Rybę posypać solą, pieprzem i przyprawą. W blaszce lun naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę a obok niej plasterki warzyw i cytryny. Natkę pietruszki posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać je z masłem. Masło pokroić na kawałki i ułożyć na rybie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 20 minut. Na upieczoną rybę zetrzeć na drobnych oczkach jajko
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJeśli jesienne klimaty mają zagościć w naszej kuchni, to nie obędziemy się bez dyni – warzywem, które nierozłącznie kojarzy się z tą porą roku. Dynia
Szybko Tanio Smaczniefrytki. Co więc zrobić, by nie obciekały tłuszczem? Nie smażyć ich w gorącym oleju i upiec w piekarniku. A co zrobić, żeby nie były to "zwykłe" frytki? Posłużyć się batatami! Bardzo lubię frytki z selera, marchewki, dyni, można posłużyć się wieloma warzywami. Aczkolwiek te, z batatów, zasmakowały mi ogromnie. Z przepisu wychodzi ich tyle, że najedzą się nimi trzy osoby
Be Fit Be StrongObudziłam się z ochotą na jagodzianki, ale jest za gorąco, aby odpalić piekarnik. Przygotowałam szybkie śniadanie, które miało w sobie słodycz pomidora malinowego, wyrazisty smak sera
Moja smaczna kuchniasobą połączyć i podlewać wodą z grzybów. PIECZENIE: 3-4 marchewki 2 pietruszki 1/2 szklanki wody Warzywa obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Ułożyć w naczyniu, w którym będzie piekł się indyk. Wlać na dno wodę. Na nich ułożyć ptaka. Piekarnik nagrzać do 200*C i włożyć do niego indyka ułożonego piersiami do góry. Piec
Jemy PijemyMakaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do postaci al dente. Buraki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. W piekarniku na blasze wykładamy folię aluminiową i wykładamy na nią buraki. Dobrze, by były one jednakowej wielkości, wtedy równomiernie zmiękną w tym samym czasie. Warzywa pieczemy do miękkości w temperaturze 200 stopni, uważając, by się nie przypaliły. Następnie pozostawiamy je do ostygnięcia
Kuchenna Kontrrewolucyapomidora układamy na cebuli i marchewce. Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowy. Układamy w naczyniu żaroodpornym na warzywach. Doprawiamy solą ziołową. Każdy kawałek ryby skrapiamy oliwą z oliwek. Na filetach układamy po plastrze limonki i obficie posypujemy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 20 minut. Rybę można podawać z ryżem. Dorsz to chuda ryba
My Chcemy JeśćPrzepis na zdrowe kotlety z kaszy jaglanej i brokuła, pieczone w piekarniku czyli bez użycia tłuszczu. Jeden kotlet to 82 kcal – ja zjadłam dwa i
e-PrzepisyKulinarnewierzchu drobno pokrojoną świeżą papryczką chilli i skropić oliwą z oliwek. Tak przygotowaną tartę wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 35-40 minut. Smacznego :) Uwagi : Do tarty możemy dodać świeżych bądź suszonych ziół, większą bądź mniejszą ilość chilli, dodać inne warzywa - wspaniale sprawują się w tartach brokuły. Wszystko zależy od tego co aktualnie mamy w lodówce i na co mamy
Plate of JoySkładniki: 1 cukinia 2 łyżki. oliwa z oliwek sól tutaj Wykonanie
w mojej kuchnipodczas pieczenia pomidory i ryba nie przywierały do naczynia. Zapiekałam pod przykryciem przez 15- 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Na ostatnie 5 minut zdjęłam przykrywkę by danie doszło i odparowało. Ulubioną rybkę podałam Spinsosnowi z gotowanymi kopytkami i warzywami (bez soli oczywiście). Mój mały smakosz był niezwykle usatysfakcjonowany, a ja pożałowałam, że dla nas wszystkich takiego dania
Kuchnia po mojemuostateczności) – dokładnie wyszorowane zawijamy w folię aluminiową (wszystkie razem lub osobno – do wyboru) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 60 minut. Upieczone, hartujemy w wodzie z lodem, następnie je wyciągamy i zdejmujemy łupinki. Z b ulionu wyjmujemy warzywa, doprowadzamy go do wrzenia (jeżeli mamy gotowy, ale możemy też ugotować na wędzonych żeberkach). Ogórki kroimy na cienkie plasterki
mojewypiekiinietylkoświeżo zmielony pieprz szczypta soli Przygotowanie: umyte ziemniaki wraz ze skórką ucieramy na tarce przeznaczonej do ucierania warzyw na cienkie talarki. Ziemniaki zalewamy lub smarujemy mieszanką z wyżej wymienionych składników. układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wykładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni z opcją góra i dół. Pieczemy kilka minut i pod sam koniec funkcję zmieniamy
ClauditteMissCookingmiąższ tak aby powstały nam dwie miseczki bakłażanowe. Cukinię wraz ze skórką kroimy na kosteczkę. Siekamy czosnek. Warzywa wraz z resztą składników wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy. Następnie wszystko blendujemy. Wypełniamy miseczki z bakłażana i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. 180 stopni góra i dół. Pieczemy około 40 minut. Gotowe :) Smacznego
ClauditteMissCookingkroimy w plastry. Dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Ciasto dzielimy na 4 prostokąty, na brzegu każdego układamy warzywa, kawałki kurczaka i pieczarki. Całość posypujemy mozzarellą. Składamy ciasto i sklejamy jak pierożka. Wierzch nakłuwamy widelcem, można też posmarować rozbełtanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do momentu, aż ciasto się zrumieni- ok 30 minut. Do tych pyszności
KasiekGotuje