delikatny smak w połączeniu z drobiem, ulubionym serem kozim w towarzystwie mieszanki sałat (polecamy tą z radicchio, o lekko orzechowym smaku), skropionym słodko kwaśnym dressingiem. Składniki 4 filety z udek kurczaka 1 opakowanie wędzonej newelli (200 g) 150 g koziego sera (roladka) mieszanka sałat garść pestek dyni Marynata: 50 ml oliwy z suszonych pomidorów 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1 ząbek(...)Dressing: 70 ml oliwy z oliwek 50 ml miodu 1 łyżeczka musztardy dijon 20 ml octu z białego wina Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety z udek marynujemy 2 godziny w oliwie wymieszanej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Następnie wyciągamy, rozbijamy, na brzeg każdego filetu kładziemy ¼ opakowania newelli. Roladki zawijamy i smażymy na rozgrzanej patelni
R'n'G KitchenDanie obiadowe idealne z ryżem, kaszą kus kus bądź makaronem. Pachnące imbirem i mleczkiem kokosowym. Warzywa możecie użyć dowolne, wedle gustów. Składniki: udka z kurczaka marchewka pietruszka seler naciowy szklanka bulionu cebula czosnek kawałek świeżego korzenia imbiru puszka mleczka kokosowego 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego lub przecieru z pomidorów olej masło curry słodka czerwona papryka sól Udka z kurczaka obrałam
potrawyregionalnepełnoziarnistego spaghetti Lubella 2 udka 1 pomidor 130 g świeżych liści buraka naciowego 1 papryczka chili 1 cebula 1 marchewka 3 ząbki czosnku tłuszcz do smażenia pół łyżeczki majeranku pół łyżeczki oregano sól pieprz Udka umyć, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę na plasterki,czosnek posiekać. W wooku rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i warzywa
Gotowanie jest łatweudka 1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej 1 łyżeczka otartego korzenia imbiru szczypta sypkiego imbiru 1 ząbek czosnku szczypta chili w płatkach sól biały pieprz 2 łyżki śmietany 3/4 szkl białego wina 2 łyżki oliwy na kluski 500 g ugotowanych ziemniaków mąka ziemniaczana 1 jajko szczypta soli Udka umyć, oczyścić i wyluzować (kości pozostawić na zupę lub rosół) Przygotować marynatę
Gotowanie jest łatweciasto 1,5 szkl mąki szczypta soli pół margaryny 1 jajko szczypta proszku do pieczenia sól pieprz ziołowy nadzienie; 100 g kurek 2 małe udka ok 500 g pół cebuli 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy staropolski 300 ml śmietany 18% tłuszcz do smażenia 1 jajko sól szczypta chili w płatkach 50 g sera żółtego natka pietruszki świeże oregano (ja użyłam(...)same kwiatostany z kwiatkami) Z podanych składników zagnieść dość twarde ciasto, wylepić nim formę do tarty i nakłuć widelcem. Tak przygotowane ciasto można wstawić do lodówki. Udka umyć, oddzielić mięso od kości , pokroić na mniejsze kawałeczki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobniutko posiekać , kurki opłukać pod bieżącą wodą i pokroić jeśli są spore. Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, włożyć
Gotowanie jest łatweudka z kurczaka 1 czerwona papryka 1 cebula 1 papryczka pepperoni 1 szkl puree z pieczonej dyni 1 łyżka przyprawy CAFFE DE PARIS Skworcu w składzie (skórka cytrynowa, natka pietruszki, koperek, cebula, szczypiorek, papryka grys, pieprz grys, czosnek granulowany) sól 2 szkl rosołu 1 szkl ryżu 1 łyżka octu winnego dodatkowo 0,5 szkl wody 3 łyżki oleju Udka
Gotowanie jest łatweUłożyć na dnie i bokach pokrojoną na plasterki cukinię, posypać posiekaną cebulą, ułożyć plasterki pomidora, dodać papryczkę chili drobniutko posiekaną, obsypać borówkami . lekko posolić i posypać bazylią. Umyte udka naciąć w najcieńszym miejscu, ostrożnie zdjąć całe kolanko odsłaniając kość. Tak przygotowane udka posypać przyprawą Pav Bhaji Masala SKWORCU , skropić oliwą i ustawić na warzywach. Piec w temp
