Jajecznica z kurkami i papryką

Jajecznica z kurkami i papryką

Jajecznica z kurkami i papryką

Przepis na : śniadanie

Tradycyjna jajecznice warto wzbogacać sezonowymi dodatkami, które dodają klasycznemu daniu nowy smak. Jesienią najlepsza propozycją będą kurki z słodkawą cebulka i chrupiąca papryką. Całość obowiązkowo podana na ciepłym toście.   Składniki: 4 jajka Duża garść kurek ½ małej papryki Mała cebula Masło sól, pieprz czarny, zioła prowansalskie Do podania: tosty/rukola Sposób przygotowania: Kurki oczyszczamy pędzelkiem z resztek runa lub bardzo krótko myjemy pod wodą. Na patelni rozgrzewamy nieco masła i szkl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.