pozostałe masło, przekładamy kapustę i zasmażamy, aż płyn odparuje. Surówkę z kapusty podajemy do jako dodatek do obiadu. Tym razem czerwona kapusta zasmażana została podana do ozorów w sosie koperkowym. Smacznego. The post Czerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięChciałam zrobić pulpety w sosie koperkowym ale w ostatnim momencie zmieniłam zdanie i zrobiłam zupę koperkową z pulpecikami, a że makaron był drobny to zalałam mniejszą ilością zupy i wyszło idealne połączenie. Treściwa zupa koperkowa z pulpetami Składniki: - 500 g łopatki - 250 g makaronu - pęczek koperku - 100 ml śmietany - jajko - łyżka natki pietruszki - bułka tarta - ząbek czosnku
Kulinarne życieSos koperkowy do obiadu. Składniki: -300 ml. bulionu warzywnego -3-4 łyżki słodkiej śmietanki -2 łyżki koperku świeżego lub mrożonego -czubata łyżka mąki kukurydzianej Do szklanki wlewamy śmietankę, dolewamy trochę bulionu, wsypujemy mąkę kukurydzianą i mieszamy. Bulion zagotowujemy, dolewamy zawartość szklanki, zagotowujemy, dodajemy koper, mieszamy i zagotowujemy. Do smaku możemy doprawić solą i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnywkładamy do niego uformowane mięso. Gotujemy na bardzo małym ogniu ok. 40 minut. Mięso wyjmujemy a bulion możemy wykorzystać do ugotowania dowolnej zupy. Kroimy na grube medaliony. Polewamy sosem koperkowym i gotowe. Dobrze smakują z ziemniakami i czerwonymi buraczkami. Smacznego
Maminek kulinarnynaczyniu żaroodpornym, polane masłem z odrobiną bulionu przykryte folią aluminiową na 15 min. w temp. 180 stopni (termoobieg), do masła można dodać primerbę bazyliową, zamiast masła można polać sosem koperkowym, bądź innym, który lubimy do drobiu i zapiec
Kuchnia Beatygodzinkę . Po tym czasie wsypujemy do miski , dodajemy posiekaną natkę koperku , szczypiorek oraz drobniutko posiekany ogórek -razem ze skórką ( oczywiście porządnie wymyty ) . W miseczce mieszamy jogurt, majonez , musztardę , sos koperkowy ( taki w saszetkach w proszku , aj tam nie zawsze trzeba być Gordonem " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Całość wlewamy do sałatki , doprawiamy pieprzem i mieszamy , odstawiamy
Ogrodnik w podróżySmaczne i aromatyczne klopsiki w sosie koperkowym,idealne na drugie danie . Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego 1 jajko 1 kajzerka Sól,pieprz Vegeta 2-3 łyżki mąki pszennej Olej do smażenia Mąka pszenna do obtoczenia klopsów Pęczek posiekanego kopru 3-4 łyżki śmietany Sposób przygotowania: Mięso przekładamy do miski, bułkę namaczamy w wodzie odciskamy i dodajemy
Bajeczna Kuchniapatelnię i uformować płaski placuszek. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe kotleciki podałam z kuskusem i surówką z sosem koperkowym
Monia miesza i gotujedodać odrobinę mleka. Do sosu wrzucić koperek i mieszając gotować ok 5 min. doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać kotleciki na gorąco z mlodymi ziemniakami , polewać sosem koperkowym
Gotowanie jest łatwechleba z cukrem, czy kasza gryczana ze skwarkami, ale znajdziemy tu też kilka pysznych rarytasów na dania z podrobów np. dudki, żołądki w sosie chrzanowym czy serduszka w sosie koperkowym oraz wiele innych regionalnych, typowo łódzkich dań, takich jak zalewajka, prażoki czy właśnie chałka. Jak możecie zobaczyć na poniższych zdjęciach, chałka udała mi się wyśmienicie, mimo że robiłam
Codzienne Gotowanielekki i dietetyczy. Śniadanie : Bułeczki z serkiem Philadelphia i gotowanym buraczkiem. Lunch : Pieczone pulpeciki z mięsa z indyka z ziołami, kuskus z cytryną i pietruszką, a do tego miętowo - koperkowy sos jogurtowy. Smacznego
Codzienne GotowanieKrokiety ziemniaczane z serem, kiełbasą i jajkiem to doskonałe danie na bardzo pyszny i apetyczny obiad. Polecam podawać go np. z sosem koperkowym, czosnkowym bądź grzybowym. Najlepiej do krokietów smakuje surówka z kapusty peki ń skiej. Składniki: 1 kg. ugotowanych ziemniaków 250gr. mąki pszennej 4 jajka 1 pętko kiełbasy 10 dkg. sera żółtego przyprawy: sól, świeżo mielony czarny pieprz
Smaczne Potrawyłyżka majonezu sól i pieprz cukier do smaku Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki i kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z majonezem i posiekanym koperkiem, doprawiamy do smaku. Mieszamy sos koperkowy z warzywami. Smacznego
Atlas SmakówWcześniej prezentowałam serca indycze w sosie pieczarkowym - dla miłośników podrobów inna wersja tego dania, w sosie koperkowym. Składniki: 700 gram serc indyczych Vegeta Sól, pieprz 50 ml słodkiej śmietany 2 spore łyżeczki mąki Pęczek koperku Wykonanie: Serca oczyszczamy, kroimy na kawałki i porządnie płuczemy. Zagotowujemy w niecałym litrze osolonej wody, usuwamy szum i dodajemy vegetę, pieprz. Całość gotujemy
Smaki Ewydrobną kostkę. Do ziemniaków dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Na rozgrzaną patelnię nakładamy dużą łychą porcje ciasta i smażymy do momentu zarumienienia. Do placków świetnie nadaje się sos koperkowy. Składniki 1 mały jogurt pęczek koperku sól, pieprz Koperek siekamy drobno i mieszamy z jogurtem, przyprawiamy i gotowe! Smacznego
Cukier&Puder