mascarpone użyłam zwykłego sera półtłustego oraz sporej ilości truskawek;) Deser wyszedł tak smaczny, że chłopcy już pytają kiedy następna porcja:) Składniki: 200g podłużnych biszkoptów, 300g świeżych truskawek, 250g półtłustego twarogu, 100g cukru pudru, 200ml śmietanki 30%, 2 łyżki likieru migdałowego, 100ml świeżo zaparzonej kawy, 10g mlecznej czekolady. Przygotowanie Truskawki umyć, odszypułkować. Kilka odłożyć do dekoracji, resztę owoców zmiksować wraz
Z miłości do słodkościzłoty kolor. Nadzienie: 250g półtłustego sera, 125 g serka mascarpone, 100g truskawkowego serka homogenizowanego, 1/2 laski wanilii, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 kg mieszanych owoców (maliny, truskawki, jagody). Twaróg zmiksować z mascarpone i serkiem homogenizowanym. Dodać cukier puder i nasiona wanilii. Dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować na usmażonych naleśnikach, nałożyć owoce, złożyć. Podawać z odrobiną masy na wierzchu i mięty
Z miłości do słodkościPołączenie kruchego ciasta, słodkiego sernika i kwaśnych czerwonych porzeczek okazało się rewelacyjne! Zazwyczaj nie używam gotowego twarogu we wiaderkach, jednak tym razem się skusiłam. I dobrze zrobiłam, bo w tym połączeniu świetnie się sprawdziło:) Ciasto jest wilgotne, słodko-kwaśne. Idealne na lato... Spód: 300g mąki pszennej, 150g masła, 150g cukru pudru, łyżka cukru waniliowego. Mąkę przesiać
Z miłości do słodkościdyniowe rozgniatamy, dodajemy rozpuszczone masło i miksujemy na gładką masę. Wykładamy na tortownicę, dociskamy i zostawiamy w spokoju. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, łączymy z twarogiem, budyniem, cukrem i ziarenkami wanilii. Jajka rozkłócamy ze sobą w taki sposób, żeby powstała lekka piana i dodajemy do masy serowej. Najlepiej jednak nie miksować zbyt długo, żeby ciasto
sama złodyczznana od lat. Kiedy zostają ziemniaki i nie wiemy , co z nimi zrobić, to możemy zaserwować kopytka lub kluski. Czego potrzebujemy: ok. 1 kg ziemniaków 05. kg twarogu mąka pszenna 3 jajka Wykonanie: Ziemniaki i ser przekręcamy przez maszynkę lub wyciskamy praską, do tego dodajemy jajka i mąki ile zajmie. Ciasto powinno być miękkie , ale nie może się
W kuchennym oknie Ewyśliwkami. To wcale nie jest takie trudne. Przepis jest prosty i każdy powinien dać radę zrobić takie knedle w domu na obiad. Składniki: 75 dag ziemniaków 25 dag twarogu 35 dag maki pszennej 2 jajka 40 dag śliwek 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżki masła 4 łyżki bułki tartej sól Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku i przepuszczamy przez praskę razem(...)twarogiem i studzimy. Dodajemy do masy 25 dag mąki i jajka. Zagniatamy ciasto. Formujemy okrągłe placuszki. Na każdym kładziemy śliwkę obtoczoną cukrem. Zawijamy ciasto, zlepiamy brzegi, formujemy kulki. Do osolonego wrzątku wrzucamy knedle. Gotujemy ok. 3 minut do czasu wypłynięcia. Smacznego
Salonik smakówmoże się nie udać :) SKŁADNIKI (na foremkę 10x25 cm) Spód sernika: 100g mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 4 łyżki miękkiego masła 3 łyżki brązowego cukru Masa: 450g twarogu śmietankowego 2 jaja 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki mąki kukurydzianej 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady PRZYGOTOWANIE Składniki na spód sernika miksujemy i wykładamy na dnie
Moje Kuchenne Rewelacjekuchennym maszynki do mielenia więc nie mogę zaszczycić podniebienia moich łasuchów prawdziwym sernikiem ale na szczęście jest ser ricotta. Bardzo lubię serniki z jego dodatkiem, nie smakuje może jak twaróg ale ma przyjemny "serowy" posmak Awaryjnie myślę, że mascarpone również będzie się nadawał. Podsumowując mój wypiek myślę, że najlepiej brawnie smakuje z serem, delikatna puszysta pianka idealnie łączy się
