, ze świetnym składem. Ułatwiają życie w wielu sytuacjach! Szczególnie lubię
Flymetothespoon