koniecznie zawitaj do Chińska Hong . Nie zawiedziesz się- gwarantuję. Gdy czekasz na zamówione jedzonko, możesz podejrzeć Pana kucharza w akcji. A teraz do rzeczy. Moja miłość sajgonki (wybrałam wersję vege, bo to właśnie je lubię najbardziej). Podane z sosem słodko- kwaśnym, chilli i sojowym. Chrupiące, gorące i pełne warzyw. Mniam! Pierożki Won Ton. Występują w dwóch wersjach tym razem skusiłam
Wielki apetytalbo paprykę czerwoną. Skosztuj i dopraw wedle uznania. Gotowe! Smacznego! *Jak zmniejszyć kaloryczność ryżu nawet o 60% za pomocą oleju kokosowego?! Klik. *Lody czekoladowe. Mój ulubiony przepis na dietetyczne vege lody czekoladowe. Klik *Darmowa Dieta Odchudzająca 1200 kcal. Pobierz tu PDF. Klik *Naturalne Kosmetyki na bazie oleju kokosowego bez wychodzenia z kuchni! Klik Kwestionowanie status quo to przejaw inteligencji. Można
IzaGotujetwarożek, z moimi małymi zmianami. Serek do złudzenia przypomina nasz twarożek, a przy tym jest nieziemsko smaczny...I muszę się przyznać że coraz bardziej mnie kręci kuchnia vege. No, bo od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi zjeść trochę więcej roślin. Książka godna polecenia. Składniki: 1/2 szklanki orzechów nerkowca 3-4 łyżki mleka (użyłam krowiego, w oryginalnym przepisie jest
Delicious Titbitsiosenna vege akcja promująca zdrowe i roślinne podejście do odżywiania się dobiegła już końca. Mam nadzieję, że choć trochę zainspirowała Was ona do tego, by w Waszej kuchni pojawiło się więcej zieleni oraz roślin. Jak się okazuje, kuchnia wegańska wcale nie musi być nudna i okrojona z naszych ulubionych dań. Wystarczy jedynie szczypta kreatywności, by traktowane przez
Food SquareSkładniki: 1 op makaronu tagliatelle 500 g pieczarek 200 g słodkiej śmietanki 30% 250 g pomidorków cherry 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki
Luźna Kuchniaostatnią niedziele miałyśmy okazję uczestniczyć w bezpłatnych warsztatach VEGE gotowania organizowanymi przez "Twoja Harmonia" w Studio Jogi Yam. Spotkanie to nie było typowymi warsztatami. Przede wszystkim były to zajęcia opowiadające o zdrowym odżywianiu, ciekawostkach ze świata jedzenia połączone z degustacją potraw wege. Pani Aleksandra Salwach i Katarzyna Kędzierska opowiadały o tym jak „odkwasić” nasz organizm, jak ważne
Kolizje Smakówmusi być nudna , o czym ostatnio również ja się przekonuję. Z niecierpliwością czekam na Twoje kreatywne pomysły na roślinne przysmaki. Puść wodze fantazji i zachwyć wszystkich Twoim vege daniem! Jeśli masz jakiekolwiek pytania, nie wahaj się i zadaj je poniżej. To tyle na dziś, trzymaj się ciepło i korzystaj z uroków pierwszego dnia wiosny! :) PS. Mile widziane są również
Food SquareLibian/Egyptian dish consisting of rice or chips/French Fries, salads or raw vegetable salads, finely chopped and roasted meat served with a pita bread and a sauce. The vege version of it is very easy to make and doesn't require any special skills. Cut new potatoes into strips, stir with oil, salt, pepper, turmeric and bake (for about 30 minues
Qlinarnie i Qlinarniezapewne obniżycie stopień trudności ;) Teraz do rzeczy :) Lubicie gołąbki ? Zapewne część z Was lubi, bo w większości domów są robione od zawsze. My chcieliśmy trochę je zmienić dla naszych Vege wymagań. Z naszych domów niestety pamiętamy wyłącznie klasyczne z mięsem, choć zawsze uwielbialiśmy w młodości gołąbki naszych mam :) Zapewne każdy kuchnię mamy czy babci zawsze mile wspominana. Teraz jednak chcieliśmy
vegetaniesojowym. Dusimy jeszcze chwilę razem i na koniec zaprawiamy sos jogurtem wymieszanym z odrobiną mąki. Jogurtu wystarczy jedna duża łyżka z 1/2 łyżki mąki. Dla tych, którzy są bardziej "vege" proponujemy sos zaprawić np. drobnymi otrębami. Chwilę jeszcze sos dusimy, aby zgęstniał i dodajemy do makaronu wcześniej odcedzonego i lekko przelanego oliwą z oliwek. Dobrze wszystko mieszamy i podajemy
vegetaniedoprawiamy solą i pieprzem. Formujemy średniej wielkości kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor. Smacznego Kaloryczność kotlecików obliczyłam specjalnie na akcję VEGE KOTLETY: 107 g kotlecików dostarcza: 141,98 kcal 4,48 g Białka 10,72 g Węglowodanów 8,88 g Tłuszczy
IMPRESJA SMAKUświąteczne menu już na dobre. Zawsze zajadałam się, póki nie zmieniłam stylu życia. Ale dlaczego odmawiać sobie dawnych przysmaków? Zapraszam na odsłonę wegetariańską.BAKŁAŻAN PO GRECKU./źródło: VEGE KIKA;/na 4 porcje2 duże marchewki1 pietruszka2 cebulemały kawałek selerasok z jednej cytryny2,5 łyżki koncentratu pomidorowego 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz mielona czerwona słodka paprykaszczypta
W kuchni Karmel-itkiJeszcze nie wiem, nie zdecydowałam się. Może kiedyś uda mi się znaleźć przepis, który wszystkich oczaruje i zawsze będzie mi wychodził. Na razie szukam i próbuję.Na blogu Happy vege znalazłam niedawno przepis na babkę intensywnie koksową. Miałam mleko kokosowe po serniku, i pomyślałam sobie, że to idealny pomysł. C. uwielbia wszystko, co kokosowe, więc byłam pewna
Pożeraczka, czyli raz adobrzeOryginalny i bardzo smaczny vege pasztet. Przy użyciu blendera robi się go w kilka minut, potem pozostaje pieczenie i to co najlepsze czyli degustacja. Składniki na jedną podłużną foremkę: 20 dag ciecierzycy (cieciorki), znajdziecie ją na stronie www.Skworcu.com.pl 1/2 szklanki suszonych pomidorów w oleju 3 cebule 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek świeżo starty pieprz 1 łyżeczka czerwonej ostrej
Apetyczna babeczka