budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 1 i 1/2 łyżki kakao około 500 g drobnych owoców (u mnie maliny, truskawki i borówki amerykańskie) Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szklankach (750 ml) gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodajemy proszek budyniowy, mąkę oraz wlewamy
Smaki Na Talerzuolej kokosowy – 70 g * orzechy ziemne – 50 g * odrobina wody NADZIENIE: * czekolada gorzka ( bezglutenowa ) – 200 g * śmietana 30% – 170 g * masło – 10 g * maliny, truskawki, borówki, porzeczki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Ciasteczka BIO CHOCO BISCO Schär miksujemy z masłem i orzechami. Wylepiamy spód formy do tarty – świetnie sprawdza się ta z wyciąganym dnem! Mocno chłodzimy
Ostra na SłodkoSkładniki: 2 serki naturalne po 400 g 50 g erytrytolu 3 łyżki żelatyny + 200 ml mleka 500 g truskawek + 50 g erytrytolu + 1 łyżka żelatyny 250 g … Czytaj dalej Serniczek owocowy
czarrna od kuchnipysznie Takie owocowe koktajle na maślance idealnie sprawdzają się dla osób na diecie. Możecie je podać w ramach drugiego śniadania lub jako lekki deser. Polecam. Składniki: 1 szklanka truskawek 1 szklanka maślanki 2-3 świeże daktyle (ja dodałam dwa) szczypta cynamonu Przygotowanie: Z daktyli wyciągamy pestki. Przekładamy wraz z resztą składników do misy blendera z nożami. Miksujemy wszystko na gładki
Słodkie okruszkiSkładniki: 1 puszka czerwonej fasoli 2 jajka L 1/2 szklanki eyrtrytolu 2 łyżki kakao 80 g płatków owsianych (3/4 szklanki) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100 g truskawek Przygotowanie: … Czytaj dalej Ciasto fasolowe
czarrna od kuchniśmietanki 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 op. galaretki czerwonej 1 op. galaretki zielonej 1 op. galaretki żółtej 2 op. galaretki krystalicznej Dodatkowo: drobne owoce – truskawki, maliny, borówki amerykańskie, winogrona Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (24cm) rozkładamy biszkopty. Galaretkę czerwoną, zieloną i żółtą rozpuszczamy osobno, każdą w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Galaretkę
Smaki Na Talerzumalinami. Robiąc to ciasto inspirowałam się przepisem ze strony Moje Wypieki Osobiście maliny wolę prosto z krzaka a za przetworzonymi nie przepadam. Zrobiłam w takim razie to ciasto z truskawkami. Kiedyś robiłam je z jagodami, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia, ponieważ zwyczajnie za szybko … Czytaj dalej Truskawkowa chmurka Artykuł Truskawkowa chmurka pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąDrink Shanghai Flower – prawda, że kusząca nazwa? Truskawki można wykorzystać na wiele sposobów: do ciast, deserów czy pierogów. Jednak wiedzieliście, że możecie z ich użyciem zrobić pyszne drinki? Shanghai Flower należy do jednego z nich! Koni The post Drink Shanghai Flower appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepudru łyżka oleju olej do smażenia Farsz: 300 g serka naturalnego kremowego 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szkl borówek szkl malin kilka truskawek cukier puder do posypania Naleśniki: wszystkie składniki na ciasto zmiksować i odstawić na pół godziny. Patelnię rozgrzać, natłuścić kilkoma kroplami oleju przed smażeniem pierwszego naleśnika. Naleśniki smażyć
Smakołyki AsiLody truskawkowe – pyszne i kremowe lody domowe. W sezonie można robić je ze świeżych truskawek, a po sezonie spokojnie można użyć mrożonych owoców. Jeśli lubicie te owoce, to gorąco polecam przepis na domowe lody truskawkowe. The post Lody truskawkowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeDrink Truskawkowa Rozkosz – pyszny drink na bazie truskawek i jasnego rumu. Jest on lekko słodki, ale zarazem orzeźwiający. Sprawdzi się on na wszelkiego rodzaju imprezach, a także spotkaniach ze znajomymi. Drink Truskawkow The post Drink Truskawkowa Rozkosz appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładniki: biszkopt: 5 jajek 120 g cukru 120 g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem truskawkowy: 1 kg truskawek 1/2 szklanki cukru 40 g … Czytaj dalej Rocznicowy tort truskawkowy
czarrna od kuchniSKLADNIKI: CIASTO: KOSTKA DROŻDŻY 100 G 1 SZKLANKA CUKRU. MOŻNA DAĆ MNIEJ 4 JAJKA 3/4 SZKLANKI OLEJU 3/4 SZKLANKI CIEPŁEGO MLEKA 5 SZKLANEK MĄKI PSZENNEJ ULUBIONE OWOCE U MNIE TRUSKAWKI I RABARBAR KRUSZONKA: 100 G MASŁA SZKLANKA MĄKI PSZENNEJ SZKLANKA CUKRU. MOŻNA DAĆ MNIEJ. WYKONANIE: PRZYGOTOWAĆ KRUSZONKĘ: SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ WSYPAĆ DO MISKI LUB NA STOLNICE. CAŁOŚĆ POSIEKAĆ NOŻEM
Pani M - kuchnia smakowitaTrwa sezon na najlepsze polskie owoce jak truskawki i rabarbar. Dlatego na weekend polecam przygotować mięciutkie, lekkie, puszyste, drożdżowe bułeczki z owocami. Można je zrobić z owocami świeżymi lub z owocowym musem. Nie przejmujcie się jeśli po upieczeniu wam lekko popękają, to nie ma znaczenia, wyglądają i tak pięknie i są naprawdę pyszne. Buchty na Śląsku (ale nie tylko
Bernika - moj kulinarny pamietnik