warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:185/434)

Kokosowe słodycze: kulki, laski i rogaliki 197

Jak myślicie, jaka najgorsza przygoda, może zdarzyć się blogerowi kulinarnemu? Możliwości jest wiele. Padnie komputer, internet, nie ma czasu, zachoruje, albo straci wenę, chociaż w to

dolcevitainmykitchen
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 250

Zapiekanki, któż ich nie lubi? Wystarczy do naczynia do zapiekania włożyć ulubione półprodukty, zalać ciekawym smakowo sosem i do piekarnika. Po około godzinie mamy pyszny obiad

Moje Małe Czarowanie
Szaszłyki drobiowo-warzywne 213

Lato w pełni, a więc czas na grilla. Tym razem w wersji elektrycznej. Niestety. Proponowane szaszłyki można jednak przygotować także na tradycyjnym grillu ogródkowym, na patelni

Humanistka w kuchni
Czekoladowe ciasto z rabarbarem i kokosową kruszonką 238

pieczenia. Na wierzchu ułożyć całe łodygi rabarbaru. U mnie były dość grube, wiec przekroiłam je dodatkowo na pół. Wyjąć kruszonkę z lodówki i wyłożyć równomiernie na cieście. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 45 min. Kruszonka powinna się ładnie zrumienić. Smacznego :) ♥ Dziękuję za wspólne pieczenie ♥ Dagmara Wąsińska http://naciasteczkowychpapierach.blogspot.com/…/krajank… Joanna Seta-Pryjomska https://grunttoprzepis.blogspot.com(...)Małgośka Bandzarewicz http://jedzismakuj.blogspot.com/…/rabarbarki-z… Joanna Machynia Swoszowska http://asiuuulek.blogspot.com/…/ucierane-ciasto-z… Agnieszka Grygier-Cieciora http://szybkotaniosmacznie.com/…/drozdzowki-z…/ Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Ciasta z warzywami Tagged: czekolada , jogurt naturalny , olej , rabarbar , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Pleśniak jak za dawnych lat 200

warzyw i wysypujemy nią dno formy do pieczenia. Następnie smarujemy ciasto dżemem, który pokrywamy ciemnym ciastem również startym na tarce. Na ciemne ciasto wylewamy pianę z ubitych na sztywno białek z dodatkiem 2 łyżeczek drobnego cukru i sokiem z cytryny. Pianę z białek pokrywamy ostatnią częścią ciasta (najmniejsza część,która została), którą także ścieramy na tarce. Ciasto wstawiamy do piekarnika

Bon appetit mon amie
HIT! Ciasto z całymi jabłkami 162

warzyw. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukry i sól. Całość dobrze mieszamy. Do miski dodajemy również wszystkie mokre składniki i mieszamy do momentu połączenia się. Tortownicę o średnicy 24 cm (może być nawet nieco mniejsza, ale nie większa) wykładamy papierem do pieczenia i układamy w niej 5 obranych jabłek, pomiędzy jabłka wylewamy naszą masę i wkładamy do piekarnika

MamaOskarka
Krem z dyni i pomarańczy 160

Jeśli jest coś, za co kochamy jesień, to z pewnością są to jej piękne kolory i pyszne smaki warzyw korzennych! Gdy cały świat skąpany jest w odcieniach żółci, pomarańczy i czerwieni,  i pomimo panujących chłodów na sercu robi się cieplej popijając czerwony barszczyk  czy rozgrzewający krem z dyni;) Składniki: 1 dynia hokkaido woda 1 pomarańcza 100 gram serka(...)topionego sól, pieprz, majeranek Przygotowanie: Dynię pokrojona w paski układamy na blaszce, obficie polewamy oliwą z oliwek, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni 15 minut.  Następnie dynię przekładamy do garnka,do gotującej się wody z przyprawami i majerankiem. Dodajemy również serek topiony i sok i skórkę z pomarańczy. Jeśli ser się już rozpuścił  przekładamy do blendera, dolewamy

