w sosie koperkowym - 665 przepisów (strona:31/45)

Roladki z kurczaka 219

kawałek obtaczamy szynką i zawijamy w folie aluminiową.  Mięso umieszczamy w piekarniku na około 25 minut w temp 180 stopni. Mięso podajemy na ciepło np. z sosem czosnkowym lub koperkowym

Kolizje Smaków
PLACUSZKI Z CUKINII Z MĄKĄ ORKISZOWĄ PEŁNOZIARNISTĄ 214

czosnek, przeciskamy go przez praskę (miażdżymy), dodajemy drobno pokrojony koperek, jogurt naturalny oraz majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.Gotowe placuszki podajemy z sosem czosnkowo-koperkowym. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Kotlety kurczaka z nadzieniem kurkowym 245

smaczniejszego niż czerwcowe kurki. Danie wyszło wyśmienite. Inne propozycje z kurkami: Kurki marynowane w delikatnej zalewie octowej Tartaletki z grzybami (kurki) Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowo-koperkowym Zupa kurkowa po tajsku Zupa z kurek z karmelizowanym porem Pizza mini z kurkami Gołąbki z ryżem i kurkami Kotlety kurczaka z nadzieniem kurkowym były mega smaczne, no te pieczone ziemniaki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Najlepsze klopsy na świecie 145

stykały i pieczemy je 15-20 minut, na środkowej półce piekarnika. Obracamy je w połowie czasu pieczenia. Klopsiki gotowe. Możecie podać je z każdym dowolnym sosem – pieczeniowym, pomidorowym, grzybowym czy koperkowym. W każdym będą smakować obłędnie.   U nas klopsy wykąpały się w sosie pieczeniowym ciemnym, którego bazą był sos spod pieczonej łopatki. Całość podana z zasmażanymi buraczkami

Karo in the Kitchen
Sałatka na szybko 187

Składniki na 2 porcje: 1/2 opakowania mix sałatek 1 pomidor kilka sztuk rzodkiewek 1/2 puszki odcedzonej kukurydzy sos do sałatek, np. koperkowy   1. Rzodkiewki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki  i drobno pokroić.   2. Do miski dodać sałatę, odcedzoną kukurydzę, rzodkiewki i pomidora.   3. Do przygotowanych warzyw dodać sos sałatkowy

Ugotować
Pulpety w sosie pomidorowym 136

Pulpety kojarzą mi się z dzieciństwem. Dobre do ziemniaków (moja wersja), ryżu czy kaszy. Lubię w sosie pomidorowym jak i koperkowym. Drugą wersję przedstawię Wam później :) Składniki  na ok 22-24 pulpeciki : pół kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 1 duża cebula natka pietruszki 3 ząbki czosnku jedna bułka sucha i trochę mleka do jej namoczenia sól, pieprz, oregano(...)bazylia, majeranek, papryka ostra jajko mąka SOS: puszka pomidorów krojonych 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego duża cebula natka pietruszki przyprawy bulion ok  3 szklanki Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na patelni. Dodać do mięsa mielonego wraz z jajkiem i namoknięta bułką (musi być bardzo miękka). Wymieszać i doprawić do smaku. Wyrabiać małe kulki, które należy obtoczyć

ChilliJemy
LEKKA SAŁATKA Z MAKARONEM PESSO 109

łyżki czerwonej fasolki z puszki pomidorki koktajlowe 2 jajka na twardo 2 łyżki młodego groszku z puszki liście sałaty, botwinki lub roszponki sól, pieprz do smaku dowolny sos winegret lub jogurtowo- koperkowy(...)jajko w kostkę. Do słoiczka lub pojemnika nakładamy warstwowo porcję makaronu, na to ogórki, fasolka, pomidorki, jajko, porcja makaronu, groszek i rzodkiewka. Dekorujemy dowolnymi listkami. Przed podaniem polewamy sosem. Sałatkę przechowujemy w pojemniku w lodówce. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Grillowane medaliony z indyka w sosie szczypiorkowym 312

