Przepis na : obiad
Jedno z najprostszych dań znanych chyba każdemu: jajka w sosie musztardowym. Aby nieco zaostrzyć smak dodałam zamiast tradycyjnej musztardy, musztardę chrzanową. Można jednak użyć tej zwykłej (sarepska, stołowa, kremska) i dodać odrobinę chrzanu. Chrzan nie powinien zdominować smaku i zapachu, powinien go jedynie delikatnie zaostrzyć i uszlachetnić. Gotując jajka zwróćcie uwagę, aby gotowały się na bardzo wolnym ogniu. Wtedy białko jest delikatne, a nie zbite i twarde. Różnica naprawdę daje się łatwo zauważyć. ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.