Soja w sosie pomidorowo-pieczarkowym to jak dla mnie taka trochę fasolka po bretońsku, ale w wersji wegańskiej 😉 tylko tu zamiast kiełbasy są pieczarki (zazwyczaj robiłam danie bez, ale akurat mi zostało z innego dania i pasują też tutaj),… Artykuł Soja w sosie pomidorowo-pieczarkowym pochodzi z serwisu Kolorowy
Kolorowy PrzepisownikFalafel to smażone kulki ze zmielonej ciecierzycy, doprawionej czosnkiem, natką, kolendrą i kuminem. Popularna wegańska potrawa serwowana w krajach arabskich. Często podawany w barach typu fast food jako wegańska alternatywa kebabu w picie. Falafel po usmażeniu jest chrupiący z zewnątrz, a miękki w środku. Składniki (2 porcje): 250 g suchej ciecierzycy 1 łyżeczka soli 1 cebula 2 ząbki czosnku
Dominacja smakudawna chodził za mną popularny w internetach wynalazek - wegański smalec, aż wreszcie postanowiłam wypróbować, o co tyle szumu i czy bezmięsny smalec jest wart zachodu... 🙈 I wiecie co?! To cudo z fasoli naprawdę smakuje jak smalec!! 👌 A jego przygotowanie do dosłownie 10 -15 minut! Mój smarowidło wzbogaciłam o kawałeczki kwaśnego jabłka, które razem
Słodko-Słony Świat Ilonybatatów i papryki z ciecierzycą autorka: KOLORgotowania | blog: kolorgotowania.pl Fit sałatka z ciecierzycą i fetą autorka: KOLORgotowania | blog: kolorgotowania.pl FASOLKA PO BRETOŃSKU -WEGAŃSKA autorka: barbaratusinska | blog: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen ZAPIEKANKA Z SOCZEWICY I RYŻU autorka: barbaratusinska | blog: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen(...)wolnowarze autorka: cybog | blog: Dad in the Kitchen PASZTET Z PIECZAREK I SOCZEWICY autorka: kameleon.kulinarny | blog: KAMELEON KULINARNY PASTA Z BIAŁEJ FASOLI czyli wegański smalec autorka: kameleon.kulinarny | blog: KAMELEON KULINARNY PASZTET Z BIAŁEJ FASOLI i pieczonej dyni autorka: kameleon.kulinarny | blog: KAMELEON KULINARNY Pomidorowa zupa z czerwonej soczewicy
Weekendy w domu i ogrodziedawna chodził za mną popularny w internetach wynalazek - wegański smalec, aż wreszcie postanowiłam wypróbować, o co tyle szumu i czy bezmięsny smalec jest wart zachodu... 🙈 I wiecie co?! To cudo z fasoli naprawdę smakuje jak smalec!! 👌 A jego przygotowanie do dosłownie 10 -15 minut! Mój smarowidło wzbogaciłam o kawałeczki kwaśnego jabłka, które razem
Słodko-Słony Świat IlonyPrzedstawiam Wam przepis na żelko-pianki z kandyzowanym ananasem! Do ich stworzenia zainspirowały mnie produkty ze sklepu Soul-Farm . Bazą żelków jest sok oraz orzechy nerkowca
Via GustoPłatki ryżowe najczęściej jadamy na słodko, jednak na słono także smakuję świetnie! Przygotowałam z nich bardzo proste, szybkie i tanie kotlety – przepis jest wegański i bezglutenowy Aby kotlety smakowały naprawdę pysznie warto postarać się o dobrą jakość płatków ryżowych i przypraw. Skorzystałam więc z oferty sklepu Soul-Farm , który posiada szeroki wybór produktów bardzo dobrej jakości. Zapraszam
Via Gustomoże wywołać wstrząs w naszych i tak już wymęczonych zimą organizmach. Proponuję zatem spokojne, powolne wyciszanie ;) poprzez robienie i jedzenie deserów zdrowych, ale wciąż słodkich. Tym razem nie wegańskie, ale bezglutenowe ciastka z mąki z orzeszków arachidowych i masła orzechowego. Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej, 1/2 łyżeczki sody, 1/2 szklanki mąki z orzeszków arachidowych lub innej mąki 1/2 szklanki masła(...)orzechowego, 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii, 1/2 szklanki miodu (lub syropu z agawy dla wegan), 1 jajko (jajko wegańskie dla wegan), Szczypta soli (opcjonalnie) Wykonanie: Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy, potem dodajemy resztę składników i mieszamy. Kiedy masa będzie już kleista, wykładamy na płaską powierzchnię ugniatamy masę palcami na gładki placek o grubości
