Witam. Ponieważ bardzo nie lubię marnować żywności, postanowiłam z nieco już "starej" bagietki zrobić tosty. Wyszło pysznie a takie tosty są super dodatkiem do zup. Składniki: 1 bagietka (2-3 dniowa) 50 g masła w temperaturze pokojowej po 1/4 łyżeczki soli, czosnku suszonego i pieprzu Przygotowanie: Bagietkę kroimy w grube plastry. Masło rozdrabniamy widelcem. Do masła dodajemy sól, pieprz
słodkie i nie tylko historie kulinarneProsta , nieskomplikowana sałatka z kawałkiem razowego tosta!. 4 kromki razowego chleba tostowego serek twarożkowy o smaku czosnku 4 plasterki sera salami sałata orzechy włoskie olej z bazylii ********************************** Tosty posmarować twarożkiem,włożyć na patelnię , na każdy tost położyć plasterek sera,przykryć pokrywką i czekać ,aż na małym ogniu ser się rozpuści.Sałatę umyć , osuszyć , porwać na kawałki.Rozłożyć sałatę na talerze
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkituńczykiem” z buraka (warzywa marynowane w glonach nori, sosie sojowym, wędzonej papryce i oleju lnianym). Przepis na surowy ryż tutaj , a na sushi już niebawem na blogu. Deser: tosty francuskie z kremem z orzechów nerkowca z pastą miso i karmelizowanym rabarbarem. Przepis na tosty można znaleźć tu . Zapowiedź warsztatów tak wszystkich nakręciła, że wolne miejsca skończyły się po pół
Food Squarezaopatrzcie się w niezbędne produkty i zróbcie je sobie chociażby na weekend. Czas wolny od pracy, to idealny moment na wspólne biesiadowanie i smaczne rozpoczęcie dnia. Składniki na tosty: 6 kromek chleba tostowego ( mogą być czerstwe) 2 jajka 4 łyżki mleka szczypta gałki muszkatołowej szczypta curry w proszku sól i pieprz do smaku olej do smażenia Salsa pomidorowa: 2 średnie(...)dodać olej i przyprawy. Wszysko ze sobą połączyć. Na środek każdego tosta nakładać łyżką salsę, na nia ułożyć pokruszona fetę, oliwki i listki bazylii. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Tosty sa wtedy chrupiące i rozpływają się w ustach. Smacznego życzę
Gosia gotujeprzekąsek, które towarzyszą rozkoszowaniu się winem w gronie przyjaciół. Wśród nich na szczególną uwagę zasługują tradycyjne krokiety z bacalhau (dorsza), w których pod chrupiącą skórką skrywa się kremowe wnętrze, tosty z tuńczykiem i kremem z awokado, sezamem, rzodkiewką i olejem z chili — dla mnie totalna eksplozja smaków oraz fenomenalna meksykańska ośmiornica aguachile z awokado, piklami z szalotki, ogórkiem i olejem(...)João de Sousa. Jeśli do upragnionego urlopu Wam jeszcze daleko lub zmęczeni jesteście zimną wiosną, musicie Taszkę koniecznie odwiedzić! To prawdziwa Portugalia w sercu miasta! * Wnętrze Taszki. Wnętrze Taszki. Tost z tuńczyka z krem z awokado, sezamem, rzodkiewką i olejem z chili. Carpaccio z kaczki. Szaszłyki ze schabu w słodkim sosie, pikle. Krokiety z bacalhau (dorsza). Ośmiornica aguachile z awokado
Food Squaremarynowana fasolka to naprawdę wszechstronny dodatek! Można ją wykorzystać jako główny składnik śniadania, lunchu, zjeść na obiad , kolację – albo jako sałatkę do ryby lub jasnego mięsa. Mnie wystarczył tost z chleba na zakwasie i jajko w koszulce – to naprawdę genialny smak! Fasolkę wyrzucamy z puszki na sito, dokładnie płuczemy pod chłodną bieżącą wodą, osączamy i przekładamy do miski. Wsypujemy posiekaną(...)warto ją zamieszać – fasolka wchłonie prawie cały sos. Można ją podać jako sałatkę, przystawkę, albo samodzielne danie na lunch, obiad czy kolację. W tym wydaniu świetnie sprawdzi się na tostach z chleba na zakwasie posmarowanego olejem lnianym, podana z jajkiem w koszulce* posypanym szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem. *Idealny i idiotoodporny przepis Yotama Otolenghi’ego na jajko w koszulce które
Karo in the Kitchenjajka nie podgrzewały się zbyt mocno. Krok 3 Na koniec dodajemy do jajecznicy śmietanę, sól morską oraz pieprz. Posypujemy posiekanym, świeżym szczypiorkiem lub kiełkami Do jajecznicy możemy przygotować tosty z chleba wiejskiego. Tosty kładziemy na płaskich talerzach, a na wierzch każdego nakładamy jajecznicę. Obok układamy plasterki pomidora lub pomidorki koktajlowe. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. Smacznego
Moja Książka Kucharskawróciłam do domu, tylko spędzam ten uroczy, walentynkowy weekend w Łodzi z moimi koleżankami, dlatego nie rozpisuje się zanadto, tylko wracam do moich towarzyszek. PS Polecam poniższe tosty, mega <3 Tosty francuskie z chałki w kokosowej panierce Składniki (1 porcja) 2 grube kromki chałki, najlepiej obeschnięte jajko 4 łyżki mleczka kokosowego ziarenka z 1/2 laski wanilii (można pominąć
