Pyszny i bardzo zdrowy Zielony Koktajl z młodym zielonym jęczmieniem. Idealny dla odchudzających się , dbających o zdrowie i nie tylko. Polecam wypić go na śniadanie
Gotowanie PatkiBył to jeden z trzech przepisów, które od razu wpadły mi w oko gdy przeglądałam najnowszą książkę Marty Dymek "Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata
Dzieje kuchennej WiewióryDip czosnkowy bije ostatnio rekordy popularności. Jako dodatek do pizzy przebił nawet ketchup:) Osobiście nie przepadam ze tymi sosami ze sklepu lub w pizzeriach. Są mało
PatiGotujeJako, że lato w pełni, a u mnie w ogródku mięta rośnie jak szalona, szukam sposobów na jej wykorzystanie. Mam to szczęście, że na grządce mam
PatiGotujeBurak – polskie warzywo, które niejednokrotnie jest przez nas ignorowane. Ograniczamy go do postaci barszczu i ćwikły. A przecież może on być wspaniałym dodatkiem do sałatki
PatiGotujeNa ten przepis po raz pierwszy natrafiłam, kiedy szukałam pomysłu na awokado, które szczerze powieszawszy nie zachwyciło mnie za pierwszym razem smakiem. Okazało się, że w
PatiGotujePyszna przekąska, za którą w sklepie przyjdzie nam zapłacić około 4 złotych. Przygotowując je w domu możemy zaoszczędzić nawet połowę, a do tego wiemy jak są
PatiGotujeNa słodko, na ostro, zapiekane, w zupie, z warzywami, czy z owocami… Możliwości na wykorzystanie naleśników jest wiele. Mogą powstać z każdej mąki, czy to tradycyjnie
PatiGotujeKto z nas nigdy nie jadł placów ziemniaczanych? Chyba nie ma takiej osoby. Są popularnym daniem goszczącym na polskich stołach, zwłaszcza w piątki. Dzięki dodaniu marchewki
PatiGotujeCo tu dużo pisać, nadaje się idealnie zarówno do schabowego, jak i kurczaka. U mnie często gości na rodzinnym stole, ponieważ jest to, poza mizerią, ulubiona
PatiGotujeSałatka niesłychanie prosta i szybka do wykonania, a co najważniejsze bardzo tania. Wystarczą cztery składniki i gotowe:) Króluje ona na moim stole, kiedy w ostatniej chwili
PatiGotujeDzisiaj mam dla Was klasyczny pomysł na Wielkanoc. Sos tatarski od lat króluje na moim świątecznym stole. Główną bazę sosu stanowią marynowane warzywa i majonez. W
PatiGotujeWiadomym jest, że Wigilia nie może istnieć bez uszek, a Wielkanoc nie będzie Wielkanocą bez…. jajek… a do jajek najlepiej pasuje co?…. Oczywiście CHRZAN!!! Chrzan jest
PatiGotujeSezon na grilla oficjalnie został otwarty. Majówkowe grillowanie rozpoczęłam tradycyjnie od kiełbasek, skrzydełek i karczku. A ponieważ nie miałam ochoty na zwykłą sałatkę postanowiłam jako dodatek
PatiGotujeChlebek naan są nieodłącznym dodatkiem w kuchni indyjskiej. Tradycyjnie wypiekane są w glinianych piecach tandoor. Trudno sobie bez nich wyobrazić np. indyjskie curry. Idealnie pasują również
PatiGotuje