Smaki Przyprawy i Koloryzamrozić). Kofty podałam z sosem pomidorowym, na który przepis podam oddzielnie, bo jest na tyle uniwersalny, że można do dodawać do wszystkiego. Tu znajdziecie przepis na sos: Uniwersalny wegański kremowy sos pomidorowy Składniki na około 20 sztuk: około 1 kg kapusty pekińskiej 200 g nerkowców 200 g mąki kukurydzianej lub innej bezglutenowej (ciecierzycy, jaglanej) łyżeczka kuminu łyżeczka suszonego czosnku(...)sensie przechowywać) klopsików z sosie, bo się rozmiękną i rozpadną. Sos i klopsiki przechowywać w oddzielnych pojemnikach i łączyć tuz przed podaniem. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe wegańskie kofty z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfrukoli, szpinaku lub roszponki. Uwaga: Tarta nie jest duża. Starcza dla 2-3 głodnych osób. Zobacz także: Wielkanocne roladki Wielkanocne roladki to urocze paczuszki z szynki w galarecie... Wegański twarożek z nerkowców i awokado Wegański twarożek znalazłam u Skoraczka. Bardzo mnie zacieka... Polędwiczka w melasie Polędwiczka w melasie to azjatycki fusion. Pewnie niektórzy ... Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym Pulpeciki cielęce
Poezja smakuDzisiaj przygotowałam przepyszny deser. Jak się okazuje, białka jaj można zastąpić innym produktem, w dodatku wegańskim. To bardzo proste! Wystarczy nie wylewać wody po cieciorce czyli aquafaby z puszki. Przygotowałam z jej użyciem pyszny, mocno czekoladowy deser, idealny na weekend i na wyjątkowe okazje! Najlepiej smakuje z owocami, ale oprószony kakao i cukrem pudrem wygląda i smakuje równie kusząco(...)czekoladowy wegański / 1 porcja Składniki: woda z cieciorki z puszki 400 g 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kakao bez cukru 1 łyżeczka cukru pudru szczypta soli Przygotowanie: Wodę z cieciorki (aquafaba) przelewamy do miski. Dodajemy szczyptę soli i ubijamy na pianę, stopniowo dodajemy cukier puder. W tym czasie roztapiamy w kąpieli wodnej
Moja smaczna kuchniaFalafel to smażone kulki ze zmielonej ciecierzycy, doprawionej czosnkiem, natką, kolendrą i kuminem. Popularna wegańska potrawa serwowana w krajach arabskich. Często podawany w barach typu fast food jako wegańska alternatywa kebabu w picie. Falafel po usmażeniu jest chrupiący z zewnątrz, a miękki w środku. Składniki (2 porcje): 250 g suchej ciecierzycy 1 łyżeczka soli 1 cebula 2 ząbki czosnku
Dominacja smakukolor. Na pewno wiele osób uważa tak samo i chętnie zjadłoby ciasto z mango. Prezentuję Wam ciasto bez pieczenia z mango i kokosem na pysznym kakaowym spodzie! Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe Do przepisu użyłam pulpę mango, która jest świetną alternatywą dla świeżego mango. Skład to jedynie mango, cukier i kwasek cytrynowy! Osobiście polecam skorzystać z oferty sklepu Wesoil
Via Gustosoli i odrobiną świeżo mielonego pieprzu, jeśli potrzeba. W surówce użyłam majonezu light. Aby ją trochę odchudzić, można połowę majonezu zastąpić gęstym jogurtem naturalnym. Aby surówka mogła być daniem wegańskim należy użyć wegańskiego majonezu z aquafaby (wody po cieciorce). 1 porcja to ok. 120kcal , węglowodany: 8g, białko: 4g; tłuszcz: 8g Informacja dla diabetyków: w porcji znajduje się
Dietologdodatek do wielu dań – pizza, sałatka, czy też kanapka. Najlepszy sos czosnkowy można uzyskać bardzo prosto i szybko w domu! Przepis jest kierowany głównie dla osób na diecie wegańskiej – bazą mojego sosu nie jest jogurt, ani majonez. Smak jest bardzo zbliżony do tradycyjnej wersji, a dzięki przepisowi, który znajdziesz poniżej masz pewność, że użyłeś sprawdzonych składników Najważniejszym składnikiem
Via Gusto