Domowy jaglany budyń, samo zdrowie. Bezglutenowy, bez laktozy, wegański, bez cukru i pysznie owocowy. Mój budyń jest nie słodzony. Ale oczywiście jak kto lubi może sobie posłodzić czym chce. Zakochałam się w tym budyniu, ale ja ogólnie kocham kaszę jaglaną. Jem ją codziennie. Owoce możecie dodać jakie macie. U mnie akurat te się jeszcze ostały w zamrażalniku. 1/2 szklanki kaszy(...)jaglanej 2,5 szklanki mleka migdałowego 10 dkg wiśni mrożonych 10 dkg czarnej porzeczki mrożonej 1 pomarańczo 1 kawałek mango czekolada gorzka wegańska Kaszę jaglaną zalewam zimną wodą i odstawiam na noc najlepiej. Jeżeli zależy nam na czasie płuczę ją na sicie zimną wodą. Przesypuję do garnka, wlewam 300 ml mleka migdałowego i gotuję na wolnym ogniu aż będzie miękka
wesoła kuchniamojprzepisna.pl | Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną Specjalnie na życzenie mojego męża, który chwilowo ma już dosyć moich wegańskich, zdrowych, bezcukrowych i beztłuszczowych wypieków, który ostatnio nawet zaprotestował, i kiedy zrobiłam wegańską wersję torcika W-Z , to nie zjadł nawet kawałeczka, powstał szybki torcik kakaowy „robiony na kolanie” w 2 godziny. Podstawa to sprawdzony wielokrotnie biszkopt
moj przepis naDługo myślałam, jakie treści powinien zawierać ten artykuł. Ciężko jest przekonać osoby niejedzące warzyw, lub jedzące ich mało do zwiększenia ilości zieleniny lub wprowadzenia do codziennego
wiecejwarzyw.pljedzenie może mocno zweryfikować nasze podejście do tego, co dzieje się na dworze ;) Dziś po prostu pasztet! Pasztet sezonowy i nie taki klasyczny, bo wegetariański, a może i nawet wegański. U podstawy biała fasola, a w smakach same polskie smaki jesieni, bo orzechy i gruszki z całym naręczem aromatycznych ziół. Przygotowanie masy na ten pasztet zabiera może z 20min(...)Jesienna bomba pełna orzechowego tła! I chociaż jem mięso i bardzo je lubię, to do wege-pasztetów mam szczególną słabość. Polecam całym podniebieniem! :) Orzechowy pasztet z fasoli z gruszkami - wegański Potrzebujesz: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 gruszki 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 3 łyżki oleju 3 puszki białej fasoli 100g zmielonych orzechów włoskich 3 łyżeczki mielonego
Kuchnia w Słońcu Skąpanapodać Polecam! Składniki: 2 cukinie 1 papryka żółta 1 papryka czerwona białe pieczarki lub grzyby portobello kawałek brokuła 200 g wędzonego tofu (lub tempeh) Marynata (jak w przepisie na wegański bekon z grzybów portobello ): 6 łyżek oleju 4 łyżki gęstego sosu do grilla (ja używam Classic BBQ Sauce) 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki syropu z agawy (lub klonowego(...)będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Wegańskie szaszłyki pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plPasta alla genovese to makaron z bazyliowym pesto, fasolką szparagową i ziemniakami. Połączenie składników może dziwić, bo rzadko kiedy jadamy ziemniaki z makaronem, ale ten przepis
wiecejwarzyw.plFasolka, chrupiący boczek i aromatyczna posypka. Smakuje obłędnie. Przepis dla leniwych i osób, które twierdzą, że mają 2 lewe ręce do gotowania. Szybki obiad, lekka kolacja
wiecejwarzyw.plPewnie na hasło “wegańskie lody wiśniowe” od razu myślicie: “Ach tak, znowu jakiś sorbet“. Ale sorbet to nie jest, bo jest w nim mleko Ale tradycyjne lody to też nie są, bo jest w nich siemię lniane i w dodatku nie są zrobione przy użyciu maszynki do lodów… Zatem nazwę rzeczy po imieniu : lody wiśniowe z czekoladą to nieziemsko pyszny(...)będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Wegańskie lody wiśniowe z czekoladą pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plCurry to sposób przygotowywania potraw w kuchni indyjskiej. Najczęściej w curry znajdziemy mięso, ser i warzywa. Wszystkie składniki zanurzone są w aromatycznym sosie. Odmian curry jest
wiecejwarzyw.plOto przed Wami mistrzowskie śniadanie. Zielone szparagi z chrupiącym boczkiem, jajko sadzone z rozlanym żółtkiem i kawałek dobrego chleba. Czy można zjeść coś lepszego na wiosenne
wiecejwarzyw.plsuper smak i aromat dania. Leczo może być dodatkiem do dania głównego, ale świetnie smakuje samo bez żadnych dodatków. To łatwa, pyszna i aromatyczna potrawa. Oto przepis na pyszne wegańskie leczo z cukinią. Składniki 500 ml passaty pomidorowej 1/4 szklanki wody 2 żółte papryki 1 papryka czerwona 1 papryka peperoncino 1 cukinia 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku(...)piekarnika. Temperaturę w piekarniku zmniejszamy do 200 stopni. Warzywa mieszamy i odstawiamy na minutę. Wlewamy sos pomidorowy i dokładnie mieszamy. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. Wegańskie leczo z cukinią podajemy na gorąco posypane natką pietruszki
My Chcemy JeśćGnocchi to rodzaj włoskich klusek. W zależności od rodzaju bazą mogą być ziemniaki lub warzywne puree (dynia, burak, brokuł). Smakiem i wyglądem przypominają polskie kopytka, choć
wiecejwarzyw.plMyślę, że każdy zna smak kotletów sojowych, ale czy przyrządzaliście z nich nuggetsy? Przedstawiam Wam mój sposób na pyszną wersję kotletów sojowych. Najważniejsze są przyprawy –
Via GustoKolejna, po marchewkowej, wiosenna tarta. Pełna szparagów, koperku, szpinaku. Cudownie zielona. Pyszna. Tarta sprawdzi się jako obiad z dodatkiem sałaty, albo lekka kolacja. Myślę, że 1
wiecejwarzyw.pl