ciastkarnia na kruchym spodzieszklanki cukru * 2 szklanki mąki pszennej* 1 szklanka mąki pszennej z pełnego przemiału * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 3 jajka* cukier waniliowy * 250 g twarogu ( w kostce )* 3 łyżki płatków jęczmiennych* 300 g jeżynWykonanie:Rozpuścić w rondelku 3/4 kostki masła/margaryny. Pozostawić do wystygnięcia.Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Dodać jajko i przestudzony
kolorowotorcikowośrednicy 26 cm. No to zaczynamy :) Spód: 100g margaryny 50g cukru 10g kakao 160g mąki pszennej 1 małe jajko 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 640g twarogu z wiaderka (ja użyłam tego z Biedronki) 400g krówek 85g cukru 1 op. budyniu waniliowego bez cukru 210 ml mleka Dodatkowo: kakao do dekoracji 1. Z podanych składników na spód zagniatamy(...)składników. 3. Krówki siekamy na małe kawałki. 300 g zalewamy mlekiem i wstawiamy na kuchenkę. Gotujemy do całkowitego rozpuszczenia cukierków i odstawiamy do ostygnięcia. 4. Do robota kuchennego wrzucamy twaróg i cukier. Po chwili dodajemy budyń, a następnie powoli wlewamy mleko. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników, aby zbytnio się nie napowietrzyło. Na koniec wrzucamy resztę krówek
My Culinary Artprzez oczekiwanie na schłodzenie się poszczególnych warstw. Jednak warto go zrobić, bo jest pyszny i mega słodki :) Ilość porcji: mała tortownica Składniki Masa serowo-czekoladowa: 1 kg wiaderkowego twarogu do sernika 200 g białej czekolady dobrej jakości 200 g mlecznej czekolady dobrej jakości 200 g gorzkiej czekolady (najlepiej dużej zawartości kakao) 150 g cukru pudru (lub więcej
Kolizje Smakówtego sernik jest bardzo delikatny , rozpływa się w ustach :) Wymiary foremki : średnica 24 cm Czas pieczenia : ok. 1 godziny Temp. pieczenia 180 C w kąpieli wodnej Składniki: 1 kg twarogu 4 jaja 100 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 200 g czekolady deserowej 100 g wiórków kokosowych 200 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżki likieru kokosowego Sposób przygotowania
Słodkości i nie tylkoMasa owocowa: Ma przeciąć słodki smak ciasta i delikatnie je nawilżyć. Dżem porzeczkowy (lub inny koniecznie kwaskowy) rozrzedzam wodą i mieszam z odrobiną alkoholu (według uznania). Masa serkowa: Twaróg miksuję z bananami na gładką masę. Jeśli wolicie słodsze nadzienie dodajecie jeszcze cukru pudru. Polewa czekoladowa: możecie rozpuścić tabliczkę wybranej czekolady w kąpieli wodnej lub podgrzać margarynę, kakao i cukier
prawdziwe jedzenieprzepisami mojej mamy. Składniki na ciasto: 3 jajka 1 szklanka mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru Składniki na masę: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku 7 jajek 2 budynie waniliowe 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru ½ szklanki oleju proszek do pieczenia (1/3 łyżeczki) rodzynki Przygotowanie (20 min): Ciasto: Zaczynamy od oddzielenia żółtek
PastelFoodktóre dzięki dodatkowi oleju, było bardzo elastyczne, a lepienie pierogów było bardzo łatwe. Pierwszy farsz był typowy: ruskie. jednak istotne w nim było to, żeby ziemniaki były podeschnięte, a twaróg zgliwiały. Kolejne pierogi, były orientalne. Do ciasta dodana została kurkuma, która nadała ciastu żółty kolor. Nadzienie składało się z ugotowanych krewetek, ugotowanej w mleku kokosowym kaszy quinoa, posiekanej kolendry, posiekanych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię