wafelki - 1140 przepisów (strona:7/76)

DESER CZEKOLADOWY Z MALINAMI 84

czekoladowym Dodatkowo: biszkopty podłużne (ok. 36 szt.) 700 ml gorącej wody 2 opakowania galaretki o smaku malinowym ok. 300 g świeżych malin lub 2 puszki malin w syropie 4 wafelki Grześki Przygotowanie: Nasączenie -  w 200 ml gorącej wody zaparzyć herbatę earl grey, wyjąć torebki herbaty i dodać ok. 300 ml zimnej przygotowanej wody. Na koniec dodać do smaku syropu(...)Maliny -   jeśli używamy malin świeżych należy je wypłukać pod zimną bieżącą wodą, osuszyć. W przypadku, gdy używamy owoców z puszki należy odcedzić z syropu.   Wafelki Grześki -  4 wafelki pokroić w drobną kostkę. Krem czekoladowy -  2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia

Ciastka - domowe słodkości
Wafelki czekoladowe 160

Opis Wafelki czekoladowe : Wafelki czekoladowe są zawsze wspomnieniem mojego dzieciństwa. Zawsze uwielbiałam przygotowywać je w domowym zaciszu razem z moją babcią. Do dnia dzisiejszego uwielbiam wracać do tego przepisu. Wafle czekoladowe często potocznie nazywane są andrutami czy pischingery. Przygotowanie takich wafelków w domu są dużo lepsze niż te, które możemy kupić w sklepie. Zazwyczaj to od nas zależy jakich składników(...)używamy i w jakich proporcjach. W ten sposób możemy przygotować wafelki np. z mniejszą ilością cukru czy też z zamiennikiem cukru. Są proste i ekspresowe do przygotowania. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i dorośli. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta bez pieczenia . Składniki: 1 opakowanie wafli (ok. 6 sztuk) 100 g cukru 2 łyżki kakao 250 g margaryny

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Mocno czekoladowe ciasto z Prince Polo 154

wiadomo człowiek uczy się całe życie, więc i mi się zdarza czasem testować to i owo. W przypadku tego ciasta stwierdziłam, że na ten wierzch faktycznie te wafelki pasują. Pewnie mogłabym je czymś zastąpić, a raczej napewno ale są to tylko dwa wafelki, więc w drodze wyjątku do przyjęcia Wiecie, jak jest taka potrzeba to człowiek zawsze się jakoś wytłumaczy(...)połączą. Przelewamy całość do foremki i pieczemy 25 minut. Odstawiamy do ostudzenia. Wierzchnia warstwa wafelkowa : – 3 białka – 125 g drobnego cukru – 100 g czyli dwa wafelki Prince Polo – 60 g drobno posiekanych orzechów włoskich – 3 łyżki wiórek kokosowych – 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli Jeżeli mamy drugą taką samą foremkę

Relaxtime
Sernik z musem truskawkowym na wafelkowym spodzie 386

Puszysty sernik, w którym smak orzeźwiających truskawek świetnie komponuje się z delikatną masą z waniliowych serków ułożonych na chrupiących mocno czekoladowych wafelkach. Takie połączenie to idealny deser i rozkosz dla naszego podniebienia. Nikt nie będzie w stanie się oprzeć! Składniki: Spód: 300g czekoladowych wafelków Masa serowo-waniliowa: 800g serka homogenizowanego waniliowego 200g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 60ml mleka(...)500g truskawek (mogą być mrożone) 1 truskawkowa galaretka Polewa: 60g mlecznej czekolady 1 łyżeczka masła 3 łyżeczki śmietanki 30% Dekoracja: 200g śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru 50g czekoladowych wafelków 3-4 sztuki truskawki Wykonanie: 1. Masa serowo-waniliowa: Żelatynę zalać połową ilości mleka żeby napęczniała, a resztę mleka podgrzać i dodać do żelatyny, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Śmietanę

