twaróg - 6936 przepisów (strona:350/463)

Pierogi ruskie 88

nawet częściej :) koniecznie z czerwonym barszczem! Składniki: ciasto: -500 g mąki -50 g miękkiego masła -1 jajko -1 żółtko -1 szklanka wrzącej wody -1 łyżeczka soli farsz: -250 g twarogu półtłustego -750 g ziemniaków -1 duża cebula -100 g masła -sól, pieprz Wykonanie: Przestudzone, ugotowane ziemniaki łączymy z serem, dodajemy sól i pieprz. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy

KasiekGotuje
Pasta czosnkowa do chleba 191

minestrone 2 główki takowego czosnku i nic mi nie było przez lata! Po tym czosnku nie „gniecie i nie puszy” w żołądku.I się „nie odbija” paskudnie. Składniki -twaróg -4 ząbki czosnku -pieprz mielony prosto z młynka -suszone pomidory z solą morską i szczypiorkiem -świeżego szczypiorku całe mnóstwo -ser topiony z grzybami  LACTIMA Wszystkie sładniki włożyłam do mojego robota

Z Kuchni Do Kuchni
Domowy twaróg 214

domu- na dodatek- w bardzo prosty sposób. Domowy ser ma lekko słodkawy smak, jeżeli pozwolimy mu spokojnie odciekać na sitku będzie puszysty i aksamitny. Jednym słowem pyszny! Domowy twaróg 2l świeżego mleka* 400g jogurtu naturalnego 3 łyżki soku z cytryny Mleko doprowadzamy do wrzenia, jogurt mieszamy z sokiem z cytryny i wlewamy do mleka. Podgrzewamy delikatnie mieszając, zdejmujemy z ognia

Zapiski Młodej Żony
Domowy makaron jajeczny 187

nieco kłopotliwe.... I wcale nie trzeba mieć maszynki do makaronu, choć nie ukrywam, z nią o wiele łatwiej się pracuje. Domowy makaron najlepiej smakuje polany masełkiem i posypany pokruszonym twarogiem. Mmmmm......niam ! Składniki: * 3 jajka * 300 g mąki pszennej * szczypta soli Wykonanie: Podstawową zasadą przygotowywania domowego makaronu jajecznego, jest zachowanie proporcji - na 100 g mąki/ 1 jajko. Mąkę wysypujemy

kolorowotorcikowo
Śniadaniowy twarożek śródziemnomorski 247

klimacie śródziemnomorskim. Zrób już dziś wieczorem i smaruj z rana pyszne kanapki! :) Polecam gorąco i zapraszam do polubienia Kuchni ProZdrowotnej :) Na 260g serka Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 250g twarogu półtłustego typu klinek 3 łyżki śmietany kremówki 30 % tł 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 1 łyżeczka oregano suszonego 1/2 łyżeczki soli himalajskiej

Kuchnia PROzdrowotna
Tłusty czwartek 159

Pączki Pączki z twarogu Pączki z nadzieniem kokosowym Churros Pączki hiszpańskie

Ala piecze i gotuje
Tarta z gruszkami z ciasta francuskiego 184

Składniki na jedną tartę: 1/2 opakowania ciasta francuskiego XXL* 3 gruszki 1 łyżeczka brązowego cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta cynamonu Masa twarogowa: 100 g twarogu półtłustego 1 jajko 1 czubata łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 niepełna łyżka mąki 1 łyżeczka esencji waniliowej CZAS PRZYGOTOWANIA: 35-40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Wszystkie składniki na masę twarogową umieszczamy

My Culinary Art
Szwedzkie bułeczki z przemyconym włoskim smakiem. 147

troszkę moich włoskich smaków. Czego użyłem? Do ciasta: -400 gram mąki pszennej TYP450 -30 gram drożdży -200 ml gorącego mleka -szczypta soli -80 gram roztopionego masła -łyżeczka cukru Nadzienie -twaróg zmielony dwa razy z łyżeczką śmietany 12% -tymianek, oregano -oliwki -sól, pieprz -suszone pomidory  -rozbełtane jajko Drożdże rozkruszamy zalewamy kilkoma łyżkami ciepłego mleka, maks 39 stopni. Podsypujemy cukrem, mieszamy

BaRepas
Sernik "Snickers" 208

Przepis z gazety "Ciasta na Stół" autorstwa M. Tabarczyk po małych modyfikacjach. Składniki (na tortownicę o średnicy 26cm) 200g ciasteczek Petit Beurre 100g roztopionego masła Czubata łyżka kakao 800g twarogu sernikowego 250g serka mascarpone 150g cukru pudru 120g mleka w proszku 5 jajek Szklanka zmielonych orzechów laskowych 2 łyżki masła orzechowego 150ml śmietany kremówki 2 batony Snickers (100g) 10 łyżeczek

Pyry na Gaz
Kremowy sernik z wanilią 486

piasku. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy masą na spód. Wyrównujemy, dociskamy dłonią i wkładamy do lodówki. Masa serowa: ser mielimy trzykrotnie w maszynce z małymi oczkami. Miksujemy twaróg z mascarpone i mąką. Następnie dodajemy kolejno nie przerywając mieszania cukier, jajka, nasionka z laski wanilii, likier Amaretto. Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej i bardzo dokładnie mieszamy

Pyry na Gaz
Sernik z brzoskiwniami 165

kostka masła lub margaryny 3 łyżki  cukru pudru 2 łyżki czubate kakao 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki mąki Składniki na masę serową: 1 kg twarogu zmielonego minimum dwukrotnie 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła lub margaryny w temperaturze  pokojowej 3 jajka 1 szklanka cukru Łyżeczka zapachu waniliowego Ponadto: 1 puszka

Na słodko lub wytrawnie
Krajanka serowo - dyniowa 140

podpiec na rumiano oddzielnie około 5 minut. Wyjąć z piekarnika i przestudzić. W międzyczasie przygotować masę serowo - dyniową. Składniki na masę serowo - dyniową: 450 g serka kremowego philadelphia (lub twarogu 3-krotnie mielonego na serniki) 1 i  ½  szklanki puree z dyni 1 szklanka cukru 2 jajka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczka zmielonego imbiru Wszystkie składniki zmiksować na gładką

Na słodko lub wytrawnie
Sernik marmurkowy 175

masła lub margaryny ·          1 łyżka kakao Składniki na masę serową: ·          1 kg twarogu sernikowego wiaderkowego ·          1,5 szklanki cukru ·          4 łyżki kakao

Na słodko lub wytrawnie
Leniwe pierogi II 152

stole. Tym razem skorzystałam z drugiego mojego przepisu, ta wersję robię rzadziej. Z podanego przepisu wychodzą 3 duże porcje. Składniki: 1 szklanka maki pszennej   3 jajka 600 g twarogu półtłustego Dodatkowo do smażenia: Olej Kilka łyżek bułki tartej. Sposób wykonania: Ser zmielić. Białka ubić na sztywną pianę. Do sera dodać żółtka, ubite białka, mąkę i szybko zagnieść ciasto. Ciasto

Na słodko lub wytrawnie
Sernik gotowany 183

nagrzanego piekarnika i piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C do momentu aż się przyrumieni. Po upieczeniu podobnie upiec pozostałe spody. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego trzykrotnie 4 duże jajka lub 5 małych (białka i żółtka oddzielnie) 200 g masła lub margaryny, w temperaturze pokojowej 300 g cukru 1 i 1/2 opakowania budyniu

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania