Kostka rosołowa bez glutaminianu sodu
Kostka rosołowa bez glutaminianu sodu
Dziś podsunę Wam pomysł na domowe kostki rosołowe, które skutecznie zastąpią te chemiczne ze sklepu. Znane wszystkim kostki rosołowe ze sklepu to koncentrat tłuszczów drobiowych lub wołowych połączonych z barwnikiem, utwardzonym tłuszczem, emulgatorem oraz dużą dawką glutaminianu sodu. Wy sami możecie raz na czas nastawić konkretny gar na bulion i po porcjować go na kolejne dni czy tygodnie. Ważne by bulion był mocno intensywny (na pewno nie na samym korpusie z kurczaka). Wykorzystać swoje kostki rosołowe ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia PROzdrowotna
Autor
Tobiasz Gacek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
proste ciasto, ciekawe przepisy, mięso, mus, drobiowe, proste i szybkie ciasto, desery, deser, sałatka, ciasto, koktajle, sałatki, sosy, zupa, risotto, indyk, kurczak, szybkie ciasto, zupa pomidorowa, szybki deser, szybka sałatka, szybkie sałatki, sos pomidorowy, sos do kurczaka, szybka zupa, prosta zupa, dania z kurczakiem, sałatka z kurczakiem, dania na gorąco, kurczak z warzywami
Inne przepisy z Kuchnia PROzdrowotna
Dodaj komentarz