Szalona Kuchnia Eweliny
CIASTO Z WAFELKOWĄ PRZEKŁADKĄ 152

Długo szukałam idealnego ciasta z użyciem wafelków i orzechów. Bo kto z nas nie lubi wykorzystywać gotowych słodyczy do wypieków? Dokładniej opisując ciasto składa się z biszkoptu kakaowego nasączonego kawą i amaretto, puszystego budyniowego kremu, wafelków, orzechów i aksamitnego kremu śmietanowego. Nie byłabym sobą gdybym nie zmodyfikowała jednocześnie kilku przepisów, gdyż uwielbiam eksperymentować i modyfikować już popularne przepisy . Ciemny biszkopt(...)dużych jaj, 6 łyżek cukru pudru, 3 łyżki kakao, 4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Wafelkowa wkładka 180g wafelków Garść orzechów włoskich 3 jaaj 4 łyżki maki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa 1 budyń śmietankowy 1 szkl mleka 3 łyżki cukru 1 masło lub margaryna Masa z bitej śmietany 500ml śmietanki kremówki

Słodki Zakątek
Lekki jagodowy deser na zimno z wiśniami i wafelkami 173

Dziś zapraszam Was na na lekki jagodowy deser na zimno z wiśniami i wafelkami. Pyszna letnia propozycja. U nas fala upałów wciąż nie odpuszcza, dlatego tak często serwuję słodkości prosto z lodówki lub zamrażalnika. Polecam Wam ten pyszny i naprawdę prosty w przygotowaniu deser. Idealny na letnie wieczory, spotkania ze znajomymi lub po prostu chwilę słodkiego relaksu Spróbujcie(...)naprawdę bogatą gamę produktów z wyposażenia kuchni i jadalni. Lub… spróbować swoich sił w konkursie (klik) Na Wasze zgłoszenia czekam do 14.07   Do deseru podałam nasze ulubione wafelki Pałeczki od Cukry Nyskie Składniki: (na 2 porcje) 330 ml gęstego jogurtu naturalnego 1 i 1/3 łyżeczki żelatyny + 1 łyżka zimnej wody 3 łyżki cukru 3 łyżki 100% soku jagodowego

Słodkie okruszki
Galaretka z herbaty Earl Grey z truskawkami, śmietaną i domowym wafelkiem tuille 165

smak i delikatny aromat bergamotki (owoc cytrusowy, którego ekstrakt ma korzystny wpływ na nasz układ krążenia, np. obniża cholesterol) przyjemnie skomponuje się ze świeżymi truskawkami, bitą śmietaną i domowym wafelkiem tuille. Tuille to upieczony cieniutki i chrupiący wafel, pochodzący z Francji. Jego smak wszyscy znają, bo któż nie próbował lodów w waflu lub nie chrupał wafelkowych rurek zdobiących lodowe desery(...)Wafelek tuille jest banalny w przygotowaniu, a składniki łatwe do zapamiętania. Należy bowiem zważyć jedno białko jaja, a następnie z taką wagą dodawać do niego pozostałe składniki (roztopione masło, mąkę i cukier puder). Gotową masę należy rozsmarować na cieniutką warstwę i upiec na lekko złoty kolor. Odpowiednio cienka warstwa po upieczeniu i ostudzeniu będzie chrupiąca. Jeśli taka Wam za pierwszym

Moja Delicja
Lodowy torcik czekoladowy 191

Torcik czekoladowy na bezowym spodzie z dodatkiem wafelków o smaku cappuccino- w domu deser dostał trzy razy "tak". Wafelki i słodki spód idealnie współgrają z niezbyt słodką warstwą lodową. Eksperyment zdecydowanie powtórzę! Składniki na małą tortownicę 22cm: Beza szwajcarska: 2 białka 120g drobnego cukru Warstwa lodowa: 2 jajka 2 żółtka 200ml śmietanki łyżka kakao 2 łyżki cukru Dekoracja: 2 wafelki(...)stopni. Z połowy masy pieczemy spód do naszego tortu, natomiast z drugiej części robimy dowolnego kształtu beziki do dekoracji. Czas pieczenia- 60 minut, temperatura 110 stopni. Jeden pokruszony wafelek Lusette łączymy z miękkim masłem. Za pomocą foremki do ciasteczek z masy robimy serduszka, najlepiej na papierze do pieczenia. Wkładamy je do zamrażarki. Ubijamy na sztywno białka przeznaczone do warstwy lodowej

