udka - 4295 przepisów (strona:12/287)

Udka w cytrynach 106

Rewelacyjny pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad - cytrynowe udka kurczaka. Poniższe danie przygotujecie w niecałą godzinę. Podczas pieczenia poczujecie niesamowity aromat przypraw i cytryny.  Zapiekane udka są świetnie do odgrzewania, a także sprawdzą się na imprezę wśród grona znajomych. Jeżeli lubicie orientalne smaki to koniecznie wypróbujcie poniższy przepis.     Składniki na 3-4 porcje: co najmniej(...)udek bez kości i skóry 1 czerwona cebula 1 cytryna kilka łyżek oliwy z oliwek sól pieprz  cynamon imbir suszony bazylia suszona 1 goździk Udka umyć i osuszyć. W miseczce wymieszać oliwę z oliwek wraz z przyprawami. Przygotowaną zalewą polać udka z kurczaka. Mięso odstawić na niecałą godzinę, aby mogło przejść przyprawami.  Na rozgrzanej patelni (nie musicie dolewać

Ugotować
Pieczone udko z indyka 18

Pieczone udko z piekarnika, czyli obiad który robi się sam:) Soczyste mięso od środka, a chrupiące i przypieczone z zewnątrz. Czas wykonania: 2 h (+1 h marynowania) Ilość porcji: 2 duże udka (6 – 8 porcji) Składniki: 2 kg udka z indyka Marynata: 2 łyżki miodu 1 łyżka ostrego sosu chilli 3 łyżki oliwy 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu(...)łyżka ulubionych ziół i przypraw (zioła prowansalskie, majeranek, kminek) Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki na marynatę. Mięso umyć, zdjąć skórę i osuszyć. Polać marynatą mięso, obtoczyć udka i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę (optymalnie całą noc). Zamarynowane mięso przełożyć do worka do pieczenia, polać resztą marynaty. Udka piec przez 1 godzinę 30 minut w 180 stopniach grzanie góra-dół

KuchniaWeDwoje.pl
Udka balsamiczne z pieczarkami 61

Udka z kurczaka z pieczarkami, pieczone w piekarniku w kremowym sosie balsamicznym. Tak przygotowane mięso jest kruche i soczyste w środku, a skórka jest chrupiąca i złocista. Do tego równie soczyste pieczarki pieczone w całości. Genialny obiad, który podałam z opiekanymi ziemniaczkami. Udka z kurczka najpierw marynujemy przez co najmniej 12 godzin, dlatego warto zrobić to dzień wcześniej. Marynatę przygotowujemy(...)balsamiczny, w którym pieczemy całe danie. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietuszki, która nadaje przyjemnej świeżości. P.S. To jeden z tych przepisów, do których warto wracać! Składniki: 8 udek z kurczaka ok. 30 szt. małych pieczarek 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 3-4 łyżki śmietanki 30% natka pietuszki Marynata: 1/2 szklanki octu balsamicznego 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy

Kuchnia MagdaLeny
Udka balsamiczne z pieczarkami 61

Udka z kurczaka z pieczarkami, pieczone w piekarniku w kremowym sosie balsamicznym. Tak przygotowane mięso jest kruche i soczyste w środku, a skórka jest chrupiąca i złocista. Do tego równie soczyste pieczarki pieczone w całości. Genialny obiad, który podałam z opiekanymi ziemniaczkami. Udka z kurczka najpierw marynujemy przez co najmniej 12 godzin, dlatego warto zrobić to dzień wcześniej. Marynatę przygotowujemy(...)balsamiczny, w którym pieczemy całe danie. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietuszki, która nadaje przyjemnej świeżości. P.S. To jeden z tych przepisów, do których warto wracać! Składniki: 8 udek z kurczaka ok. 30 szt. małych pieczarek 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 3-4 łyżki śmietanki 30% natka pietuszki Marynata: 1/2 szklanki octu balsamicznego 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy

Kuchnia MagdaLeny
Udka pieczone. 29

Większość z nas lubi pieczonego kurczaka, ja dzisiaj dzielę się z Wami moim przepisem. Tym razem udka pieczone z dodatkiem rozmarynu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Udka pieczone Składniki 4 udka z kurczaka zagrodowego 2-3 gałązki świeżego rozmarynu jeśli nie macie świeżego wystarczy suszony składniki na marynatę: 1,5 łyżki miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki ¾ łyżeczki soli 2 łyżki octu(...)papryki dla tych którzy lubią pikantne potrawy Instrukcje Marynata: Do miseczki wlewamy miód, ocet balsamiczny dodajemy paprykę, sól oraz suszony rozmaryn. Całość dokładnie mieszamy, najlepiej rózgą. Do woreczka przekładamy udka, przelewamy marynatę, dodajemy rozgniecione ząbki czosnku oraz gałązki rozmarynu. Całość szczelnie zamykamy i "masujemy" tak żeby marynata dokładnie pokryła udka. Wstawiamy do lodówki na min. godzinę, a najlepiej

To co lubię - gotuję i polecam
Udka kurczaka faszerowane mięsem i warzywami 76

Udka kurczaka faszerowane mięsem i warzywami Bardzo ciekawy i smaczny pomysł na chrupiącego i soczystego kurczaka z pysznym nadzieniem. Udka idealnie sprawdzą się na obiad, na przyjęcie, lub pokrojone w plasterki jako obkład na kanapki. Polecam!     Składniki: 6 udek (ćwiartek) z kurczaka 0,5kg mięsa wieprzowego mielonego 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej 30 dkg pieczarek 1 cebula(...)czerwona papryka 1 żółta papryka pół pęczka zielonej pietruszki 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, curry olej     *** Udka z kurczaka trzeba za pomocą ostrego noża pozbawić kości, tak aby została kieszonka, którą napełnimy farszem. Nie jest to wcale takie trudne jak się wydaje, w razie potrzeby na YouTube można znaleźć filmiki z instrukcją

Blog z Apetytem
Udka kebabowe 57

Pieczone w piekarniku udka z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie o smaku kebaba. Marynata przygotowana została na bazie ketchupu pikantnego oraz majonezu, z dodatkiem przyprawy kebab-gyros. Tak przygotowane udka mają ciekawy i oryginalny smak. Poza tym, wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę. Można je przygotować nie tylko w piekarniku, ale również na grillu. Jeśli lubicie takie(...)kababowe smaki, to koniecznie spróbujcie udka w tej wersji... Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 6 łyżek ketchupu pikantnego 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Ketchup mieszamy z majonezem. Dodajemy przyprawę kebab-gyros oraz sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną

Kuchnia MagdaLeny
Udka kebabowe 57

Pieczone w piekarniku udka z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie o smaku kebaba. Marynata przygotowana została na bazie ketchupu pikantnego oraz majonezu, z dodatkiem przyprawy kebab-gyros. Tak przygotowane udka mają ciekawy i oryginalny smak. Poza tym, wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę. Można je przygotować nie tylko w piekarniku, ale również na grillu. Jeśli lubicie takie(...)kababowe smaki, to koniecznie spróbujcie udka w tej wersji... Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 6 łyżek ketchupu pikantnego 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Ketchup mieszamy z majonezem. Dodajemy przyprawę kebab-gyros oraz sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną

Kuchnia MagdaLeny
Udka po tajsku 55

Udka z kurczaka w stylu orientalnym - pieczone w marynacie na bazie sosu sojowego z dodatkiem soku z limonki, miodu, czosnku oraz imbiru i obsypane sezamem. Tak przygotowane udka mają oryginalny smak oraz aromat - znajdziemy tu połączenie przeróżnych smaków: ostrego, kwaśnego i słodkiego. Poza tym są soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę.  Można je przygotować nie tylko w piekarniku(...)również na grillu. Składniki: 8 udek 5 łyżek sosu sojowego jasnego 3-4 łyżki oleju  2 łyżki płynnego miodu sok z 1 limonki 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru szczypta chili 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 2-3 łyżki sezamu Wykonanie: Marynata: Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Imbir obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach

Kuchnia MagdaLeny
Udka po tajsku 55

Udka z kurczaka w stylu orientalnym - pieczone w marynacie na bazie sosu sojowego z dodatkiem soku z limonki, miodu, czosnku oraz imbiru i obsypane sezamem. Tak przygotowane udka mają oryginalny smak oraz aromat - znajdziemy tu połączenie przeróżnych smaków: ostrego, kwaśnego i słodkiego. Poza tym są soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę.  Można je przygotować nie tylko w piekarniku(...)również na grillu. Składniki: 8 udek 5 łyżek sosu sojowego jasnego 3-4 łyżki oleju  2 łyżki płynnego miodu sok z 1 limonki 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru szczypta chili 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 2-3 łyżki sezamu Wykonanie: Marynata: Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Imbir obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach

Kuchnia MagdaLeny
UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 75

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Dzięki marynacie z jogurtu greckiego mięso kruszeje i robi się delikatne. Natomiast musztarda nadaje dość intensywnego i oryginalnego smaku. Dobrze jest zamarynować udka dzień wcześniej, gdyż im dłużej leżą w marynacie, tym mięso(...)jest bardziej delikatne i aromatyczne. Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 200 g jogurtu greckiego 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy delikatesowej sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Jogurt grecki mieszamy z musztardą francuską oraz delikatesową. Dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą jogurtową

Kuchnia MagdaLeny
UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 75

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Dzięki marynacie z jogurtu greckiego mięso kruszeje i robi się delikatne. Natomiast musztarda nadaje dość intensywnego i oryginalnego smaku. Dobrze jest zamarynować udka dzień wcześniej, gdyż im dłużej leżą w marynacie, tym mięso(...)jest bardziej delikatne i aromatyczne. Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 200 g jogurtu greckiego 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy delikatesowej sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Jogurt grecki mieszamy z musztardą francuską oraz delikatesową. Dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą jogurtową

Kuchnia MagdaLeny
Udka kurczaka , duszone w sosie śmietanowym 235

Udka z kurczaka duszone w sosie śmietanowym Udka , to jedna z najlepszych części kurczaka , a nawet najlepsza , jeśli są wyfiletowane i obrane ze skóry Pychota , oczywiście , kaloryczny, śmietanowy , na maśle No i co z tego , trzeba jeść kalorie ,żeby mieć motywację do ich spalania , im więcej takiego jedzenia , tym więcej ćwiczenia , a co za tym idzie ładniejsza sylwetka ..no oczywiście(...)przesadzicie z porcją Jest to jedno z ulubionych dań moich chłopców , a do tego jeśli na talerzu oprócz kuraka , jest kukurydza, są wniebowzięci Polecam , prosta domowa kuchnia . Składniki : 6 udek z kurczaka 2 łyżki masła 300 ml kremówki 30 % 3 łyżeczki łagodnej , słodkiej musztardy w typie miodowej 2 ząbki czosnku 2 płaskie łyżeczki suszonego , dobrze rozkruszonego estragonu sól , pieprz

Ogrodnik w podróży
Niedziela: Pieczone udka z kurczaka w zalewie pomarańczowej 72

Pieczone udka z kurczaka, pieczone domowe frytki z oregano, prażony jarmuż, a wszystko skropione aromatycznym, cytrusowym dresingiem. Przygotowanie: 15 minut Czas gotowania: 45 minut Poziom trudności: łatwy Szacowany koszt dla dwóch osób: ok. 15 zł Zakupy: kup kurczaka z wolnego chowu Poznaj nasze tygodniowe menu z jarmużem i kurczakiem. Udka najlepiej zamarynować dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce(...)często nie przepadają za zieleniną na talerzu. Obiad podaliśmy z najprostszą z surówek – z czerwonej kapusty z pomarańczą i jabłkiem, skropioną sokiem z pomarańczy i cytryny. Składniki: 4 udka kurczaka 6 średniej wielkości ziemniaków 4 garści jarmużu (4 duże gałązki) Ząbek czosnku 1 łyżka oregano 1 łyżeczka papryki w proszku Sól Pieprz Łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżka oleju Zalewa

Niedzielny kucharz
Pieczone udko z indyka 137

Pieczone udko z piekarnika, czyli obiad który robi się sam:) Soczyste mięso od środka, a chrupiące i przypieczone z zewnątrz. var metaslider_8738 = function($) { $('#metaslider_8738').nivoSlider({ boxCols:8, boxRows:1, pauseTime:3000, effect:"fold", controlNav:true, directionNav:true, pauseOnHover:true, animSpeed:700, prevText:"<", nextText:">", slices:15, manualAdvance:false }); }; var timer_metaslider(...)window.jQuery ? window.setTimeout(timer_metaslider_8738, 100) : !jQuery.isReady ? window.setTimeout(timer_metaslider_8738, 1) : metaslider_8738(window.jQuery); }; timer_metaslider_8738(); Czas wykonania: 2 h (+1 h marynowania) Ilość porcji: 2 duże udka (6 – 8 porcji) Składniki: 2 kg udka z indyka Marynata: 2 łyżki miodu 1 łyżka ostrego sosu chilli 3 łyżki oliwy 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania