podwieczorki w ogrodzie :), za specjalnym podziękowaniem dla Ewy i Wiesia....Oni z pewnością znajdą na tym zdjęciu to, za co mówię ogromne ,, dziękuję,, :). Proste, smaczne połączenie, biały wiejski twaróg i ciasto drożdżowe.... Składniki na ok. 16-20 sztuk: 70 dag mąki pszennej 300 ml mleka 6 dag drożdży 6,5 dag roztopionego masła 12 dag cukru 2 jaja szczypta soli
Apetyczna babeczkaPrzygotowanie: Maliny gotujemy w garnku z 2 łyżkami wody. Gdy zaczną puszczać sok, zdejmujemy i przecedzamy przez sitko. Tak powstały sok malinowy łączymy w serkiem homogenizowanym. Do miski wkładamy twaróg, dodajemy jajko i cukier. Ugniatamy dobrze (np. widelcem). Na koniec dodajemy malinowy serek homogenizowany. Łączymy wszystkie składniki. Wlewamy do foremek na babeczki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni
Słodkie okruszkiplacki ziemniaczane) wymieszać z około 70-80 g roztopionego masła - wyłożyć na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (będzie łatwiej wyjąć ciasto) i włożyć do lodówki. Masa: Twaróg zmiksować z drobnym cukrem, kremówką, sokiem z cytryny i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku i dodać do masy serowej - można dodawać ciepłą żelatynę i szybko miksować
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!czym całość przekładamy do blachy (ja robiłam w tortownicy o średnicy 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wykładamy dno. Podpiekamy 10 minut w temperaturze 190 stopni. Masa serowa Twaróg dokładnie mielimy. Dodajemy do niego cukier, jajka, masło, śmietanę, budyń waniliowy (nie rozpuszczamy go, dodajemy po prostu proszek), cukier waniliowy, przyprawę do piernika i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!żeby spód stwardniał. w tym czasie jabłka kroimy na cienkie płatki, posypujemy cynamonem i podsmażamy na patelni z roztopionym masłem aż się zarumienią. Studzimy i wykładamy na spód. Masa Twaróg zmiksować z drobnym cukrem, kremówką i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, dodać do masy serowej i wszystko szybko zmiksować - można dodawać ciepłą żelatynę, z masą
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!oraz roztopione masło. Wszystko dokładnie mieszamy aż uzyskamy masę na kształt mokrego piasku, którym wykładamy dno tortownicy. Podpiekamy około 5-7 minut, po czym wyjmujemy i studzimy. Masa serowa Twaróg, mascarpone i cukier dokładnie miksujemy. Dodajemy sok z cytryny, skórkę z cytryny, mąkę ziemniaczaną i cały czas miksując na wolnych obrotach - wbijamy po jednym jajku. Masa ma być gęsta
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!jagody... Ach! :) Składniki: Kruchy spód i kratka: 2,5 szklanki mąki pszennej kostka masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany Masa serowa: 1 kg tłustego twarogu zmielonego dwukrotnie 5 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200 ml śmietany kremówki - 30 lub 36% 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Witajcie! Dzisiaj przychodzę do was z kolejną słodką propozycją na obiad, jest to makaron z białym serem i sosem borówkowym. Składniki: - 250g makaronu - 100g twarogu - 125g borówek amerykańskich - 3 łyżki jogurtu greckiego - 3 łyżki cukru Wykonanie: Gotujemy makaron w osolonej wodzie tak długo jak jest napisane na opakowaniu... Rozrabiamy ser z 2 łyżkami cukru. Do małego rondelka wrzucamy borówki
Tanio szybko zdrowoubijania śmietany dodać odrobinę cukru pudru. Składniki: 1 opakowanie ciasteczek OREO – około 180 g 80 g masła 1-2 banany (użyłam 1) 250 g serka kremowego (użyłam twarogu sernikowego z Piątnicy) 1 budyń czekoladowy + mleko do jego przygotowania 2 łyżki cukru waniliowego lub jedno opakowanie 500 ml śmietany 30% lub 36% dobrze schłodzonej Przygotowanie: Masło roztopić, ostudzić. Ciasteczka
Moja Delicjaziemnymi to najpyszniejszy sernik, jaki kiedykolwiek jedliśmy . Polecam i Wam Składniki: 160g-180g ciasteczek wielozbożowych (digestive lub owsianych) 80g masła – roztopionego i ostudzonego 50ml Baileys 800g tłustego, zmielonego twarogu (gotowego do serników – z wiaderka) 6 jaj 150ml śmietany 30% lub 36% 170g cukru 1 tabliczka białej czekolady + odrobina mleka – około 0.5-1.5 łyżki 3 łyżki orzeszków ziemnych
Moja Delicjaorzechów włoskich doskonale łączy się ze smakiem masy krówkowej i sera, który najlepiej aby był gęsty i dobrej jakości. Składniki masa serowa: 1 kg sera twarogowego (użyłam twarogu Hanusi z Mlekowity) 1 puszka (400 ml) masy krówkowej (kajmak) - bez 2 - 3 łyżek, które będą użyte do polewy 5 jajek 60 g miękkiego masła 3 łyżki mleka 2 łyżki
Kuchcik gotujecienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 10-12 minut, aż ciasto lekko się zarumieni. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 1000 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego dwukrotnie 200 g śmietany 36% 200 g cukierków krówek (najlepiej kruchych) 100 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy (bez cukru) 4 jajka
maniapieczeniakrakowski jest zupełnie innym sernikiem niż te jakie przeważnie piekę. Zazwyczaj robię lekkie, kremowe serniczki, pieczone w kąpieli wodnej. Ten jest na kruchym cieście a masa serowa z prawdziwego twarogu ma inną, bardziej zwartą konsystencję. Jest jednak bardzo smaczny i prosty do upieczenia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzasama nazwa wskazuje jest to danie dla leniwych ;] robi się je bardzo szybko i jest bardzo smaczne oto przepis: Składniki: - 1/2 kg twarogu - 3 jajka - 1 łyżeczka cukru - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej Wykonanie: Utrzeć łyżką twarożek wsypać mąkę i cukier i dobrze wymieszać. Jajka rozbić i wlać do masy twarogowej i dobrze wyrobić łyżką. Ciasto nie może
Tanio szybko zdrowoszklanki ciepłej wody - 1 jajko Farsz: - 1/2 kg sera - 2 żółtka - 1 całe jajko - łyżkę kaszy manny lub mąki (ja użyłam manny) - 2 łyżki cukru Wykonanie: Utrzeć łyżką twaróg dodać cukier, manne wymieszać dodać jajko i dokładnie mieszamy. Robimy dołek w mące dodajemy szczyptę soli wlewamy rozbite jajko i powoli lejemy ciepłą wodę z mlekiem ciągle wyrabiając. Wyrabiamy ciasto
Tanio szybko zdrowo