w sosie koperkowym - 665 przepisów (strona:28/45)

Pizza kebab 300

pizzę: 8 gr drożdży w 1/4 szklance wody,  szklanka mąki sól łyżka oliwy Sos pomidorowy: Łyżka koncentratu pomidorowego Łyżka  wody 2 łyżki ketchupu Oregano, bazylia Farsz: Podwójna pierś z kurczaka Pomidor Ogórek Papryka Kapusta pekińska Cebula  Oliwa Przyprawa  kebab Śmietanowy, Koperkowy lub Czosnkowysos do polania pizzy Przygotowanie ciasta: Drożdże rozpuszczam w szklance ciepłej wody. Uważamy(...)masę, polewamy ręce oliwą i wyrabiamy ciasto. Ciasto po wyrobieniu powinno być sprężyste i lekko ciągnące. Następnie odstawiamy ja na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Przygotowanie sosu: W miseczce mieszamy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania sosu. Jeśli wyjdzie zbyt gęsty dolewamy wody, a w przypadku zbyt lejącego koncentrat. Farsz: W czasie, gdy ciasto nam rośnie możemy

Kolizje Smaków
INDYCZE KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM 146

Bardzo lubię mięso z indyka. Odpowiednio doprawione jest naprawdę pyszne, poza tym także  zdrowe i niskokaloryczne.  Bardzo lubię też gotowane klopsy i wszelakie pulpety w koperkowym lub pomidorowym sosie.  Połączyłam więc miłość do mięsa z indyka z miłością do ...  gotowanych klopsików.  Wynikiem jest . .. pyszna i  prosta obiadowa klasyka :) Składniki na klopsiki: 400g mięsa

Walijskie Pichcenie
Pulpeciki mięsne w sosie serowo-koperkowym 115

Proste w wykonaniu aromatyczne kuleczki mięsne. Do tego ulubiony sos, makaron, ryż lub ziemniaki i danie gotowe! Dziś u mnie pulpeciki z sosem serowo-koperkowym podane na penne. Składniki: 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 czerstwa kajzerka szklanka mleka 1 średnia cebula 1 jajko ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 3 ziarna ziela angielskiego(...)liść laurowy olej rzepakowy Sos: 1 mały kubeczek gęstej śmietany (np. 18%) połowa opakowania sera pleśniowego - niebieski Lazur mały serek topiony śmietankowy pęczek kopru Wykonanie: Cebulkę pokrój w drobną kosteczkę, przesmaż na oleju. Do miski włóż mięso, dodaj cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, wymoczoną i odciśniętą czerstwą bułkę w mleku oraz połowę posiekanego koperku (drugą połowę zostaw

Zasmakuj Kuchni
Sałata z dressingiem jogurtowo-koperkowym 237

całość.3. Podajemy do obiadu.Smacznego!!!Źródło: Proste ŻarcieInne propozycje na sałatę do obiadu (klikamy na zdjęcie):Sałata z jajkiem i śmietanąSałata ze śmietanąSałata z ogórkiemSałata z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z sezamową piersią kurczaka 297

Sałatka z sezamową piersią kurczaka Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 pomidor pół opakowania mix sałatek 1/4 długiego ogórka 3-4 rzodkiewki pół saszetki sosu sałatkowego, np. koperkowego olej sól, pieprz przyprawa do kurczaka sezam 1. Pierś umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze paseczki. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Przygotowane kawałki mięsa obtoczyć w sezamie

Ugotować
Wolowina zapiekana pod koperkowym puree ziemniaczanym czyli Niedzielne Milenie odc.36 143

żar leje się nieba, raz leje deszcz, a jeść przecież trzeba :)  Dzisiaj propozycja dla mięsożerców czyli mielona wołowina w musztardowym sosie zapiekana pod koperkowym puree ziemniaczanym.  Smakowała wszystkim domownikom, nawet wybrednemu Synciowi, który poprosił o dokładkę. Wołowina zapiekana z puree ziemniaczanym 5 sporych ziemniaków (u mnie młodych) 200 ml gorącego mleka 2 łyżki masła szczypta soli(...)łyżka posiekanego koperku 1 łyżka masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 600 g mielonej wołowiny sól, pieprz sos: 2 łyżki masła 1 czubata łyżka mąki 250 ml gorącego bulionu wołowego 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i tłuczemy dokładnie. Następnie ucieramy trzepaczką z mlekiem i łyżką masła oraz

Dzieje kuchennej Wiewióry
Przekąski na imprezę: Pizza rolls 38061

ząbek czosnku - pół szklanki przecieru pomidorowego - pół łyżeczki soli - szczypta pieprzu - 1 łyżeczka suszonego oregano Składniki na farsz: - wędlina pokrojona w kostkę - starty ser mozzarella Do podania: sos czosnkowo-koperkowy z tego przepisu. Zaczynamy od przygotowania ciasta. Drożdże pokruszyć, posypać cukrem, dodać 2 łyżki mąki, 50 ml ciepłej wody (ale nie gorącej!), wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce(...)objętość, połączyć go z mąką, wodą oraz oliwą z oliwek. Zagnieść ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę, aby podwoiło swoją objętość. W tym czasie można przygotować sos. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwię z oliwek ze szczyptą soli i pieprzu. Gdy będzie już lekko zarumieniona, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przecier pomidorowy i resztę przypraw

Zgrabne Gotowanie
TAGLIATELLE Z TUŃCZYKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 141

piątkowy obiad proponuję szybkie danie makaronowe z tuńczykiem w sosie śmietanowo-koperkowym, pychotka ... kto nie spróbuje ten nie wie SKŁADNIKI 1 opakowanie makaronu tagliatelle, 8 suszonych pomidorów w oleju (ok. 70 g), 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju, ¾ szkl. śmietany 18%, sól, pieprz, 3-4 łyżki posiekanego koperku WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Tuńczyka osączamy z oleju(...)podgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojone na kawałki pomidory, zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, podgrzewamy ok. 3-5 minut, na końcu dodajemy koperek. Dodajemy do sosu makaron i mieszamy

słodki bratek
Łosoś w sosie serowo-koperkowym 130

się je przygotowywać w miarę często. Oczywiście ulubioną rybą  mojej rodzinki jest łosoś. Dzisiaj to właśnie z jego udziałem  pokażę Wam jak smacznie go podać z sosem serowo-koperkowym Składniki: 4 kawałki łososia 250 ml  śmietany 100 g sera żółtego 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka masła 1 cebula szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz olej(...)dwóch stron. Łososia nie należy smażyć zbyt długo, aby nie był suchy.  W rondelku rozgrzać masło, dodać śmietanę i starty żółty ser. Podgrzewać stale mieszając do rozpuszczenia sera. Sos musi być gęsty. Doprawić solą, pieprzem , gałką muszkatołową i wsypać posiekany  koperek. Rybę podawać wraz z sosem

O kuchni z uczuciem
Tarta z kurczakiem, pieczarkami i warzywami 301

zioła (u mnie oregano i prowansalskie) - oliwa z oliwek do smażenia Składniki na sos: - 1 mały jogurt naturalny (150 gram) - 1 jajko - szczypta soli Dodatki: ser mozzarella, sos czosnkowo-koperkowy Na początku należy przygotować ciasto. Podane składniki połączyć ze sobą w misce, ugnieść ciasto, włożyć do folii i odstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto(...)kurczak będzie usmażony, na patelnie wrzucić paprykę. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Na koniec dodać kukurydzę oraz zioła i cały farsz przełożyć na spód od tarty. Teraz przygotować sos. Jajko wymieszać z jogurtem i solą, aby powstała jednolita masa. Sos równomiernie wylać na tartę. Na koniec tartę posypać startym serem mozzarella. Zapiekać przez około 25 minut w temperaturze

Zgrabne Gotowanie
Kostka rosołowa bez glutaminianu sodu 194

bulion był mocno intensywny (na pewno nie na samym korpusie z kurczaka). Wykorzystać swoje kostki rosołowe możecie na wiele sposobów: - baza do zupy: od pomidorowej po koperkową - baza do sosów: nada im pełni smakowej oraz aksamitności - po rozrzedzeniu z wrzącą wodą stanie się prawdziwie "gorącym kubkiem" który uchroni Was przed przeziębieniem - do przyrządzania prawdziwego risotto  Zapraszam do przepisu

Kuchnia PROzdrowotna
Niech cię Zakole – dzień drugi na Ziemi Dobrzyńskiej - część II 136

Jagna, otrzymały Perłę 2013. Gdy już brzuszki mieliśmy wypełnione ;) okazało się, że kolacja dopiero przed nami.... Na kolacje podano: zupę z młodej cebuli z grzankami,  sandacza w sosie śmietanowo-koperkowym,  jabłka zapiekane z serem kozim i borówkami amerykańskimi. Ledwo zjedliśmy kolację, trochę się zdrzemnęliśmy a tu już śniadanie: ciepła jeszcze, wędzona pierś indyka,  twarożek,  sodziaki(...)owijunki, czernina, bryndas dobrzyński, napój żniwiarzy , żurek, świeżo wędzona kiełbasa – taka prosto z wędzarni…  Napój żniwiarzy sięga tradycją średniowiecza i podobno dodawano do niego ocet, tu zakwaszano go sosem z ogórków kiszonych i dobrze. Był bardzo smaczny, a ocet byłby zupełnie zbędny.  Owijunki – gęsie nogi/łapy, „trzymające” żołądek gęsi i wątróbkę (lub serce), owinięte jelitami gęsimi. Ugotowane

królestwo garów
Pulpety z indyka i kaszy jaglanej w sosie śmietanowo-koperkowym 162

zarówno jako składnik deserów, zup, a także dań typowo obiadowych. Dzisiaj w połączeniu z mięsem  zmielonym z piersi z indyka stanowi jeden ze składników delikatnych pulpetów w sosie śmietanowo-koperkowym. Uwaga! Dzieci chętnie się skuszą ;) Spróbujcie :) Składniki:       0,5kg piersi z indyka 100g kaszy jaglanej 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 2 ząbki czosnku cebula(...)mące. Podsmażamy na rozgrzanym oleju po ok 2 minuty z każdej strony. Do garnuszka wlewamy śmietanę, wodę i wsypujemy przyprawy. Mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy serek i go rozpuszczamy. Kiedy sos będzie kremowy dosypujemy do niego posiekany koperek i bazylię. Przygotowane wcześniej pulpeciki wkładamy delikatnie do sosu i gotujemy pod przykryciem ok 20 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.   Smacznego

ChilliJemy
Schab w sosie koperkowym 137

Pyszne, aromatyczne i miękkie kawałki schabu otulone sosem kremowo-koperkowym. Po za tym poniższe danie idealnie komponuje się z serkiem naturalnym. Pycha! Warto dodać, że duszone mięso jest naprawdę pyszne, ponieważ podczas jedzenia  rozpływa się w ustach. Przepis dodaje do akcji Dania z serkami kremowymi . Składniki: 5 kawałków schabu bez kości 1 cebula 100 g serka kremowego naturalnego(...)Apetina oraz posiekanym koperkiem, a następnie powoli dodawać do niej wywar w garnka. Przygotowaną zawiesinę wlać do garnka. Gotować jeszcze kilka minut, aż wszystko się ze sobą połączy, a sos delikatnie się zredukuje

Ugotować
Kruche pierożki z kurczakiem, serem oraz nutą tymianku. 125

gałązki  sos z cytryny ok 1 małą łyżeczkę  3 plastry sera żółtego  dodatkowo   tłuszcz lub papier do pieczenia do blachy  ulubiony sos (np. keczup, koperkowy lub po prostu śmietanę gęstą) 1 jajko +1 łyżka mąki   SPOSÓB WYKONANIA :   Mąkę przesiać na stolnice, dodać szczyptę soli, posiekane masło, śmietanę, wodę. Szybko zagnieść ciasto, zwinąć(...)zawiesinę. Smarujemy ją pierożki, nada im to złotego koloru, oraz poskleja niedoskonałości. Pieczemy ok 15 minut do uzyskania złotego koloru. Zajadamy je na ciepło lub zimno z naszym ulubionym sosem lub kwaśną śmietaną. Polecam domowy sos chili klik Smacznego Basia

Basia w kuchni

Proponowane wyszukiwania