warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:125/829)

Makoron z kurczakiem, warzywami i mozzarellą 129

pieprzem i czerwoną papryką i podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju. Zdjąć z patelni. Cebulę, paprykę, pieczarki i cukinię pokroić w kostkę. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę a następnie pozostałe warzywa. Smażyć do miękkości ok. 20 minut. Gdy warzywa zmiękną dodać podsmażony filet z kurczaka. Doprawić solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę mozzarelle i chwilę smażymy

Kulinarne przygody
BEZGLUTENOWY JADŁOSPIS NA CAŁY DZIEŃ?? POPROSZĘ!! ;) 144

średniej cukinii przyprawy - sól, pieprz, oregano, papryka oliwa do smażenia Kaszę gryczaną gotujemy.  Pierś z kurczaka doprawiamy i grillujemy lub smażymy na łyżce oliwy.  Warzywa kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, przyprawiamy i dusimy ok 10 minut pod przykryciem. Ugotowaną kaszę mieszamy z zawartością patelni, posypujemy oregano. Łączymy z kurczakiem i zajadamy się :)) KOLACJA  Cukinia stała się

BezglutenowaIzabela
Zapiekanka makaronowa z mozzarellą i kiełbasą 193

łyżeczka masła Przygotowanie: Makaron wrzucamy do wrzącej i osolonej wody. Gotujemy według wytycznych na opakowaniu. W tym czasie kroimy w półplastry kiełbasę i cebulę w plasterki. Warzywo delikatnie solimy. Masło rozgrzewamy na patelni i smażymy na niej do zarumienienia kiełbasę. Dodajemy cebule i dusimy do miękkości. Makaron odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z mięsem. Całość zalewamy śmietanka wymieszaną

ChilliJemy
Chili con carne 148

Mąż szczęśliwie obżarty i Pani Żona zadowolona, że nie musi stać przy garach dnia następnego. Wszystkie te wymogi spełnia moje popisowe chili - krzepiące mięsko, plejada warzyw i aromatyczny sos w jednym. Patelnia aż ugina się wtedy od tej sycącej dobroci. Pan Mąż już od wejścia w progi mieszkania po pracy, gromkim głosem radość oznajmia z zamiarów obiadowych kochanej Pani Żony

Grunt to przepis!
Przepis na obiad: Ryż z warzywami 239

grubych oczkach, a imbir trzemy na drobnych (po starciu potrzebujemy tak ok. 1 płaskiej łyżeczki). Paprykę, cebulę i por kroimy w piórka, następnie wrzucamy na patelnię i lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe warzywa i razem smażymy, aż wszystko będzie miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym. Smacznego :) P.S.  Ważną sprawą jest, przygotowanie posiłku kiedy w domu są małe dzieci. Zbyt

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
25 praktycznych prezentów do kuchni 174

osób, które nie wyobrażają sobie kolacji bez lampki wina. Na taki gadżet znajdzie się miejsce w każdym domu. Do stojaka załączony jest korkociąg. Patelnia grillowa pozwoli szybko przygotować grzanki, steka, ugrillować kurczaka czy warzywa. To dobra i zdrowa alternatywa dla grilla. Są tu fani placuszków? Dzięki takiej mini patelni przygotujecie idealnie równe, dobrze wypieczone pancakes. Stylowy wyciskacz do czosnku

Kuchnia Bazylii
Wegańskie spaghetti bolognese 234

Cebulkę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na oleju kokosowym. Dodać marchewkę i seler. Podsmażyć aż warzywa zmiękną trochę. Dodać pomidory. Ugotować soczewicę i dodać do warzyw. Na koniec doprawić przyprawami. Zostawić patelnię na małym ogniu żeby smaki się przegryzły i ugotować w tym czasie makaron.   Smacznego

