letnie popołudnie. 1 szklanka maślanki (ok. 240g) 2 szklanki mąki (ok. 300 g) 2 jajka 2 łyżeczki sody oczyszczonej 80 masła 1 cytryna 70 g ksylitolu ok. 200 g truskawek ok. 200 g borówek 2 łyżki mąki ziemniaczanej Z cytryny wyciskamy sok. Mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną. Jajka ucieramy z ksylitolem. Gdy masa stanie się puszysta dodajemy stopione masło
Kucharzycazmysłowej kulki mozzarelli, która skrywa w środku rozkosznie kremową śmietankę? To definitywnie mój ulubiony ser i nie mogłabym bez niego Read More Artykuł Sałatka ze szparagami, burratą i truskawkami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonciasto bezglutenowe, które w dodatku nie zawiera jajek oraz krowiego mleka? Oto najlepsze ciasto z owocami dla alergików! Czy można przeżyć późną wiosnę i lato bez ciasta z truskawkami?! Nie wyobrażam sobie tego! Myślę, że i Wy macie podobnie. Jednak co zrobić, gdy dowiadujemy się, że my albo ktoś z rodziny musi […] Artykuł Ciasto owocowe dla alergika bez glutenu
WiszniówkaDziś śniadanie godne mistrzów, czyli puszysty omlet z ulubionymi owocami, tutaj truskawki. Omlet jest leciutki, piankowy i smakuje obłędnie, polecam na śniadanie czy obiad. Słodki omlet na śniadanie. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieagawy albo ulubionym miodem, wszystko ze sobą dobrze połączyć. Przed podaniem wypełnić przeznaczone do tego pucharki bądź zwykle miseczki uzyskanym kremem, przyozdobić świeżymi owocami (u mnie są to truskawki, jedne z pierwszych w tym sezonie, słodkie i pyszne oraz uwielbianą przeze mnie marakuję, która to lubi się z kokosem). Na koniec posypać wiórkami kokosowymi i jeżeli akurat są pod ręką
Wino Francja Kuchniagorącej wody 1 łyżeczka żelatyny 500 ml śmietany 36% 2 galaretki cytrynowe ponadto: 50 g mrożonych jagód kilka podłużnych biszkoptów 50 g czekolady owoce do dekoracji: borówki,truskawki,jasne winogrona do nasączenia: 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki wody Miseczkę (śr.14 cm) wyłożyć folią spożywczą. Galaretkę jagodową i żelatynę rozpuścić w 250 ml wrzątku, wymieszać z mrożonymi jagodami
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki/ok. 4 porcje : – ok. 120 g biszkoptów (okrągłych) – 500 g mascarpone – 400g malin i truskawek (świeżych lub mrożonych) – 3 łyżeczki cukru – 2 żółtka Przygotowanie: Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mascarpone i wymieszaj mikserem. Połowę owoców włóż do miski, polej sokiem z cytryny i posyp łyżeczką cukru. Odstaw na ok. 20 minut. Następnie połącz
I LOVE LIFEStęskniłam się za truskawkami. Wiem, że te, które można teraz kupić, to nie do końca to o czym marzę, ale na bezrybiu i rak ryba - są ładne, czasem nawet pachną. Więc łakomstwo wygrywa z rozsądkiem i kupuję
Stare GaryTarta na kruchym cieście z brukselką to dość oryginalne połączenie, jednak jak go spróbujecie to przekonacie się, że jest pysznie… Jeśli nie macie czasu, ani
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pomysł na weekendowe ciasto - sernik przygotowany na kruchym, kakaowym cieście nadziany malinami, truskawkami, porzeczkami oraz wiśniami. Pyszne połączenie składników. Sernik wbrew pozorom nie jest ciężki w smaku. Zachęcam do pieczenia. Ps. w sezonie można wykorzystać, np. same świeże maliny/truskawki. Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm: kruche ciasto 1 i 4/5 szklanki mąki pszennej
UgotowaćSkładniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie: 250g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 1 śmietan fix ok 350g owoców (u mnie truskawki i borówki) 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 łyżka oleju do wysmarowania blachy *** Białka ubijamy na sztywną pianę, uważając aby ich nie przebić- miksujemy tylko do momentu
Blog z Apetytemcukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego/jabłkowego lub soku z cytryny KREM CZEKOLADOWY 500 ml śmietanki 30% 180-200 gorzkiej czekolady DODATKOWO: świeże owoce, np. truskawki, maliny, pestki granatu, figi WYKOANIE BEZA: Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni C, bez termoobiegu. Formę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i odrysowujemy okrąg o średnicy 20-22 cm. Białka
cool and mintyorzeźwienie. Dla kogo: dla chcących przywołać lato dla lubiących owocowe smaki dla mających zamrażarkę nadal wypchaną zamrożonymi w lecie owocami Składniki: ⦁ 750g owoców (mogą być mrożone) np. truskawek, jagód, malin ⦁ 250ml soku jabłkowego ⦁ 2,5 litra wody ⦁ 2 łyżki kisielu truskawkowego wymieszanych z 2 łyżkami wody (można pominąć) ⦁ 200g makaronu ⦁ cukier (do smaku, można pominąć) Wykonanie: Owoce włożyć
Mania Wypiekaniaskładniki które użyłam 25 dag truskawek oczyszczonych 1 szklanka mleka 2 łyżki miodu 2 jabłka obrane i drobno pokrojone 2 szklanki jogurtu wszystkie składniki dajemy do jednego garnka i miksujemy blenderem, następnie przelewamy do szklanek
Moje Wyrobytylko ze smakami, ale i artystycznie :) Nie od dziś wiadomo, że do przyrządzania koktajli najlepiej nadają się świeże warzywa i owoce. Jednak w środku zimy trudno o dobrej jakości truskawki czy maliny. Dlatego te mrożone będą idealną bazą takiego smoothie. Ja do przygotowania swojego koktajlu również użyłam mrożonek i zimą korzystam najczęściej z takich owoców. Smoothie bowl to idealna propozycja
My simple kitchen