Życie zaczyna się w kuchni
Sałatka z pieczonej marchewki. 194

zdrowo najeść. W jesiennej porze zdecydowanie polecam tego typu rozwiązania!  W czasie gdy pomidory tylko udają same siebie, a o ogórkach lepiej w ogóle nie wspominać, takie proste warzywo jak marchewka (odpowiednio potraktowana) może pokazać swój ukryty potencjał! Składniki:  16 małych marchewek 75 g fety 1/2 pęczka pietruszki 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego sól i świeżo(...)zmielony pieprz Wykonanie: Marchewki wyszorować i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Przełożyć na blachę lub do dużego naczynia żaroodpornego. Wymieszać z oliwą i oprószyć obficie solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 25 minut - aż się skarmelizują. Przenieść do miski lub na talerze. Posypać pokruszoną fetą i posiekaną natką. Skropić octem balsamicznym

zadanie-gotowanie
Kruche ciasto z jogurtem i jeżynami 286

piekarniku ok. 15 minut w 180 stopniach C. W międzyczasie przygotowujemy masę jogurtową. Do jogurtu dodaj promy cukier, suchy budyń i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy całe jajko i rozpuszczone masło, wszystko dokładnie łączymy, najlepiej za pomocą trzepaczki. Masę jogurtową wykładamy na podpieczone, przestudzone ciasto na masę jogurtową z budyniem. układamy pojedyncze jeżyny. Wyciągamy drugą część ciasta i obieraczką do warzyw

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szaszłyki z piersi kurczaka, cukinią, cebulą i papryką. 344

warzywa : cukinię i paprykę pokroić na nieduże kawałki. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Przygotowane składniki nadziewać na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki można zrobić różne np. mięso na przemian z cukinią lub mięso i papryka albo wszystkie składniki czyli mięso, cukinia, cebula, papryka i znów mięso, cukinia, cebula i papryka. Kolejność dowolna. Teraz jak już mamy przygotowane szaszłyki nagrzewamy piekarnik

Niebieski kubek z kawa
Burrito 259

warzywa zmiękną. Dodać kukurydzę i fasolę. Smażyć jeszcze kilka minut. Salsa: 1 pomidor 1/3 małej czerwonej papryki 1/3 czerwonej cebuli sok wyciśnięty z 1/4 limonki szczypta pieprzu szczypta soli ząbek czosnku pół łyżeczki cukru trzcinowego Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Dodatkowo: starty żółty ser, śmietana Przed podaniem farsz mięsny podgrzać. Tortillę napełnić mięsem i startym serem. Podgrzać w opiekaczu lub piekarniku

Bullio
Krem serowy z pora i cukinii 158

warzyw (ok 15-20 minut). Ser pokroić w kostkę i dodać do zupy i gotować do rozpuszczenia się sera (należy często mieszać zupę, aby ser się nie przypalił.). Następnie zupę zmiksować blenderem na gładki krem (jeśli uważacie, że zupa będzie za gęsta dodajcie więcej bulionu i ponownie zagotujcie. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami/groszkiem ptysiowym/ciabatą (pogrzaną w piekarniku

CookYourself
Krem z pieczonego czosnku, porów z groszkiem i camembert 215

piekarniku 10 min. w 200°C. Pozostawiamy do przestygnięcia. W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy ząbki czosnku. Cebulę kroimy w kostkę, pory w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z porami. Dodajemy tymianek i całość zalewamy winem. Podgrzewamy ok. 4 min., alkohol nam wyparuje. Cebulę z porami przekładamy do bulionu z czosnkiem i gotujemy, aż warzywa

Moniki Smakołyki
Zapiekanka makaronowa z zielonym kalafiorem. 197

warzywami i posypujemy obficie bazylią, pieprzem i możemy też delikatnie skropić sosem sojowym. Etap trzeci : Po wymieszaniu składniki polewamy oliwą z oliwek, posypujemy tartym serem i na wierzch oregano. Na tym możemy skończyć, jednak my robimy jeszcze do tego sos jogurtowy wymieszany z surowym jajkiem i ziołami oraz 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, i zalewamy makaron sosem. Blaszkę wstawiamy do piekarnika

vegetanie
Burrito 3286

warzywa zmiękną. Dodać kukurydzę i fasolę. Smażyć jeszcze kilka minut. Salsa: 1 pomidor 1/3 małej czerwonej papryki 1/3 czerwonej cebuli sok wyciśnięty z 1/4 limonki szczypta pieprzu szczypta soli ząbek czosnku pół łyżeczki cukru trzcinowego Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Dodatkowo: starty żółty ser, śmietana Przed podaniem farsz mięsny podgrzać. Tortillę napełnić mięsem i startym serem. Podgrzać w opiekaczu lub piekarniku

Bullio