Gotowanie jest łatweudka z kurczaka 400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula listek laurowy ziele angielskie sól pieprz 2 łyżeczki przyprawy Pasztet ardeński SKWORCU 3/4 szkl kaszy kukurydzianej lub mannej Udka włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, listek laurowy i ziele i ugotować rosół. Mięso oddzielić od kości, włożyć do kubka blendera, dodać ugotowane warzywa, zalać
Gotowanie jest łatweudka 1 marchewka 4 ziarna ziela angielskiego 1 burak gotowany lub pieczony 300 g dyni 1 kalarepka 2 ziemniaki pół cebuli 4 ząbki czosnku szczypta kminku sól pieprz ziołowy pieprz czarny 2 łyżki octu jabłkowego 200 ml śmietany 18% Udka umyć, przekroić na 4 mniejsze kawałki, zalać wodą i ugotować z dodatkiem marchewki i cebuli oraz ziela angielskiego. Warzywa pokroić
Gotowanie jest łatweudka 1 jabłko pół papryki ogórek cebula pół szkl białego wina 1 łyżki octu balsamicznego sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano bazylia łyżka masła Udka umyć i wyluzować , (kości przydadzą się na wywar do zupy) Rozłożyć mięso, nadziać kawałkiem jabłka, papryki, cebuli i ogórka, zwinąć skórką do zewnątrz i spiąć wykałaczkami. W rondelku rozgrzać łyżkę masła przysmażyć
Gotowanie jest łatweudko 1 marchewka 1 pietruszka 2-3 ziemniaki pół szkl pęczaku sól pieprz imbir cząber natka pietruszki oregano W garnku nastawić ok 2 l wody, włożyć umyte udko , dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę i kaszę. Ugotować mięso do miękkości, wyjąć, i wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, mięso przestudzić i oddzielić od kości, ponownie wrzucić do zupy . Dodać zioła i przyprawy
Gotowanie jest łatweudka sól pieprz pół łyżeczki curry 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego pieprz ziołowy staropolski szczypta chili w płatkach 2 łyżki oliwy Udka umyć, i wyluzować od kości . Zwinąć w ruloniki i spiąć wykałaczkami. W naczyniu przygotować marynatę z przypraw, oliwy, octu i sosu sojowego. Namoczyć i otoczyć porządnie w marynacie i odstawić na 2-3 godziny. Przełożyć
Gotowanie jest łatweudka ok 1,6 kg 1 podwójna pierś z kurczaka 1 płaska łyżeczka peklosoli 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego pieprz czarny do smaku 1 łyżeczka majeranku 4 łyżeczki żelatyny 2-3 ząbki czosnku 150 ml wody Mięso umyć, z udek zdjąć skórkę i oddzielić od kości. Wszystko mięso zemleć w maszynce o dużych oczkach, dodać przyprawy
Gotowanie jest łatwecukinie 1 pietruszka 1 łodyga selera naciowego kawałek selera 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 3 ziemniaki posiekany koperek liść laurowy ziele angielskie sól pieprz śmietana 18% Wykonanie: Udka myjemy. Zalewamy wodą. Dodajemy warzywa: pokrojoną w kostkę pietruszkę i korzeń selera, seler naciowy, pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę i posiekany ząbek czosnku. Wrzucamy także liść laurowy, ziele angielskie(...)ogniu ok. 20-25 minut. Kiedy mięso jest już miękkie wyjmujemy je dorzucamy pokrojoną w półtalarki cukinię (jedną obrałam, jedną pokroiłam razem ze skórką) oraz pokrojone ziemniaki. Mięso z udek obieramy i wrzucamy z powrotem do garnka. Całość gotujemy jeszcze około 15 minut. Na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, i jeśli lubimy zabielone zupy - dodajemy śmietanę 18%. Posypujemy
Walijskie Pichceniepolecam raczej na wyjątkowe okazje, a tych nie brakuje, zwłaszcza w weekend. Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Skladniki: szklanka konserwowej kukurydzy 2 garście rukoli 1 wędzone udko z kurczaka 2 łyżki jasnej części pora pokrojonej na plasterki 2 połówki brzoskiwini z puszki 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Kukurydzę przekładamy do miski, dodajemy rukolę oraz plasterki pora. Brzoskiwinie oraz(...)mięso z udka z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników w misce. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem
Moja smaczna kuchnia