Wrzosowa Polana
Pieczony mus z Lusette 158

Jeśli nachodzi was czasem nieposkromiona chęć na mocno czekoladowy deser, który będzie jednocześnie lekki jak i sycący ... Mam na to sposób. Potrzebujecie jedynie 20 minut, dwóch czekoladowych wafelków Lusette i pięciu składników które na pewno macie w swojej kuchni. Ja deser określiłabym jako coś pomiędzy dobrze wypieczonym sufletem,a mocno wilgotnym, lecz o wiele bardziej delikatnym i lżejszym Brownie(...)związku z tym że przy okazji robienia tłustoczwartkowych łakoci ostało mi się sporo białek, to postanowiłam je wykorzystać w nieco odmienny sposób. Deser dopełnia krem i dekoracja z wymienionych wafelków czekoladowych Lusette. Zatem do dzieła.  Składniki na 4 porcje :  100 g  Wafelków Lusette o smaku czekoladowym  4 białka  125 ml oleju z pestek winogron

vaniliowoczekoladowa
Babeczki czekoladowe z wafelkami , z pana cottą chałwową i musem pomarańczowym 127

Babeczki czekoladowe 🍫 z  Lusette  wafelkami, zostały wypełnione słodkościami 🍬🍭,  pana cottą  🍮  o smaku chałwowym i musem pomarańczowym 🍊.  Czereśnie 🍒 w syropie zielonym fajnie kontrastowały,  a płatki czekoladowe 🍫 i mięta delikatności  dodały.  Wafelki  z gorzką czekoladą 🍫 idealnie się połączyły, z pana cottą ciekawy smak stworzyły, a mus mocno pomarańczowy sprawił, że deser(...)stał się wyjątkowy. Może to być (bez pieczenia) babeczka czekoladowa lub czekoladka - bombonierka XXL nietypowa 😍. Składniki na 10 babeczek: ok. 200 g gorzkiej czekolady 70% masy kakaowej, ok. 2 wafelki czekoladowe Lusette  http://lusette.pl/ , pana cotta: 100 g chałwy waniliowej, 100 ml słodkiej śmietanki 30%, 300 ml mleka 2%, 2- 3 płaskie łyżeczki żelatyny (na 400 ml płynu

Moniki Smakołyki
Migdałowa Księżniczka Bezowa.. 139

Migdałowa Księżniczka Bezowa.. Korona bezowa z płatkami migdałowymi i obłędnym kremem mlecznym Lusette! Tak chcę zaczynać każdy weekend! #POZWÓL SOBIE NA CHWILĘ PRZYJEMNOŚCI ;-))) Zainspirowana wafelkami Lusette, postanowiłam przygotować obłędnie smaczny deser dla mojego Lubego. Myślałam o tym deserze przez trzy dni, dobierałam pieszczotliwie wszystkie składniki w myślach, dopracowywałam szczegóły, smak i wygląd deseru. Po tych trzech dniach wyklarował się(...)lepszego smaku, dodałam do niej całe płątki migdałowe, które nadały pożądanego aromatu, niczym z francuskiej cukierni. Krem do bezy chciałam aby był delikatny i puszysty. Uwydatniający smak pokruszonych mlecznych wafelków Lusette. Deser wyglądał i co najważniejsze smakował obłędnie! Jestem nim zauroczona! Przez chwilę można przenieść się do kulinarnego raju ;-))) SKŁADNIKI BEZA: - 6 białek z jaj kurzych rozmiar L - 2 szczypty

SMYKWKUCHNI
Tarta wafelkowa z nutellą 288

Ostatnio u mnie sporo słodkości bez pieczenia. Dzisiaj również mam propozycję na pyszną i rozpływającą się w ustach tartę na spodzie z wafelków Lusette oraz delikatnym kremem z serka i nutelli. Po każdym kęsie chce się więcej i więcej. Składniki: Spód wafelkowy: 200 g wafelków mlecznych Lusette 50 g masła Krem z nutellą: 125 g serka twarogowego z wiaderka(...)zimnej kremówki 36% 200 g nutelli Bita śmietana: 150 ml zimnej kremówki 36%  Do dekoracji: orzechy laskowe wafelek mleczny Lusette czekolada mleczna Przygotowanie: Spód wafelkowy:  Wafelki zmiksować w blenderze. Przełożyć do naczynia wlać letnie rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Trzy foremki do tart o średnicy 11 cm wyłożyć folią spożywczą. Masę równo podzielić na trzy części i wyłożyć

Ala piecze i gotuje
Brownie na wafelkach Lusette z truskawkami i żurawiną 215

nawet kilka kostek czekolady tak nie cieszy jak do niedawna... Po ciąży będzie lepiej i będę mogła na nowo delektować się smakiem czekolady, której w tym cieście nie żałowałam. Wafelki Lusette nadały większej słodyczy i jeśli będę je ponownie dodawać, zmniejszyłabym ilość cukru w cieście o 20-30 g, przynajmniej. Ale to już kwestia gustu. Przepisy na brownie, które poznałam(...)mąki tortowej 120 g cukru (lub mniej) 1 małe op. cukru wanilinowego (lub połowę całego cukru zamień na domowy cukier waniliowy) 3 łyżki suszonej żurawiny 2 mleczne wafelki Lussette 1 czekoladowy wafelek Lussette ok 200 g mrożonych truskawek (rozmrożonych, pokrojonych w grube plastry lub w połówkach) 50-60 ml soku z rozmrażania truskawek lub wody Przygotowanie: Blaszkę wysmaruj lekko margaryną

Anioszek w kuchni
Semifreddo czekoladowo-kawowe 150

Semifreddo czekoladowo-kawowe „Zebra” na spodzie z pokruszonych wafelków. Ten deser lodowy pochodzący z Włoch jest niezwykle puszysty, delikatny i łatwo się go kroi. Dosłownie rozpływa się w ustach… Muszę nieskromnie przyznać, że jest obłędnie pyszny! Polecam! Składniki: 500 g śmietany kremówki 30% 4 jajka 3 żółtka 1 szklanka cukru 3 wafelki czekoladowe „Lusette(...)łyżki cukru pudru 1/3 szklanki mleka 150 g gorzkiej czekolady 50 g czekolady mlecznej 7 łyżeczek kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: kawa mielona do posypania 1 wafelek czekoladowy „Lusette” Przygotowanie: Dwie małe (20 cm x 9 cm), proste keksówki (nie zwężające się przy dnie!) wyłożyć folią spożywczą. Użyłam aluminiowych, jednorazowych. Jajka i żółtka ubić na parze z cukrem (w małym

Oryginalny smak
Wafelkowa symfonia lodowa 201

Lody w środku zimy ? Czemu nie ! Obłędnie kremowe, niebiańskie połączenie  orzechów włoskich zatopionych  w karmelu, mleczne wafelki Lusette i sos czekoladowo-jeżynowy  czy może być cos lepszego niż dobra książka, kocyk i taki deser ? Zakochałam się w nim od pierwszego kęsa.  Deser który choć ma milion kalorii ciężko mu się oprzeć. Gwarantuję że smakuje jak wygląda(...)łyżki serka mascarpone 2 jajka 1/2 laski wanilii szczypta soli zielonej himalajskiej, może być morska 15 dag orzechów włoskich 10 dag trzcinowego cukru brązowego 2 łyżki wody 3 wafelki  mleczne Lusette Sos czekoladowo-jeżynowy 10 dag gorzkiej czekolady ½ szklanki mrożonych jeżyn ¼ szklanki wody 150 ml śmietanki kremowej 2 łyżki cukru pudru 1 wafelek  mleczny Lusette Sposób przygotowania: Orzechy

Wanilia i Kardamon