w sosie koperkowym - 665 przepisów (strona:36/45)

Wody aromatyzowane : pomarańczowa, selerowo – koperkowa 106

Z wodą aromatyzowaną spotkałam się po raz pierwszy sporo lat temu w Wilnie. Piliśmy wtedy wodę ogórkową. Bardzo nam smakowała. Wodę aromatyzowaną wprowadziłam do domu. Robiłam

Smaki Ewy
Kurczak ala KFC 1162

filety ;) Kurczak przygotowany w ten sposób ma niesamowicie chrupiącą panierkę i bardzo delikatne, soczyste mięso. Polecam Wam zarówno na obiad jak również jako mięsną przekąskę na imprezy. Z jogurtowymi sosami smakują po prostu wyśmienicie. Składniki: 3 filety z kurczaka sól łyżka papryki słodkiej ew. pieprz 2 szkl mąki olej do głębokiego smażenia Ciasto: 2/3 szkl mleka szkl mąki 2 jajka(...)smażyć po kilka minut z każdej strony na złotobrązowy kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Dip paprykowy: 1/2 jogurtu wymieszać z keczupem i paprykami do smaku. Dip koperkowy: 1/2 jogurtu wymieszać z posiekanym koperkiem. Można dodać inne świeże zioła

Smakołyki Asi
Lobster z glazurowaną papryczką chilli 211

wyobraźnia i smak . Kurczę kocham to !!!! Składniki: 1 osoba 1 Lobster świeży 0.5 kg kostki lodu , tyle by zakryć homara po ugotowaniu 1 papryczka chilli 3 łyżki masła czosnkowo-koperkowego sok z limonki 1 łyżeczka miodu 1 cebula dymka drobno pokrojona w kostkę 1 łyżka świeżego koperku Wbrew wszystkiemu, musimy uśmiercić zwierzątko. Jak widzę przepisy na blogach że wrzucają(...)Następnie zabieramy się za glazurowanie papryki. Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy cebulę szklimy ja dodajemy  ,miód, sok z limonki  i papryczkę . Redukujemy. Przez sitko przecedzamy sos który powstał nam na patelni . Układamy talię Homara polewamy sosem  i układamy papryczkę i zioła wedle uznania . Smacznego

Viola cooks with passion
Jak zrzucić kilka zbędnych kilogramów? Przykładowe lekkie przepisy, pomocnicza woda lecznicza oraz inne porady. 106

zdrowia, czyli borówkowo-truskawkowe smaki z nutą mięty Sojowo waniliowy koktajl owocowy Arbuzowe orzeźwienie Orzeźwiająca moc zdrowia - owocowe witaminy i olej lniany  Śniadanie: Koperkowa pasta kanapkowa na chrupkim pieczywie. Lekka pasta kanapkowa z nutą marchewkową - szybko, smacznie i light  Śniadaniowy pucharek owocowy - lekko, zdrowo, kolorowo  Nocny pucharek śniadaniowy (light). Serowo-kokosowe(...)zdrowa surówka obiadowa - idealna do młodych ziemniaczków Prosta i zdrowa surówka obiadowa z sałaty rzymskiej przyprawiona cytrynowym pieprzem  Lekka sałatka w ogórkowym sosie, czyli porcja witamin na start Sałatka z pomarańczą w kokosowo-miodowym sosie Wiosenna lekka sałatka w jogurtowym sosie musztardowo-czosnkowym  Obiad - lżejsze propozycje : Bezmięsne ryżowo-owsiane kotleciki

Słodkie okruszki
Kotlety ryżowe z mięsnym nadzieniem 243

Kotlety ryżowe z mięsnym nadzieniem...Soczyste, ryżowe i złociste.Wypełnione mięsem mielonym.O delikatnym, koperkowym aromacie.Pychota!Składniki:500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka);3 szklanki surowego ryżu;4 jaja (2 do masy ryżowej i 2 do mięsa);2 małe cebule (1 do masy ryżowej i 1 do mięsa);1 łyżka masła;1/4 szklanki zimnej wody(...)wysokości) i parować pod przykryciem przez 10 minut. Kotlety można również parować przez 10 minut w przeznaczonym do tego garku z sitem do parowania.Podawać ciepłe z sosem pomidorowym/grzybowym/pieczarkowym/koperkowym lub z samą surówką.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi około 14 kotletów.Do masy ryżowej można dodać curry lub inne ulubione przyprawy, a koperek zastąpić szczypiorkiem lub natką

Gospodyni Miejska
Wycieczka do Brukseli i nowy dział na blogu 168

Brukseli Sikająca dziewczynka w Brukseli Grand Place Bruksela Manneken Pis Najlepsze na świecie są frytki belgijskie, to frytki dwukrotnie smażone, które możecie kupić już za 2,5 euro/porcja, z sosem 3,5 euro, spokojnie wystarczy dla dwóch osób. Jak piszą w przewodnikach, wcale nie należą one do potraw wegetariańskich. Dlaczego? Otóż najlepsze frytki belgijskie smażone są na tłuszczu zwierzęcym!  Konfitury(...)sałatek, tak, aby w domu spróbować odtworzyć ich smak. Desery to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, panna cotta, fondue, truskawki, lody, tarty owocowe... i danie główne stek medium z masłem koperkowym, frytki i bukiet sałat z dressingiem... raz się żyje, spróbowałam niemal wszystkiego, polecam gorąco wizytę w Colmar! Zawsze zostawiam po sobie ślad i nie tylko w postaci pustego talerza

Moja smaczna kuchnia
Ziemniak – nie taki diabeł straszny 181

warzywo bezwartościowe i tuczące. Wbrew krążących, krzywdzących opinii kartofle zawierają niewiele kalorii i całkiem sporo witamin (głównie witaminę C), minerałów, błonnika i białka. Ich zła sława jest zasługą ciężkich sosów (często na bazie mąki) i tłuszczu ze smażenia. Taka kombinacja faktycznie jest mało zdrowa i kaloryczna. Bomby witaminowe Ziemniaki są bogatym źródłem witaminy C. Najwięcej jest jej w młodych kartoflach(...)dodajemy do wody. Do garnka wrzucamy oczyszczone ziemniaki i pod przykryciem trzymamy około 30 minut. Dolna część ziemniaków zostanie ugotowana, ale te powyżej zostanie uparowana na wywarze śmietankowo-koperkowym. Tak przygotowane młode ziemniaki smakują obłędnie. Przepis ten sprzedała mi Pani Janinka (sąsiadka), którą serdecznie pozdrawiam Artykuł Ziemniak – nie taki diabeł straszny pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia

Ciasna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania