warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:124/434)

morszczuk pieczony z cytryną 206

Rybę posypać solą, pieprzem i przyprawą. W blaszce lun naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę a obok niej plasterki warzyw i cytryny. Natkę pietruszki posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać je z masłem. Masło pokroić na kawałki i ułożyć na rybie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 20 minut. Na upieczoną rybę zetrzeć na drobnych oczkach jajko

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Brownie z dyniowym musem 149

  Jeśli jesienne klimaty mają zagościć w naszej kuchni, to nie obędziemy się bez dyni – warzywem, które nierozłącznie kojarzy się z tą porą roku. Dynia

Szybko Tanio Smacznie
Odtłuszczone frytki z batatów 164

frytki. Co więc zrobić, by nie obciekały tłuszczem? Nie smażyć ich w gorącym oleju i upiec w piekarniku. A co zrobić, żeby nie były to "zwykłe" frytki? Posłużyć się batatami! Bardzo lubię frytki z selera, marchewki, dyni, można posłużyć się wieloma warzywami. Aczkolwiek te, z batatów, zasmakowały mi ogromnie. Z przepisu wychodzi ich tyle, że najedzą się nimi trzy osoby

Be Fit Be Strong
Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym 207

Obudziłam się z ochotą na jagodzianki, ale jest za gorąco, aby odpalić piekarnik. Przygotowałam szybkie śniadanie, które miało w sobie słodycz pomidora malinowego, wyrazisty smak sera

Moja smaczna kuchnia
Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną 159

sobą połączyć i podlewać wodą z grzybów. PIECZENIE: 3-4 marchewki 2 pietruszki 1/2 szklanki wody Warzywa obrać i pokroić w mniejsze kawałki.  Ułożyć w naczyniu, w którym będzie piekł się indyk. Wlać na dno wodę. Na nich ułożyć ptaka. Piekarnik nagrzać do 200*C i włożyć do niego indyka ułożonego piersiami do góry. Piec

Jemy Pijemy
Trzy kolory: fioletowy (spaghetti + krem z pieczonych czerwonych buraków) 199

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do postaci al dente. Buraki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. W piekarniku na blasze wykładamy folię aluminiową i wykładamy na nią buraki. Dobrze, by były one jednakowej wielkości, wtedy równomiernie zmiękną w tym samym czasie. Warzywa pieczemy do miękkości w temperaturze 200 stopni, uważając, by się nie przypaliły. Następnie pozostawiamy je do ostygnięcia

Kuchenna Kontrrewolucya
Ryba po marsylsku 129

pomidora układamy na cebuli i marchewce. Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowy. Układamy w naczyniu żaroodpornym na warzywach. Doprawiamy solą ziołową. Każdy kawałek ryby skrapiamy oliwą z oliwek. Na filetach układamy po plastrze limonki i obficie posypujemy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 20 minut. Rybę można podawać z ryżem. Dorsz to chuda ryba

My Chcemy Jeść
Dietetyczne kotlety z kaszy jaglanej i brokuła (82 kcal) 209

Przepis na zdrowe kotlety z kaszy jaglanej i brokuła, pieczone w piekarniku czyli bez użycia tłuszczu. Jeden kotlet to 82 kcal – ja zjadłam dwa i

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z cukinią 131

wierzchu drobno pokrojoną świeżą papryczką chilli i skropić oliwą z oliwek. Tak przygotowaną tartę wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 35-40 minut. Smacznego :) Uwagi : Do tarty możemy dodać świeżych bądź suszonych ziół, większą bądź mniejszą ilość chilli, dodać inne warzywa - wspaniale sprawują się w tartach brokuły. Wszystko zależy od tego co aktualnie mamy w lodówce i na co mamy

Plate of Joy
Chipsy z cukinii --- Zucchini Chips 106

 Składniki:     1 cukinia     2 łyżki. oliwa z oliwek     sól tutaj Wykonanie     

w mojej kuchni
Kolejny super prosty pomysł na smakowity, piątkowy obiad, czyli pietruszkowy łosoś pieczony w pomidorach 167

podczas pieczenia pomidory i ryba nie przywierały do naczynia. Zapiekałam pod przykryciem przez 15- 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Na ostatnie 5 minut zdjęłam przykrywkę by danie doszło i odparowało. Ulubioną rybkę podałam Spinsosnowi z gotowanymi kopytkami i warzywami (bez soli oczywiście). Mój mały smakosz był niezwykle usatysfakcjonowany, a ja pożałowałam, że dla nas wszystkich takiego dania

Kuchnia po mojemu
Barszcz czerwony inaczej 124

ostateczności) – dokładnie wyszorowane zawijamy w folię aluminiową (wszystkie razem lub osobno – do wyboru) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 60 minut. Upieczone, hartujemy w wodzie z lodem, następnie je wyciągamy i zdejmujemy łupinki. Z b ulionu wyjmujemy warzywa, doprowadzamy go do wrzenia (jeżeli mamy gotowy, ale możemy też ugotować na wędzonych żeberkach). Ogórki kroimy na cienkie plasterki

mojewypiekiinietylko
Domowe Chipsy 104

świeżo zmielony pieprz szczypta soli Przygotowanie: umyte ziemniaki wraz ze skórką ucieramy na tarce przeznaczonej do ucierania warzyw na cienkie talarki. Ziemniaki zalewamy lub smarujemy mieszanką z wyżej wymienionych składników. układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wykładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni z opcją góra i dół. Pieczemy kilka minut i pod sam koniec funkcję zmieniamy

ClauditteMissCooking
Babu Ganesh - zapiekany bakłażan z farszem 72

miąższ tak aby powstały nam dwie miseczki bakłażanowe. Cukinię wraz ze skórką kroimy na kosteczkę. Siekamy czosnek. Warzywa wraz z resztą składników wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy. Następnie wszystko blendujemy.  Wypełniamy miseczki z bakłażana i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.  180 stopni góra i dół. Pieczemy około 40 minut.  Gotowe :) Smacznego

ClauditteMissCooking
Kurczak z warzywami w cieście francuskim 165

kroimy w plastry. Dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Ciasto dzielimy na 4 prostokąty, na brzegu każdego układamy warzywa, kawałki kurczaka i pieczarki. Całość posypujemy mozzarellą. Składamy ciasto i sklejamy jak pierożka. Wierzch nakłuwamy widelcem, można też posmarować rozbełtanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do momentu, aż ciasto się zrumieni- ok 30 minut. Do tych pyszności

KasiekGotuje