Nazwa makaronu brzmi dla mnie tak melodycznie że stąd nazwa dania. Ten makaron to takie długie sprężynki zakończone haczykami. Są widowiskowe, bardzo sprężyste i pyszne. Dodałam do nich szpinak, tuńczyk i fetę i danie wyszło znakomite, zapraszam. Fusilli Lunghi bucati di Napoli ze szpinakiem, tuńczykiem i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejest pyszna, a jej zjedzenie tak, aby się nie pobrudzić jest nie lada wyzwaniem. Tunezyjska przystawka, obowiązkowo z jajkiem na twardo, tuńczykiem i limonką. Obok mini wersja brick'a W Tunezji spożywa się też zupy warzywne z dodatkiem makaronu, soczewicy, mięsa oraz zupy rybne. Zupa rybno-pomidorowa Bardzo popularne są jajka podawane na twardo jako dodatek do wielu dań
Zawsze głodna!oliwek, próbujemy i solimy. Oliwy dodajemy tyle, aby sos łatwo rozprowadził się po makaronie. Na końcu wystarczy odcedzić ugotowany al dente makaron spaghetti i wymieszać z naszym pesto. Mój syn lubi do tego dania włożyć sobie na talerz tuńczyka w sosie własnym, ale to tylko taka ciekawostka z mojej strony ;) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeSmaczna propozycja na szybki obiad z rybą. Makrelę równie dobrze można zastąpić tuńczykiem. Polecam na piątek i nie tylko. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://coolinarnie.pl/2015/02/16239/spaghetti-z-makrela&blog=http://coolinarnie.pl'; url=url.replace(...)load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('5265a246b14dc172e0d5eefe8485b397').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Spaghetti z makrelą Drukuj przepis Składniki 1 opakowanie makaronu spaghetti pełnoziarnistego 1 wędzona makrela 1 mała cebula 2-3 ząbki ząbki czosnku 1 puszka groszku 1 słoik selera w paseczkach 1 puszka pomidorów w kawałkach sól, pieprz, słodka i ostra papryka listonic
CoolinarniePLJadłospis na 5 posiłków*** - dzień 1 1. Śniadanie ok 270 kcal kanapka fit z tuńczykiem i chili 2. II śniadanie(...)Obiad ok 350 kcal szybki makaron z pomidorami 4. Podwieczorek ok 120 kcal
Atlas Smakówserem i musztardą 12. Sałatka – przedwiośnie 13. Sałatka z kabanosem i makaronem orkiszowym 14. Sałatka z makaronem z zupki chińskiej, ryżem i paluszkami krabowymi 15. Sałatka brokułowa z paluszkami krabowymi 16. Kolorowa sałatka z tuńczykiem
VioletoweKucharzeniedynią związanego. I bardzo dobrze, bo to niezwykle jesienne i apetyczne warzywo! Idealne na zupy, ciasta, pierogi, rissotta, dania z makaronem, zapiekanki i.. tarty :) I to właśnie dyniowa tarta będzie dzisiaj królować! Dyniowa tarta ze szpinakiem i tuńczykiem Przygotowanie tarty uważam za bardzo wdzięczne zadanie :) Cokolwiek dodamy, z czymkolwiek to połączymy - zawsze wychodzi idealnie! Dzisiejsze połączenia - tuńczyk
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!osób) Kasza, której użyłam, wyprodukowana jest z pszenicy durum i wymieszana jest z drobniutkim makaronem vermicelli. 100 g suchego produktu (niecałe pół szklanki, a po ugotowaniu około 1,5 szklanki) ma zaledwie 296 kcal. Składniki: ½ szklanki kaszy bulgur (około 125 g ) 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 posiekana cebuli 1 łyżka masła
Trzeci talerzDziś będzie przepis na steki z tuńczyka. Danie,które wymaga minimum składników i minimum czasu na przygotowanie. Smakuje wyśmienicie i naprawdę warto spróbować. Tuńczyk jest rybą
kuchnia doskidodatek i komponent wielu zdrowych potraw. Zupa jest najszybszą i najłatwiejszą z nich. W wersji podstawowej, wegetariańskiej, robimy ją na bulionie dashi (z wodorostów kombu i płatków suszonego tuńczyka pasiastego – bulion jest dostępny do kupienia w formie kostki, pasty, granulatu, saszetki). Weganie mogą zrobić bulion na samych wodorostach. Bulion to kwintesencja piątego smaku – umami. UMAMI Dla nas ten smak(...)ŚREDNIE PORCJE 700ml wody 2-3 płaskie łyżeczki granulowanego bulionu dashi (lub wodorosty kombu i płatki tuńczyka na wywar) 4-6 pełnych łyżeczek pasty miso (ja użyłam jasnej, ciemnej będziecie potrzebować mniej) ½ kostki twardego tofu 2 porcje wybranego makaronu garstka wodorostów kombu 1 gałązka grubego szczypioru z cebulką kilka gotowanych krewetek podprażony jasny sezam do posypania
Karo in the KitchenSałatka ryżowa z rybą wędzoną Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą Sałatka z makaronem z zupek chińskich i brokułami Sałatka Gyros Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem Pomidory z majonezem, serem i szczypiorkiem Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Sosy Sos tzatziki
Kuchnia Bazyliiśniadanie Składniki 1 puszka ciecierzycy 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 pomidory 1 zupka chińska szczypiorek 1 łyżka majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania Makaron z zupki … Czytaj dalej Sałatka z pomidorami i ciecierzycą
czarrna od kuchniJeśli nie macie pomysłu na jutrzejsze drugie śniadanie do pracy, to proponuję makaronową sałatkę z dodatkami. Uprzedzam, że z racji obecności w niej cebuli i szczypiorki
Weekendy w domu i ogrodzieSKŁADNIKI: 1/2 opakowania makaronu spaghetti MALMA garść czarnych oliwek bez pestek 200 g marynowanych kalmarów (można kupić w marketach na dziale z orientalnym jedzeniem, pakowane w puszkach jak tuńczyk) 1 papryczka chilli 1 mała cebula łyżka masła SKŁADNIKI NA SOS POMIDOROWY Z BAKŁAŻANEM 1 średni bakłażan 4 świeże pomidory 3/4 szklanki przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 1 cebula czerwona(...)bakłażan, pomidory pokrojone w kostkę i dusimy chwilkę (5 minut). Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy, sól, pieprz i dusimy 10-15 minut na wolnym ogniu. Sos należy zblendować. PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według zaleceń producenta. Na patelni roztopić masło i dodać do niego posiekaną cebulę, pokrojone w plasterki chilli, oliwki i odsączone kalmary. Podsmażamy około 7 minut. Dodajemy
ClauditteMissCookingodlejcie sos- potrzebne będzie nam tylko mięso. Kiedy już to zrobicie, po prostu połączcie wszystkie składniki (pesto, tuńczyk i musztardę), wymieszajcie i przyprawcie. Posypcie posiekaną dymką. Pyszne z chrupiącym chlebem (dla nas ideał z tym chlebem ), naleśnikami i makaronem
OliveandThyme