w sosie musztardowym - 1016 przepisów (strona:11/68)

Kotlety mielone z jajkiem i sosem musztardowym 167

Idealne połączenie jajka, sosu musztardowego i dodatkowo mięsa mielonego. A podane z surówką z kiszonej kapusty to…pycha. Składniki: Kotlety 500 gram mięsa mielonego 1 jajko Sól vegeta Pieprz 2 łyżki siekanej natki pietruszki ½ szklanki bułki tartej 100 ml mleka 4 jajka ugotowane na twardo olej Sos musztardowy 500 ml bulionu wołowego ( lub innego ) 3 spore łyżeczki musztardy(...)dodajemy śmietanę oraz mąkę. Całość porządnie mieszamy. Do bulionu dodajemy rozmieszaną śmietanę z mąką oraz musztardę. Zagotowujemy, mieszając, najlepiej trzepaczką. Kotlety mielone podajemy z przygotowanym sosem, najlepiej z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Piersi kurczaka w sosie musztardowym 155

Piersi z kurczaka w sosie musztardowym to pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Do tego dania nada się prawie każdy rodzaj musztardy (z wyjątkiem francuskiej). Jeżeli danie chcecie podać dzieciom to dodajcie musztardy sarepskiej, a gdy lubicie ostre smaki - dodajcie musztardę z dodatkiem chili lub pieprzem cayenne.  Piersi kurczaka w sosie musztardowym możecie przelać do słoika i zapakować(...)samego garnka dodać masło. Gdy się rozpuści to wsypać mąkę. Całość wymieszać i chwilę ze sobą przesmażyć. Na sam koniec dodać zimne mleko, śmietanę i musztardę. Całość zagotować. Jeśli sos za mocno się zagęści - dodać połowę lub całą szklankę wody. Na sam koniec dodać przesmażone mięso i całość jeszcze chwilę gotować. Posmakować sos i ewentualnie go doprawić. Powyższe danie podawać

Ugotować
Wyrazista w smaku sałatka z sosem musztardowo-chrzanowym 228

Składniki: 4 jajka klasy M 2 mniejsze ogórki kwaszone 3 duże rzodkiewki około 2 łyżek posiekanego drobnego szczypiorku szczypta pieprzu ziołowego sól do smaku 3 łyżki majonezu 2 łyżki sosu musztardowego o smaku chrzanowym Octim (polecam go również na grilla) Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Do miski z pokrojonymi jajkami dodajemy pokrojone w grubszą(...)kostkę: ogórki kwaszone i rzodkiewki. Następnie dodajemy sos musztardowy o smaku chrzanowym, majonez, przyprawy i szczypiorek, całość mieszamy łyżką. Próbujemy, opcjonalnie doprawimy do smaku. Smacznego

Słodkie okruszki
Klopsiki w kremowym sosie musztardowym 121

zwiaku z akcja Maggie " Klopsiki i Pulpety " przygotowalam klopsiki w kremowym sosie musztardowym. Raczej zadko przygotowuje tego typu potrawy, poniewaz zawsze wydawalo mi sie, ze "papranie" sie z miesem mielonym, jego wyrabianie, a nastepnie formowanie kotlecikow, zajmuje  duzo czasu, jednak przygotowujac dzisiejsze klopsiki okazalo sie, ze nie jest to znowu jakies bardzo czasochlonne danie i zdecydowalam, ze beda(...)pojawiac u mnie czesciej! Na poczatek przygotowalam dobrze doprawione pulpeciki z sosem musztardowym. Danie okazalo sie bardzo smaczne, lekko ostre od musztardy, a jednoczesnie delikatne i kremowe dzieki serkowi Filadelfia. Goraco polecam! Skadniki: 500g mieszanego miesa mielonego 2 srednie cebule 2 zabki czosnku 1 jajko  bulka tarta (opcjonalnie) sol, pieprz 0,5 lyzeczki slodkiej i ostrej papryki w proszku

Codzienne Gotowanie
Jajka po wiedeńsku z grzankami... 166

więc zaczynajmy: Jajka po wiedeńsku z grzankami... SKŁADNIKI: - 2 jajka - 1.5 l wody - 2 kromki pieczywa - warzywa jako dodatek (według naszego pomysłu)- sol, pieprz- 1 łyżka octu 10%SOS MUSZTARDOWY DO WARZYW:- 1 łyżeczka musztardy- 2 łyżki oliwy z oliwek- 2 łyżki zimnej wody- 1 łyżeczka octu winnego- sól, pieprz- pół łyżeczki ziół prowansalskich- odrobina pieprzu ziołowegoPRZYGOTOWANIE: Najpierw(...)przygotujmy sobie warzywa na talerzu. Ja użyłam sałaty lodowej, cebuli, pomidorków koktajlowych i kilka ząbków marynowanego czosnku. wszystko polałam sosem musztardowym. Następnie musimy zagotować wodę z solą i octem. Do miseczki wbijamy jajko (żeby łatwiej było nam je wlać do garnka). Gdy już nam się zagotuje woda, to zmniejszamy

Zainspiruj się kuchnią
Jak piec łopatkę? 191

obiad czy na kanapki zamiast kupowanej w sklepie wędliny. Są naprawdę proste do przygotowania, choć wymagają chwili czasu. Dzisiejszą łopatkę upiekłam na obiad. Kilka plastrów zjedliśmy w pysznym sosem musztardowym z suszonymi pomidorami. To co zostało wykorzystaliśmy do kanapek jeszcze kilka dni po upieczeniu. Zapraszam zatem na poniższy przepis, pomogę Wam upiec pyszne i miękkie mięso, dam niezbędne wskazówki(...)około 2h w tej temperaturze. Po wyjęciu z piekarnika odstaw mięso na około 20 minut zanim otworzysz naczynie/rękaw. Dopiero wtedy otwórz i krój łopatkę. Polecam zrobienie łopatki w sosie musztardowym z suszonymi pomidorami . SMACZNEGO! Artykuł Jak piec łopatkę? pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Śledzie w sosie musztardowym 155

Marynata: 1/2 szklanki białego octu winnego 2 łyżki cukru sól i biały pieprz do smaku Sos musztardowy: 3 łyżki musztardy 1 szklanka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz Przygotowanie : Śledzie opłucz i pokrój na dwu centymetrowe kawałki. Przygotuj marynatę: wszystkie składniki wymieszaj w rondelku i zagotuj na wolnym ogniu, ostudź Zimną marynatą zalej pokrojone śledzie i odstaw pod przykryciem(...)godz. do lodówki Przygotuj sos, mieszając podane składniki.  Osącz zamarynowane śledzie, zalej z sosem musztardowym. Odstaw na całą dobę do lodówki. przepis stąd

Proste Potrawy
ozory w musztardowym sosie 90

ozory w musztardowym sosie Oczywiście wiem o tym iż są tacy, którzy krzywią się na samą myśl o potrawach wykonanych z wieprzowych ozorów. Ci niech od razu  porzucą lekturę poniższego tekstu.  Bowiem przepis ten, jest on skierowany przed wszystkim do tych, którzy ceną sobie tradycyjne smaki naszej kuchni. Oni z pewnością docenią delikatny smak ozorków podanych(...)aromatycznym i wyrazistym musztardowym  sosie i będą wiedzieli iż jest  to danie które zmieni zwykły posiłek w prawdziwą ucztę.  składniki dla czterech osób 4 ozorki wieprzowe 1 cebula 1 marchew kawałek korzenia selera  2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka  domowego   maggi 2 łyżki masła składniki sosu 3-4 łyżki dobrej musztardy

Miód i pieprz
Pitta z szynką, warzywami i sosem musztardowym 194

łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2 pitty pszenne, 1/3 kapusty pekińskiej, 6 plastrów szynki spod Powału Hańderek , 1 cebula czerwona, 1 pomidor, 2 ogórki kiszone, olej, sól, pieprz. Sos musztardowy : 1 łyżka musztardy, ½ łyżki majonezu, szczypta kurkumy, PRZYGOTOWANIE: 1. Szynkę kroję w paski. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiam olejem. Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni(...)Musztardę mieszam z majonezem oraz kurkumą. 4. Pitty podgrzewam w mikrofalówce. Przekrawam w poziomie na pół. Do środka nakładam kapustę pekińską, cebulę, pomidora, ogórka oraz podpieczoną szynkę. Całość polewam sosem musztardowym, składam i podaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałata z borówkami, serem i cytrynowym dressingiem 156

