Możemy się jedynie domyślać, dlaczego większości z nas kiwi kojarzy się z gorzkim, nieprzyjemnym smakiem. Gorzkie są jedynie te, które są niedojrzałe. Te dojrzałe, wysycone brązowymi kolorami są miękkie i słodkie. Warto szukać dojrzałych okazów, bo nie dość, że są smaczne, to w dodatku są zdrowe. Jak kiwi oddziałowuje na nasze zdrowie? Zacznijmy od witaminy C, której jest więcej niż w cytryna. Jest ona silnym przeciwutleniaczem i chroni organizm przed działaniem wolnych rodników – związków odpowiedzialnych z... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...