Cały obiad na grillu został przygotowany i uważam, że był pyszny, udany. Wszystkim roladki smakowały, a warzywa słodyczą zaskakiwały. Efekt jest idealny, a smak genialny.
Moniki SmakołykiPRZYGOTOWANIE - Wszystkie składniki myjemy, następnie kroimy. Do garnka wrzucamy Ziemniaki. Na koniec wrzucamy pierś z kurczaka. Następnie wlewamy 500 ml wody, doprawiamy garnek Vegetą, pieprzem i solą według uznania. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 30-40 min . Do momentu aż warzywa i mięso będzie miękkie. Smacznego
Sylwetka Od KuchniSzybko się robi, mega smakuje. Zasmakuje i małym i dużym drobiożercom. Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 1/2 kg pieczarek puszka groszku konserwowego 1
Z Majeczką w kuchnipomysłu. Wszyscy bardzo lubimy zapiekanki, więc postanowiłam coś takiego przygotować. Chciałam, żeby danie było szybkie, zawierało warzywa oraz jak najmniej tłuszczu. Koniecznie musiało się znaleźć tam mięso, żeby było bardziej sycące. Analizując te wszystkie elementy wpadłam na pomysł zrobienia zapiekanki warzywnej z kawałkami kurczaka. Składniki: -pojedyncza pierś z kurczaka; - po pół brokuła i kalafiora (mogą być mrożone
dom-agi.plfasolę, drobno pokrojony czosnek, listek laurowy i ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu, aż mięso z kurczaka będzie miękkie i będzie odstawać od kości. Mięso wyjąć, można obrać z kości, pokroić i wrzucić do zupy. Po wyjęciu mięsa dodać obrane i pokrojone drobno warzywa oraz przyprawy, uzupełnić wygotowaną wodę i gotować na pewno jeszcze z 20 - 30 minut, do miękkości
Kuchcik gotujemarchewkę w słupki i zabieramy się za gotowanie ulubionego ryżu. Rozgrzewamy patelnię lub wok i smażymy kurczaka, a następnie dodajemy marchewkę i szparagówkę. Zalewamy wszystko mlekiem kokosowym, doprawiamy curry, czosnkiem, kurkumą, imbirem i jak za mało słone solą lub sosem sojowym. Dusimy, aż warzywa będą chrupkie. Podajemy z ryżem (polecam basmati z dzikim
Zofianasklepu do kosza ? Pewnie,po co Wam chemia na talerzu.Podawany do mies gotowanych i warzyw.Wlasnie teraz latem niezastapiony we wszystkich zapiekankach ,poniewaz idealnie komponuje sie wlasnie z warzywami .PODSTAWOWY PRZEPIS NA SOS BESZAMELOWYSkladniki:500 ml mleka30 g masla (2 plaskie lyzki)30 g maki (2 plaskie lyzki) sol,bialy pieprzswiezo zmielona galka muszkatalowaWykonanie:w rondelku roztopic 2 lyzki masla,dodac(...)lyzke wiorkow kokosowych,lyzke curry i lyzke musu jablkowego.Rozrzedzic slodka smietanka.Pasuje do kurczaka,ryb i ryzusos musztardowy-do sosu podstawowego dodac 1 lyzke musztardy.Podprawic maslem.Podawac do ryb i jajek na twardo i wkoszulkachsos mornay-do sosu beszamelowego dodac czubata lyzke tartego,ostrego sera.Znakomity do zapiekanek i warzyw z wodyzrodlo:Kuchnia polska-rodzaje sosow "Essen
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Chłodne popołudnia, zima rozgaszcza się na całego.Co może być lepszego od gorącej, aromatycznej zupy z mięskiem.Zwykła jarzynowa zupa to moja miłość! Ale dziś pojawiła
Kuchnia moimi oczamioctu i posiekanego czosnku robimy sos. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sosem przygotowane składniki. Kurczaka kroimy w plasterki lub (jeśli wolicie) w kostkę i układamy na talerzu. Posypujemy sezamem. Gotowe!:)) Warto pamiętać, że najlepiej polać sałatkę sosem tuż przed podaniem, wtedy warzywa nie podejdą wodą, a z sałatki nie zrobi nam się brzydka "breja"- wybaczcie określenie
Czerwona Porzeczkaszklanki mleka 2 marchwie 1 korzeń pietruszki 1 mały korzeń selera 2 liście pora 3 udka kurczaka (ja używam szyi indyka) pół pęczka koperku sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa Marchew, pietruszkę i seler obrać i umyć, Udka umyć i wrzucić razem z warzywami do osolonej wody. Gotować przez godzinę. Wyjąć warzywa i mięso. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, dodać
Złote przepisydodatkiem mieszanki gyros. Ugotowany makaron opłukałam i przełożyłam do naczynia żaroodpornego. Do makaronu dodałam usmażonego kurczaka i kukurydzę. Przygotowałam sos beszamelowy ( tutaj ). Sos wylałam na makaron. Wierzch posypałam gałką muszkatołową. Piekłam w 170st. przez 15 min. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Casserole z klopsikami w warzywach Lasagne Mexicana
bastalenapraskę i smażymy aż się wszystko zarumieni. Kurczaka kroimy w kostkę i obtaczamy w przyprawie do kurczaka. Dodajemy do cebuli i czosnku, smażymy. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kostkę i dorzucamy na patelnię. Wszystko razem dusimy, aż do wyparowania wody powstałej z warzyw i pieczarek. Wszystko doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Sos: Śmietanę, jajko i koncentrat miksujemy razem, dodajemy
Czerwona Porzeczkalatem, polskimi warzywami, słońcem, ... i domem rodzinnym :)) Gotuje ja do bólu, kiedy przyjdzie kapuściany sezon. Nie dodaję do niej zasmażki z mąki, śmietany ani przecieru pomidorowego, gdyż najbardziej lubię taką czystą, szlachetną wersję tej zupki z duuużą ilością młodego koperku ... I pomyśleć, że w dzieciństwie wcale jej nie lubiłam :-) Składniki: 4 udka z kurczaka 3 marchewki
Walijskie Pichcenierobię je w kilku wersjach oraz z różnorodnymi dodatkami. Na kolejną zapraszam w dzisiejszym poście. Kotlety mielone z marchewką Będziemy potrzebować: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z kurczaka) sporą bułkę namoczoną wcześniej w wodzie 1 cebulę pokrojoną w małą kostkę i zrumienioną na patelni 1 bardzo dużą lub 2 małe marchewki starte na tarce na grubych oczkach(...)ogórki oraz kukurydzę. W oddzielnym pojemniku łączymy jogurt z majonezem i zalewamy nimi warzywa. Całość doprawiamy do smaku solą i pierzem, a jeśli jabłka nie były dość słodkie, także cukrem. Odstawiamy na ok. 10 min. i ponownie mieszamy. Podajemy z kotletami mielonymi, kotletami z kurczaka, bądź z rybą w cieście. Surówka jest dość delikatna i idealnie pasuje do różnych mięs
Ratunku obiadodstawiamy na bok przykrywając pokrywką. Kurczak musi ostygnąć w marynacie (dobrze, jeśli postoi kilka- kilkanaście godzin). Dressing: musztardę, oliwę, sok z cytryny i miód umieszczamy w miseczce. Natkę pietruszki drobno siekamy – im więcej tym lepiej! Ząbek czosnku także siekamy bardzo drobno i dodajemy wszystko do miseczki. Solimy, pieprzymy i odstawiamy na bok. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Ogórka kroimy(...)papierowym i układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na ćwiartki lub jeszcze drobniej – zależy od ich wielkości i naszych upodobań. Następnie układamy na talerzu według naszej fantazji rukolę, ogórka, pomidory, kurczaka, uzupełniamy polewając dressingiem i posypując słonecznikiem. Smacznego! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Symfonia Smakówznajdujących się w lodówce i nienależących do Ciebie. Ale jak wolisz) mięso z kurczaka(użyłam udka,na piersi będzie chudsza zupka) pęczek włoszczyzny(marchew,pietruszka,seler,por) puszka pomidorów pokrojonych łyżka, dwie koncentratu pomidorowego 2-3pomidorki kończące swój żywot smętnie w misie na warzywa 1-2ząbki czosnku sól,pieprz,vegeta,papryka sproszkowane,zioła prowansalskie natka pietruszki/kiełki(...)wracasz styrany/a z uczelni i nic tylko zamówić pizze/zrobić gorący kubek/modlić się by ktoś zajrzał do pokoju i zaproponował jadło podgrzać naszą zupę! Poszczególne części kurczaka powinny się gotować 30-40 minut. Dłużej żywotna jest zupa gotowana na kostce rosołowej! Cały kurczak do 50-60 minut! Smacznego
Fiolka w kuchnikoperkiem Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Duszone warzywa śródziemnomorskie Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy, mozzarelli i pomidorków Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat(...)pierwszego tłoczenia i świeżego koperku Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą i mozzarellą Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Zielona soczewica w pomidorach pelati Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata
Moja smaczna kuchniaOd sylwestra minęło już kilka dni, ale dopiero dziś mam więcej czasu by opisać przystawkę, którą wtedy zrobiłem.Oprócz roladek warzywno-szwarcwaldzkich zrobiłem takie z farszem
Parowar FacetaSałatka Gyros ognista to sałatka, którą wyszukałam na portalu Knorr. Nie jest to tradycyjna sałatka Gyros (na którą znadziecie przepis tutaj: Sałatka Gyros warstwowa), lecz sałatka ze świeżych warzyw i popularnego mięsa Gyros w pikantnej odsłonie ;-) Nie wymaga ona zbytniego nakładu pracy, a na dodatek pięknie się prezentuje i jest bardzo smaczna! Przypadła mi do gustu i na pewno(...)różnego rodzaju imprezach okolicznościowych. Na imprezę jednak polecam przygotować sałatkę gyros z podwójnej ilości składników, gdyż znika w zastraszająco szybkim tempie.Inspiracja Sałatka gyros ognista – składniki:Piersi z kurczaka – 3 pojedyncze sztukiPrzyprawa do kurczaka – tak, by całe piersi były otoczone w przyprawiePrzyprawa Chilli w proszku – 1 łyżeczka (ew. trochę więcej dla fanów pikantnych smaków)Pomidory
Kulinarne Przeboje