sami i przekonacie się na własnym języku ; )   Do przygotowania sałaty potrzebujemy: 125 g mieszanki sałat 125 g borówek amerykańskich ser kozi, kanapkowy (nabieramy łyżeczką) 2 łyżeczki cytrynowego sosu musztardowego oliwa z oliwek (do otrzymania pożądanej konsystencji) 1 łyżkę miodu pieprz cytrynowy do smaku Sałatę płuczemy i dobrze osuszamy z nadmiaru wody, ja robię to na sitku potrząsając kilka razy(...)pomagam sobie ręcznikiem papierowym. Tą samą czynność powtarzamy z borówkami. Sałatę umieszczamy w misce razem z borówkami (zostawcie kilka do dekoracji), łyżeczką nakładamy kozi serek. Całość polewamy sosem (cytrynowy sos musztardowy wymieszajcie z miodem, pieprzem i oliwą). Smacznego orzeźwienia

Szybko Tanio Smacznie
Sos musztardowy. 144

Jest z nami od zawsze. Mama przygotowywała sos musztardowy na ciepło, jako przepyszny dodatek do pieczonych lub duszonych mięs i obowiązkowo w czasie Wielkanocy do jajek, choć ja powiem Wam szczerze dodaje go zarówno do pieczeni, kotletów mielonych, jak również do jajek gotowanych w koszulkach. Jest kremowy, aksamitny, a dzięki dodatkowi musztardy delikatnie kwaskowy. Niesamowicie podkreśla smak potraw, więc jeśli(...)jeszcze ktoś nie próbował, to zachęcam, bo można w łatwy i smakowity sposób urozmaicić domowe potrawy ;-) Składniki na sos musztardowy 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 400-450 ml rosołu (może być z kostki) 1-1,5 łyżki musztardy (ja lubię chrzanową lub sarepską)      W rondelku rozpuszczamy masełko, dodajemy mąkę i mieszamy, aż do uzyskania jasnej zasmażki

Rozpustne gotowanie
Łopatka w sosie musztardowym 126

Taki obiad dzisiaj podałam. Ziemniaki z wody, łopatka duszona w sosie musztardowym i buraczki  . Było bardzo smacznie, a nawet zostało mi jeszcze na następny dzień. I dlatego jutro będę miała więcej czasu wolnego hi hi :) Będę musiała nadrobić zaległości prac domowych, bo ostatnio mam nowego kumpla Ma na imię leń :) Tez tak czasami macie? Jutro spróbuję go pogonić, może(...)razie potrzeby uzupełnić wodę. Dodać sos sojowy, musztardę. Mąkę rozmieszać dokładnie z 1/2 szklanki wody i wlać do sosu. Zagotować aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. łopatka w sosie musztardowym

O kuchni z uczuciem
Trzy pyszne przepisy na śledzie wigilijne 496

propozycja do słoika – najpiękniej się w nim prezentują. Możemy przygotować je nawet 4 dni wcześniej. Są delikatne i orzeźwiające. Idealne do podania z ciemnym pieczywem. Śledzie w sosie musztardowym są bardziej wyraziste, dobrze doprawione i pięknie się prezentują. Znikają jako pierwsze. Najlepsze do białego pieczywa. Śledzie ze śmietaną i jabłkiem to smak tradycji – to po prostu dobry, polski(...)słoik olejem tak, aby wszystkie kawałki były przykryte i wstawiamy do lodówki na dobę. Rowki znajdujące się na nożach Santoku zmniejszają tarcie i zapobiegają przyklejaniu się produktów. Śledzie w sosie musztardowym: 4 filety śledziowe w słonej zalewie lub oleju 4 łyżki gęstej śmietany 18% 4 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej) 1 czubata łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu

Poezja smaku
Jajka w sosie musztardowym 119

Jajka w sosie musztardowym   Składniki:   jajka (ilość wg własnego uznania) 1/4 kostka masła (50 g) 2-3 łyżki mąki musztarda sarepska szczypiorek do dekoracji sól, pieprz     1. Jajka ugotować na twardo (najlepiej do garnka wlać zimną wodę i od razu umieścić jajka; od momentu wrzenia wody gotować maksymalnie 4 minuty). 2. Przygotować zasmażkę tj.: na patelni(...)zgęstniała. W międzyczasie można podlewać gorącą wodą. Do przygotowanego sosu dodać musztardę. Przyprawić do smaku. 3. Ugotowane jajka obrać, podzielić na połówki. 4. Połówki jajek ułożyć na talerzu, polać sosem musztardowym i posypać posiekanym szczypiorkiem. Najlepiej podawać z ziemniakami

Ugotować