tosty - 2695 przepisów (strona:53/180)

Szakszuka z boczkiem 122

jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką SZAKSZUKA z boczkiem PRZYGOTOWANIE: 25 minut

nietylkopasta.pl
Pikantna szakszuka z ziemniakami 228

kilka minut. Danie możesz posypać kozim serem i podawać z chrupiącym pieczywem. Smacznego! Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką Artykuł Pikantna szakszuka z ziemniakami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog

nietylkopasta.pl
Tosty na śniadanie z figą, serem pleśniowym i prosciutto di Parma! 159

Dzień dobry! Ach kto by nie chciał zjeść takiego śniadania! Obłędnie dobre chrupiące tosty z wszystkim tym co u schyłku lata smakuje najlepiej. Figi, które uwielbiam, chrupiące ciepłe grzanki z chleba zrobione z dużą ilością oliwy z oliwek, orzechowa rukola, ser pleśniowy, jedyna w swoim rodzaju szynka prosciutto i pistacje! To nie mogło się nie udać! Obłęd! przepis: - 2 kromki(...)układamy rukolę i pozostałe składniki, posypujemy posiekanymi pistacjami i polewamy oliwą. Gotowe! Wersja alternatywna: ser pleśniowy podsmaż chwilkę na patelni aby się lekko roztopił i taki gorący przełóż na tosty! Też petarda! Życzę Wam Smacznego

SMYKWKUCHNI
Tosty zapiekane w jajku 145

Śniadanie tylko z pozoru lekkie, ale bardzo pożywne. Wiadomo, że nie jest to opcja na co dzień, ale od czasu do czasu można zaszaleć. Składniki na tosty zapiekane w jajku (2 kanapki): 4 kromki chleba tostowego 2 plasterki szynki 4 cienkie plasterki sera żółtego niewielki pomidor jajko sól pieprz masełko lub oliwa z oliwek Na kromkę chleba tostowego nałożyć plasterek(...)położyć jeden z nich na szynce. Przykryć kolejnym plasterkiem sera żółtego i kromką. Wbić jajko na talerzyk, doprawić solą i pieprzem, a następnie rozbełtać. Rozgrzać patelnię. Tak przygotowane tosty obtoczyć w jajku. Smażyć z każdej strony do zarumienienia. Jeśli mamy grubsze plastry sera żółtego (czego nie radzę jeśli ktoś dba o linię) to patelnię można na chwilę przykryć pokrywką

Karola gotuje
Tosty francuskie czyli chleb w jajku 123

tosty to idealny sposób na pozbycie się czerstwego pieczywa czy to chleba czy chałki. Podsmażone w jaju smakują jak najdroższe delicje. Polecam do wypróbowania. Tosty francuskie czyli chleb w jajku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Rewelacyjne Tosty z Szynką, Pomidorem i Serem Feta 120

Dziś mam dla was propozycje dla każdego łasucha małego i dużego. Tosty przepyszne na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI na 2 tosty: 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego 4 plastry Filetu Wędzonego z Indyka firmy HAŃDEREK 4 plastry sera feta 4 plasterki pomidora WYKONANIE: 1. Na dwóch kromkach układamy, szynkę, ser feta, pomidor, nakrywamy pozostałym chlebem. 2. Zapiekamy chwilkę

Dziś Ja gotuje
Tosty z jajkiem w koszulce i awokado 89

chleba na 2 minuty. Po tym czasie przerzuć na drugą stronę i również poczekaj około 2 minut. Połowę awokado oraz rzodkiewki pokrój w plasterki. Plasterki awokado połóż na cieplutkie tosty, na to jajka oraz plasterki rzodkiewki. Posyp drobno pokrojonym szczypiorkiem, czarnuszką oraz suszoną papryką. 1 porcja ( 2 tosty) zawiera około: 440 kcal 19 g białka 24 g tłuszczu

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Przepis na gofry 150

którzy tak jak ja macie tanioszkę z marketu! Też się da zrobić na niej dobre gofry :) Z podanych składników robię 12-13 sztuk. Moja gofrownica to jednocześnie opiekacz do tostów, więc mniej więcej takiej wielkości jak tost wychodzą gofry. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Ciastkozercy
Jaja zapiekane w awokado 127

czasie kawa i poranny relaks. Składniki (na 2 porcje): 1 awokado 2 małe jajka 2-3 plasterki surowego boczku sól i pieprz do smaku Do podania: tosty lub świeże pieczywo   Nagrzewamy piekarnik na 200°. Przygotowujemy formę, w której awokado będzie dobrze przytrzymywane przez brzegi formy – tak aby się nie przewracały, bo wtedy jajko się wyleje. Można też zrobić(...)zapieczenia na 15-20 minut, aż jajko się zetnie. Gotowe awokado od razu podajemy, w trakcie jedzenia doprawiamy sobie do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem lub chrupiącymi tostami. Powrót na górę

Smaczna Strona
tosty z bryndzą 144

Znudziły nam się już klasyczne tosty z szynką i serem więc w przypływie weny powstał zupełnie nowy pomysł. Połączenie bryndzy z wędzoną rybą lubimy już od dawna a teraz spróbowaliśmy tego na ciepło. Wyszło smaczniej niż się spodziewałam i wreszcie inaczej.  Wiem, że bryndzę się albo kocha albo nienawidzi, więc jeśli jesteście z tych drugich to niestety dalej(...)bryndzą, położyć rybę, pomidora i jajko, przykryć pozostałymi kromkami. Upiec w opiekaczy do kanapek.  Przepis prosty ale UWAGA: mam dla Was fajny trik! Mój sposób na wyciekające z tostów nadzienie, zwłaszcza ser, które przykleja się do ścianek opiekacza a później nie chce się wyczyścić. A wystarczy tylko wyciąć z papieru do pieczenia dwa paski ciut szersze niż kromka tostowa

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tuńczykowo-parmezanowy creme brulee 121

rozdrobnionego tuńczyka. Wierzch zamiast posypywać cukrem,który się karmelizuje posypałam grubą warstwą parmezanu, który przypiekłam palnikiem. Tuńczykowy creme brulee można jeść prosto z kokilki podając z pomidorkami koktajlowymi i tostami lub smarować nim chrupiące tosty. TUŃCZYKOWO-PARMEZANOWY CREME BRULEE Składniki: (na 3 kokilki) 2 jajka 400 ml śmietany 30% 50 g kremowego serka naturalnego 100 g parmezanu 1 puszka tuńczyka

Bon appetit mon amie
DELIKATNA JAJECZNICA a'la GORDON RAMSAY 115

jajka nie podgrzewały się zbyt mocno. Krok 3 Na koniec dodajemy do jajecznicy śmietanę, sól morską oraz pieprz. Posypujemy posiekanym, świeżym szczypiorkiem lub kiełkami Do jajecznicy możemy przygotować tosty z chleba wiejskiego. Tosty kładziemy na płaskich talerzach, a na wierzch każdego nakładamy jajecznicę. Obok układamy plasterki pomidora lub pomidorki koktajlowe.  Podajemy natychmiast po przygotowaniu. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Tosty francuskie na słodko 114

Delikatna słodka przekąska, zawsze znajdzie zwolenników w Waszych domach:)) W związku z tym szczerze polecam słodkie tosty francuskie, u mnie się sprawdziły w 100%. Składniki 8 kromek chleba tostowego 3 łyżki śmietany 18% 2 jajka 1 cukier waniliowy szczypta cynamonu dżem pomarańczowy cukier puder do posypania Jajka dokładnie roztrzepać ze śmietaną, jajkami, cukrem waniliowym … Czytaj dalej Tosty francuskie

gotuj ze mną
Jajka w koszulce na toście z bekonem 111

zimowy czas dobrze zjeść gorące i bogate śniadanie. Jajka w koszulce na gorącym toście, to dobry wybór. SKŁADNIKI: 2 kawałki chleba tostowego 2 jajka kilka plastrów bekonu ząbek czosnku 1 łyżka octu lub soku z cytryny szczypiorek odrobina oliwy z oliwek WYKONANIE: chleb smażymy z każdej strony na oliwie na złoty kolor, smarujemy ząbkiem czosnku, w małym garnku zagotowujemy wodę(...)wbijamy do małej miseczki i delikatnie wkładamy w środek wiru, jajko gotujemy 3-4 min, wyjmujemy odsączamy na ręczniczku, na tej samej oliwie smażymy bekon,  jajko kładziemy na toście, przykrywamy bekonem, posypujemy szczypiorkiem

Kuchnia Beaty
Tosty francuskie z mascarpone i solonym karmelem 164

Złociste tosty francuskie na słodko pojawiły się już dawno na moim blogu w wersji podstawowej. Dzisiaj zrobiłam je z moimi ulubionymi dodatkami. Przyznaję, że niezbyt dietetycznie, ale raz na jakiś czas można zaszaleć ;) Natomiast w lżejszej wersji mascarpone można śmiało zastąpić mniej kaloryczną ricottą, a solony karmel miodem lub syropem klonowym i będzie równie smacznie.  Składniki na 1 porcje(...)pieczywo. Na patelni rozgrzać około 3 łyżki masła. Zmniejszyć ogień i usmażyć na maśle namoczone kromki, każdą stronę na złoty kolor, uważając, aby się nie spaliły. Jeszcze gorące tosty posmarować serem, na nim ułożyć plasterki banana, całość polać solonym karmelem i posypać płatkami migdałów

wyzwania kuchenne