height: 1em;" /> ) lub choćby zwykłą patelnią grillową , to już jest super . Wspaniały smak i lekkość tej potrawy to największa zachęta ,żeby sięgać po nią częściej . Sos szczypiorkowy , może być koperkowym , pietruszkowym..itd. w zależności od tego jakiego zioła użyjemy do jego wykończenia , kwestia gustu i smaku .. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki(...)piersi z indyka 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego , suszonego rozmarynu 1/2 płaskiej łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka płynnego miodu sól , biały pieprz do smaku odrobina oliwy do natarcia mięsa sos : 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól , biały pieprz do smaku mleko 1,5 % 2 czubate , łyżki startego parmezanu pęczek świeżego szczypiorku Pierś

Ogrodnik w podróży
Krokiety z kalafiorem, serami, natką pietruszki i koperkiem 240

naszej miłości do Donny Hay mówiłam Wam już wielokrotnie! Mamy dziś dla Was przepis Donny z Donna Hay Magazine, troszkę przez nas zmodyfikowany, z koperkową wkładką, a zamiast majonezowego sosu dodaliśmy sos na bazie jogurtu naturalnego! Wyszło pysznie - krokieciki są deliktane w środku, chrupiące z zewnątrz i mocno koperkowe! Do zakochania! Składniki: 500 g ziemniaków - obranych

Plate of Joy
Gołąbki z kaszą orkiszową, indykiem i suszonymi grzybami 259

Podkręcone, lekkie gołąbki. Zdrowa kasza orkiszowa, delikatne mięso indyka. Smak podbija odrobina wędzonki i zmielone, suszone grzyby. Całość spaja sos – rozkosznie pomidorowy, mocno koperkowy, wyrazisty. Nie do opisania – do spróbowania! Naszykujcie sobie głębokie naczynie do zapiekania z pokrywką — szklane żaroodporne, gęsiarkę lub garnek rzymski, miskę, małą patelnię i duży garnek z pokrywką, taki, żeby zmieściła się w nim cała główka(...)przekładamy do dużej miski – kaszę, boczek, mielone grzyby, cebulę z czosnkiem, mięso. Wbijamy jajko, dodajemy od razu wszystkie przyprawy i ręcznie wyrabiamy składniki na jednorodną masę.   SKŁADANIE, PIECZENIE, SOS Farsz dzielimy na odpowiednią ilość porcji i nakładamy od strony najgrubszego nerwu liścia, zawijamy na niego boki, a potem całość rolujemy ciasno, jak krokieta. Gołąbki układamy warstwami w naczyniu

Karo in the Kitchen
Kotlety z gotowanego drobiu 164

żółty ser,bułkę tartą i  doprawiamy solą oraz pieprzem wedle uznania. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Podajemy z ziemniakami, sosem- u mnie najczęściej koperkowym i surówką

Kuchnia w czekoladzie
Faszerowane ziemniaki a’la gyros 161

lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym lub koperkowym . Smacznego   Post Faszerowane ziemniaki a’la gyros pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Ślimaki ziemniaczane 248

Wyciskamy ślimaki ziemniaczane na rozgrzany olej. Kiedy zaczną się rumienić przewracamy na drugą stronę. Po chwili wykładamy na ręczniki papierowe. Podajemy na ciepło z dodatkiem sosu np. czosnkowego lub koperkowego . Smacznego

Kolizje Smaków
Ukraińskie gołąbki z kaszą i ziemniakami. 159

gołąbkami umieścić pomidory z puszki. Przykryć i wsadzić do piekarnika na 1 i 1/2 godziny (170 stopni). Jeżeli nie używamy pomidorów, gołąbki należy podać z osobno przyrządzonym sosem: pomidorowym, grzybowym lub koperkowym. Przybrać koperkiem

zadanie-gotowanie
Klops wieprzowy 143

Mniej więcej w połowie czasu  pieczenia mięso przykryć folią aluminiową.  Po upieczeniu, klops wyjąć z foremki, pokroić na plastry i podawać z sosem np. pieczarkowym  lub koperkowym i ziemniakami. Bardzo smaczne są plastry pieczeni podsmażone na patelni lub podane na zimno. Smacznego

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania