dozwolone są wszystkie kształty i wzory Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Smacznego Artykuł Ciastka czekoladowe z serduszkiem (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentmiodu Wszystkie składniki mieszamy do połączenia i następnie robimy kulki. Można je oprószyć wiórkami kokosowymi (taką opcję wybrałam), kakao albo zostawić bez posypki. I gotowe. Smacznego Artykuł Kulki orzechowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentbyło później wyciągać. Odstawiamy do przestygnięcia, a następnie wstawiamy na noc do lodówki. Krówkę kroimy na mniejsze kawałki i gotowe. Najlepiej przechowywać w lodówce. Smacznego Artykuł Krówki z patelni (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentpolewę wylewam na schłodzone ciasto. Odstawiam do przestygnięcia. Ciasto dekoruję suszonymi owocami i dżemem. U mnie to morele i dżem morelowy. Posypuję mielonymi migdałami. Smacznego Artykuł Mazurek z czekoladą (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentgotuję w garnku, aż się lekko rozpadną. Dodaję galaretkę i jeszcze chwilę gotuję. Polewę wylewam na ciasto. Mazurka można przyozdobić migdałami. Całość odstawiam do wystygnięcia. Smacznego Artykuł Mazurek truskawkowy (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentgarść płatków migdałowych 1 garść płatków kukurydzianych Daktyle i morele mielę albo drobno kroję. Dodaję resztę składników. Wszystko mieszam i „toczę kulki” I gotowe. Smacznego Artykuł Kulki daktylowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentcukrem pudrem (ale wtedy babka będzie już z cukrem ) Ja wybrałam tym razem opcję sauté Po wystygnięciu babka jest gotowa do jedzenia. Smacznego Artykuł Pomarańczowa babka na mące gryczanej (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentukładam truskawki i posypuję kruszonką. Ciasto piekę w temperaturze 170 stopni przez 45 minut (do suchego patyczka). Po wystygnięciu można posypać cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Ciasto drożdżowe z truskawkami (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentłyżki cukru pudru – lukier musi być gęsty, żeby nie spłynął z ciasteczek). Do lukru możecie dodać barwnik, a jeśli nie macie, kurkumę, kakao, albo nic Smacznego Artykuł Ciasteczka kokosowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentKrem wkładamy do czterech pucharków i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki i układamy na kremie. I deser gotowy. Smacznego Artykuł Letni deser z cieciorką (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentzdobienia. Resztą kremu smaruję górę i boki tortu. Polewę wylewam delikatnie na krawędzi, tak żeby część spłynęła. Dodatkowo wykorzystałam różne owoce. I tort gotowy Smacznego Artykuł Tort truskawkowo-orzechowy (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentłyżki ciasta, na górze układam 2-3 kawałeczki chałwy i niewielką garść porzeczek. Babeczki piekę w 180 stopniach przez 25 minut do suchego patyczka. Smacznego Artykuł Babeczki chałwowo-porzeczkowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentpapierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12 minut. Wystygnięte ciasteczka możecie posmarować również dżemem, albo czekoladą. Smacznego Artykuł Super szybkie ciasteczka budyniowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentpapierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12 minut. Wystygnięte ciasteczka możecie posmarować również dżemem, albo czekoladą. Smacznego Artykuł Super szybkie ciasteczka budyniowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentporcje 250g fasoli Piękny Jaś karłowy, namoczona przez 8h i ugotowana do miękkości, ok.600g 1 puszka pomidorów bez skórki, 400g 750ml domowego rosołu (albo bulionu warzywnego w wersji vege) 180g marchwi 100g selera naciowego 150g cebuli 3-4 średniej wielkości ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego tymianku, pełna 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
Karo in the Kitchen