Ziemniak jest przez wielu uważany za warzywo bezwartościowe i tuczące. Wbrew krążących, krzywdzących opinii kartofle zawierają niewiele kalorii i całkiem sporo witamin (głównie witaminę C), minerałów, błonnika i białka. Ich zła sława jest zasługą ciężkich sosów (często na bazie mąki) i tłuszczu ze smażenia. Taka kombinacja faktycznie jest mało zdrowa i kaloryczna. Bomby witaminowe Ziemniaki są bogatym źródłem witaminy C. Najwięcej jest jej w młodych kartoflach i średniej wielkości ziemniak zawiera ok. 16 mg tej wita... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...