Mama z Motylem
roladki schabowe z serem pleśniowym 220

kostkę, a marchew w plastry. Dodajemy na patelnię do roladek. Smażymy razem aż cebula zacznie się rumienić. Następnie dodajemy wodę, tak by zakryć 1/3 zawartości patelni. Dusimy razem godzinę, półtorej. Aż warzywa będą miękkie, a sos zacznie gęstnieć. Na koniec dodajemy szczyptę ziół prowansalskich, sól, pieprz i resztę sera lazur.  Gdy ser się rozpuści roladki są gotowe do podania

Cook&Love
KURCZAK W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM 215

Marchewkę pokroiłam w "ćwierć plasterki", paprykę w wąskie paseczki (ok. 0,5cm x 3cm), cebulę w pół plasterki. 2. Na głębokiej patelni rozgrzałam olej kokosowy. Wrzuciłam pokrojone warzywa (bez kukurydzy). Zmniejszyłam na najmniejszy ogień i podsmażałam kilka minut co chwilę mieszając, żeby warzywa się nie zrumieniły zbyt mocno. Po kilku minutach warzywa podlałam wodą (nie za dużo, lepiej podlewać

Vroblewska-fitlife
Udka z chińskimi warzywami podane z makaronem ryżowym 160

macie pomysłu na obiad? Chcecie przygotować coś na szybko? Jeśli tak to poniższy przepis przypadnie Wam do gustu. Wystarczy wyluzowane udka pokroić, przyprawić i usmażyć na patelni wraz z dodatkiem mieszanki chińskich warzyw (marchewki, papryki, pora, kukurydzy i grzybków mun) oraz makaronem ryżowym. Danie do przygotowania w niecałe 20 minut 😃 Składniki na porcję dla 2-3 osób

Ugotować
Kurczak w sosie sojowym i miodzie 136

Filet z piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do gyrosa i ostrą czerwoną papryką. Czerwoną paprykę oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy na patelni na oliwie z oliwek. Gdy warzywa zmiękną dodajemy kurczaka. Wlewamy sos sojowy oraz miód. Smażymy do momentu miękkości mięsa i zgęstnienia sosu. Podczas wrzenia mieszamy często danie aby miód ładnie skarmelizował całość

VioletoweKucharzenie
Curry risotto z kurczakiem 146

Przepyszne danie, Luizka moja siostrzenica zrobiła dla mnie jak przyleciałam do Polski. Piersi kurze pokroić na małe kawałki, doprawić wszystkimi przyprawami. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej

Kuchnia Pokoleń
Placki z cukini 124

miski. Dodaj starty ser, posiekany koperek i szczypiorek. Wszystko wymieszaj. Następnie dodaj jajka, mąkę, jogurt i przypraw solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Smaż na patelni. Wiem co jem Cukinia to warzywo niskokaloryczne. Warto ją jeść ze względu na dużą zawartość witamin, zwłaszcza witaminy A, witamin z grupy B, oraz witaminy C. Oprócz witamin cukinia dostarczy nam również składniki mineralne

Fit&Fast Kitchen
Dietetyczne śniadanie z kaszy jaglanej 149

porcje. Produkty 100 g kaszy jaglanej, 1 marchewka, 1/2 papryki, 1 ząbek czosnku, oliwa z oliwek, świeża bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz. Przygotowanie Kasze jaglaną ugotuj. Warzywa drobno pokrój i podsmaż na patelni. Gdy się usmaży wciśnij czosnek i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj ugotowaną kaszę i przyprawy. Wymieszaj wszystko dokładnie. Na koniec danie polej jeszcze odrobiną oliwy z oliwek

Fit&Fast Kitchen
Zapiekanka bolońska (lasagne dla leniwych). 189

makaronem, przełożyć do naczynia w którym będziemy piec zapiekankę. Przygotować sos boloński.  Marchew, cebulę i paprykę umyć, oczyścić i pokroić w zgrabną kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Włożyć na niego warzywa, liść laurowy, posiekaną bazylię, posolić i podsmażać aż wyraźnie zmiękną. Dodać oba mięsa, rozbić na drobne części łyżką i podsmażyć aż zniknie kolor surowizny. Dołożyć pomidory wraz zalewą

Poezja Smaków - blog kulinarny

Proponowane wyszukiwania