Słodkie inspiracjerozkoszując się winem przy kolacji . Mięso jest soczyste i kruche. Mogłabym go jeść więcej i więcej.... a to niestety nie wskazane:) Składniki: 3 piersi z kurczaka 2 tosty z ciemnego pieczywa 1/2 cytryny natka pietruszki 2 puszki pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz cukier 2 łyżki oliwy z oliwek marynata 4 łyżki musztardy delikatesowej 2 ząbki czosnku(...)każdej strony. Krótko przesmażamy z każdej strony na złoty kolor. Marnujemy mięso. Pomidory z puszki doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Wylewamy na dno naczynia żaroodpornego. Wykładamy mięso. Tosty kruszymy. Natkę drobno siekamy. Łączymy z chlebem. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Chlebową pierzynką przykrywamy mięso. Pieczemy w 180 stopniach C. przez ok. 45 minut. Ilość
Pobite gary Barbaryskładniki bowiem łączymy razem i podajemy na grzankach. Jeśli więc szykuje się u Was „spotkanie przy piwku”, zachęcam by w jego towarzystwie podać też te tosty. Smak pieczarek zależy od tego jakiego rodzaju piwa użyjemy, dlatego radzę by wykorzystać to sprawdzone i lubiane. U nas był to ciemny koźlak;) Takie grzaneczki/tosty robiłam już kilka razy i świetnie się(...)spisują. Posypane parmezanem są na prawdę wyśmienitą przekąską. Na około 10-12 tostów weka/bułka kanapkowa/bułka paryska/bułka wrocławska;) ewentualnie bagietka ok. 400 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 75 ml piwa parmezan (ilość wg uznania) sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na mniejsze części (plasterki, półplasterki lub ćwiarki jeśli mamy małe pieczarki). Na patelni podsmażamy
Smaki Na Talerzuczasie kroimy jabłka w małą kosteczkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym masłem. Posypujemy stewią, cynamonem i przykrywamy. Jeśli jabłka się przypalają można podlać je odrobiną wody. Wyciągamy tosty i smarujemy je serkiem. Gdy jabłka zmiękną i zaczną się rozpadać dorzucamy garść rodzynek i orzechów włoskich. Mieszamy i przekładamy na tosty. Całość artystycznie polewamy melasą i tahiną. Gotowe :) Smacznego
Gawron w rosolePomysł na te tosty zaczerpnęłam od restauracji Starbucks. W swojej ofercie mają oni zapiekaną kanapkę na pieczywie z ciasta francuskiego z czerwoną cebulą i serem brie, jest ona pyszna! Uwielbiam ser brie, dlatego postanowiłam spróbować odtworzyć ten przepis. W oryginale jest ser ementaler, jednak nie mogła znaleźć go w Holandii, dlatego użyłam zwykłej Goudy. Chleb do tostów zastąpiłam ciemnym chlebkiem
Delusional Trinecentrum handlowym, aby sery miały odpowiednią temperaturę zapakowane były w torby izotermiczne. Oprócz tradycyjnego wykorzystania sera na kanapkach lub do rączki jak to wolą nasze dzieci zrobiliśmy z nimi tosty oraz zapiekanki, aby sprawdzić jak się zachowuje po podgrzaniu. W roli "na gorąco" ser sprawdza się bardzo dobrze. Ładnie się rozpuszcza, ale nie rozpływa i nie ścieka z bułki(...)wypływa z tostów. Jego wielkość świetnie pasuje do kromki chleba tostowego. Ser ma bardzo delikatny smak i zapach dzięki czemu dzieciaki go pokochały, wcinały go i na zimno i na ciepło. Dla osób które lubią czuć wyraźny smak sera może być za łagodny. Z racji tego, że lubimy próbować różnych smakołyków na pewno będziemy próbować smakowych wersji tego sera
Państwo Wojtczuk gotująKażdy zna wersję z pieczarkami, ale boskie boczniaki sprawdzają się, zapewniamy. Składniki tosty pełnoziarniste 200 g boczniaków masło plastry żółtego sera (ulubionego) plastry szynki konserwowej mała cebula Przygotowanie Boczniaki opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni rozgrzałem masło, podsmażyłem je, ostudziłem. Chleb tostowy pełnoziarnisty posmarowałem cieniutką warstwą masła, na nich rozłożyłem plastry żółtego sera i szynki(...)gotowanej, na niej ułożyłem podduszone boczniaki, cebulę wcześniej pokrojoną w cieniutkie plasterki i zeszkloną. Na wierzch dodałem plaster sera. Tak przygotowane tosty grilowałem kilka minut
R'n'G Kitchenzapiekania ułożyć podpieczone kromki chleba, posmarować je cienką warstwą majonezu, na każdą kromkę ułożyć plasterek szynki i plasterek sera, a następnie warstwę pokrojonej kapusty pekińskiej. Układamy kolejną warstwę tostów, smarujemy majonezem, kładziemy plasterki szynki,sera i cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki pokrojone w plasterki. Przykładamy kolejną warstwą tostów. Śmietanę mieszamy z jajkami, doprawiamy solą, pieprzem i zalewamy zapiekankę. Zapiekamy
O kuchni z uczuciem