będą dodane. Tym też wpisem/przepisem chcę Ci powiedzieć, że już niedługo pojawi się sporo przepisów na sosy, którymi będziesz raczył swoje podniebienie. Na zdjęciach chciałem Ci pokazać nowobogackie podanie wegańskiego fastfoodu. Od frontu jak i na kotlecikach widać sos tatarski, na który niebawem dodam przepis. W tle, jak na dietetyka przystało, pepsi „diet” – mam nadzieję(...)sojowe w takiej formie Ci zasmakują. Na dwoje babka wróżyła – mi bardzo odpowiadają, ale dziewczyna nie może na nie patrzeć. Co kto lubi Artykuł Nuggetsy sojowe bezglutenowe – wegański fastfood pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmankanapkach z twarożkiem, posmarowanych powidłem śliwkowym lub z pomidorkiem i szczypiorkiem. Pyszne. Zaraz potem moje myśli zaczęły galopować. Zastanawiałem się co bym mógł z takiego serka zrobić, gdyby był wegański, jak by wyglądał… Jedynym warunkiem, w tym przypadku, było użycie wyłącznie produktów łatwo dostępnych, bo jednak nie każdy ma dostęp do kultur bakterii, a i z tego poza(...)jest bardzo ważny proces! Użyj jako masy serowej do sernika, zamiast twarogu na kanapki lub zrób swoje własne pasty, takie jak pasta bezrybna czy pasta z ziołami. Artykuł Wegański twaróg pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmansmaków. Jednymi z moich ulubionych, dostępnych na blogu, są tofu w sosie orzechowym , sos orzechowy (na mleczku kokosowym) czy bliskowschodnia kasza jaglana . Zachęcam do wypróbowania. Oczywiście sama nazwa „ wegańska wątróbka ” jest trochę na wyrost. Fani podrobów na pewno zaczną wytykać, że to nie jest to, że nic wątróbki nie zastąpi. Mają racje! Dlatego trzeba na to patrzeć(...)jabłkiem jest naprawdę pyszne. Wystarczy się przemóc raz, spróbować czegoś, co naprawdę jest dobrze zrobione i gwarantuję Ci, że się zakochasz. Artykuł Tofu z cebulą i jabłkiem, czyli wegańska wątróbka pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanpaździernikowych przepisów z dyni. Dzisiaj mam dla Was coś co będzie idealne na słodkie śniadanie, lunch czy deser, czyli słynne amerykańskie naleśniki w zdrowszej, wegańskiej wersji. Już dawno chciałam przygotować pankejki owsiane z dynią, ale zawsze kończyło się to tylko zamiarami, aż w końcu razem z moją przyjaciółką stwierdziłyśmy, że mamy niesamowitą ochotę(...)łyżka do sosu kasztanowego 1/2 szkl puree z dyni 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta gałki muszkatałowej olej do smażenia krem kasztanowy wegańska bita śmietana * Mąkę owsianą można uzyskać blendując płatki owsiane :) Przygotowanie: W misce wymieszaj mąkę owsianą z pozostałymi suchymi składnikami. Następnie dodaj mleko sojowe, puree z dyni i dokładnie wymieszaj
wegujemyciasto z dynią i jabłkiem Dyniowe pączki Piernikowe babeczki z dynią Dyniowy pudding z drożdżówki Dyniowa polenta (kaszka kukurydziana) Cynamonowe pancakes z dynią Piernikowy sernik z dynią Dynia w wegańskim cieście sezamowym Dyniowe donuty z kaszy jaglanej Omlet dyniowy z sosem z żurawiny Wegański budyń z dyni i quinoa Dyniowy mus z ricottą Omlet jaglany z dynią Budyń dyniowy
Poranek na słodkoOmlet na bazie kalafiora Według ilości odsłon, to te właśnie przepisy cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem :) Wegańskie drożdżówki z bananem Deser owsiany z ricotty Naleśniki z serem Naleśniki z kokosowym twarożkiem Świąteczne dekoracje do ciast Wegańskie pączki dyniowe Placki marchewkowe
Poranek na słodkośrodku skrywające niespodziankę... ... i oczywiście bardzo zdrowe! W sam raz na początek dnia pełnego wyzwań! Sernikowe ciasto z pełnoziarnistej komosy ryżowej nadziane czekoladą podane z bazylia i wegańską, surową czekoladą z rodzynkami i rumem SERNIKOWE CIASTO Z KOMOSY RYŻOWEJ Z CZEKOLADĄ /przepis własny/ 40 g pełnoziarnistej komosy ryżowej (Quinola Mothergrain) 15 g mąki z komosy ryżowej (j.w.) szczypta soli(...)łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie ekologiczny) łyżeczka pasty waniliowej 2 łyżki syropu klonowego jajko ok. 30 g wegańskiej czekolady 200 g twarogu sernikowego Komosę ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z mąką, twarogiem, jajkiem, solą, proszkiem do pieczenia, syropem i pastą waniliową. Piekarnik nagrzać do temp
Poranek na słodkotego bloga :)), a także tych, którzy zamiast niezdrowych słodyczy, wolą zjeść w ramach przekąski dobrej jakości bakalie. W ofercie firmy możemy znaleźć zarówno organiczne, bezglutenowe jak i wegańskie produkty. Ponadto wiele z nich posiada certyfikat Fairtrade, który m.in. gwarantuje farmerom i pracownikom należyte wynagrodzenie za ich trud włożony w produkcję. Firma oferuje szeroki wybór organicznych orzechów (naturalnych, prażonych(...)posiadają certyfikat koszerności - wyłącznie najlepszej jakości - bez dodatku GMO - bogate w błonnik, witaminy i minerały - owoce nie są siarkowane (!) - bez tłuszczów trans, cholesterolu - odpowiednie dla wegan (opakowania też są wegańskie :)) - w ofercie znajdują się również produkty bezglutenowe - bez sztucznych barwników i konserwantów - brak sztucznych wzmacniaczy smaku Z bogatej oferty firmy skusiłam się na produkty z rożnych serii: - chipsy kokosowe - dzikie
Poranek na słodkoistnieniu dopiero jakiś czas temu. Przeglądając sklepy internetowe w poszukiwaniu produktowych nowinek, natknęłam się na mąkę z tapioki i maranty (ta druga podobno świetnie nadaje się do przyrządzania wegańskich lodów :)) Sama marka powstała w 1930 roku w Szwajcarii i zajmuje się produkcją zdrowej, ekologicznej żywności. Firma ma w swojej ofercie również produkty nadające się do spożycia w szczególności przez osoby(...)Falafele to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Ich bazę stanowi ciecierzyca. Po przygotowaniu mają ciekawy, orientalny i pikantny (!) smak. Mieszanka zawiera sporo białka i błonnika, a do tego jest wegańska i bezglutenowa. Kotleciki są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a więc świetnie sprawdzają się wtedy, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie ciepłego i jednocześnie zdrowego posiłku. * Miks tapioki
Poranek na słodkoIndii, Malezji, Pakistanu, Indonezji, Singapuru czy Wielkiej Brytanii. Wszystkie serwowane dania powstają na podstawie autorskich przepisów lub przepisów przywiezionych z podróży do Azji. W Restauracji serwowane są również dania wegańskie i bezglutenowe. Mieliśmy przyjemność spróbować wszystkich 6 dań, które będą do wyboru podczas festiwalu Restaurant Week. Na pierwszy ogień PRZYSTAWKI: Samosa wegetariańska – indyjski smażony pieróg z nadzieniem z cebuli(...)Pikantny krem z pomidorów. Obie zupy bardzo fajnie kremowe, sycące, idealnie gorące ( wspaniałe na jesień ). Marchewkowa delikatniejsza, natomiast krem z pomidorów zdecydowanie bardziej ostra. DANIA GŁÓWNE: Dhall Tadka – wegańskie curry na bazie grochu, czerwonych suszonych papryczek chilli oraz liście curry i Rendang – wołowe curry długo gotowane na wywarze z kości, z czarnym i zielonym kardamonem, gałką muszkatołową, trawą
Ostra na Słodkoplacek z płatkami owsianymi, cynamonem, nektarynką i wegańską Nutellą~ O tejże wegańskiej Nutelli (miedzy innymi) mówię w najnowszym filmie z Ulubieńcami Września. Jeśli jesteście ciekawi co to za cudo to koniecznie obejrzyjcie! :) SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ >>KLIK
breakfast of dreamsśrodku znajdziemy tofu marynowane na miejscu w „tajemnej marynacie” oraz smaczny i łagodny ajwar. Z tego co się dowiadywałem, większość rzeczy jest robiona na miejscu przez wegańską szefową kuchni. Jak można zauważyć (zasmakować) – wychodzi to naprawdę dobrze. Miejsce zawsze po drodze Jadąc do najpopularniejszych turystycznych miejscowości, na pewno przejedziesz przez Nowy Targ. Warto więc zboczyć z drogi
Blendmanproste i dobre składniki, odrobina magii i miłość gotujących robią cuda, jakich nie dostaniecie w żadnej restauracji. Opiszę wam wersję wypasioną, fizoły na wędzonce. Podam wam też opcję wegańską (prababka już wtedy była modna!) oraz wersję wegetariańską. Fizoły potrzebują śliwek, wędzonych śliwek. Nie tych słodkich ulepków, tylko wytrawnych i dymnych. Ze wzruszeniem wspominam moment, kiedy jeden z blogów, mianujących się(...)cudownie was rozgrzeje i przede wszystkim poznacie nowe smaki, nie zawsze oczywiste, ale jednak warte uwagi! Wersji fizołów jest sporo. Zawsze jednak podstawą jest fasola i śliwki. Wersja wegańska: Fasolę, śliwki, przesmażoną cebulę i dwie ugotowane marchewki lub korpiele (czyli brukiew) i gryzule (czyli rzepę) smażymy na dużym ogniu szybko i podlewamy 1 szklanką płynu (np. bulionu warzywnego). Przyprawy
ladykitchenascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pomidory z wegańskim twarożkiem to smak lata możliwy o każdej porze roku. Pisaliście ostatnio na facebookowym profilu, żeby na Smakuje Zdrowo było więcej wegańskiego nabiału, zatem smacznego! :) Normal 0 21 false false false
Smakuje zdrowoekologicznych i lepszej jakości. Ziarna soi świetnie sprawdzają się w daniach jednogarnkowych, zupach, warzywnych potrawach, pasztetach itp. Są bardzo dobrym źródłem biała roślinnego, dlatego często znajdują się w dietach wegańskich i wegetariańskich. Poniższa soja nie zawiera informacji o GMO, dlatego też nie jestem w pełni usatysfakcjonowana z tego produktu, aczkolwiek wierzę, że nie jest genetycznie modyfikowana :( Dajcie znać jakie jest(...)często robię owocowo-orzechowe batony czy kulki. Świetnie sprawdzają się właśnie w tego typu przepisach. Niekiedy służą mi za słodką przekąskę. PASZTET SOJOWY Bardzo lubię poznawać nowe smarowidła wegańskie, także z zainteresowaniem podeszłam do poniższego produktu. Pasztet sojowy z koperkiem ma dobry i prosty skład: soja, woda, olej roślinny, koperek, cebula, przyprawy i sól morska. Wszystko pochodzi z upraw
Zdrowie na języku :P