pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pełnoziarniste ciasto na pizzę Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Kanapka z ciabatty z pestkami(...)serkiem wiejskim i burakiem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z oscypkiem Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Warstwowa kanapka z ciabatty z suszonymi pomidorami Chrupiące grzanki z ogórkiem jogurtem i czarnuszką Sałatka z kolorowymi pomidorkami i czarnymi oliwkami Focaccia z czarnuszką
Moja smaczna kuchniaśniadanie? Tosty francuskie! Dlaczego nie? Smaczne i chrupiące. Idealne na śniadanie! Do tego ciepła herbatka lub kakao! Mniam aż mam ochotę je ponownie zrobić ! Składniki (na 4 tosty): 8 kromek chleba tostowego (użyłam biały pszenny) 8 plastrów szynki 8 plastrów sera (możecie pomieszać plaster sera żółtego i kawałek mozzarelli - będzie się bardziej ciągnął ser!) masło 2 jajka Przygotowanie
Gotuj z MąkąZnowu tosty francuskie? Ano znowu, bo każda wersja, którą przygotowuję jest pyszna, tym razem kokosowa. Przepis zgłaszam do akcji konkursowej na durszlaku " z miłoooości do truskawek" z dżemem Łowicz w roli głównej, gdyż uważam, że tosty francuskie i truskawkowy dżem to idealne połączenie, a jak wiecie uwielbiam śniadania na słodko. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki SKŁADNIKI 4 kromki chleba tostowego
słodki bratekKiedy czasu brak, a dość macie „zwykłych” kanapek przygotujcie tosty z piekarnika. Ogromnie się cieszę, że Reypol wybrał mnie do testowania swoich produktów. Dzięki temu miałam okazje spróbować kilka sosów, które pokochałam od pierwszej spróbowanej łyżeczki. Numerem 1 został sos paprykowo czosnkowy(...)kłamie. Sos jest intensywnie paprykowy z nutą czegoć ostrzejszego. Po przeczytaniu składu wiem, że to zasługa czosnku i chilli. Koniecznie musicie spróbować ten sos! Artykuł Śniadaniowe tosty z sosem paprykowo czosnkowym pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty Forkzrobią się złociste. Placki są chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. W czasie gdy placki się smażą, robimy sos. Łączmy wszystkie składniki i bardzo dokładnie mieszamy. ZDROWA KOLACJA Tosty z batatów Składniki: 1 średni batat 1 łyżka oleju roślinnego, oleju kokosowego roztopionego bądź roztopionego masła klarowanego 0.5 dojrzałe awokado 1 – 2 jajka 5 pomidorków koktajlowych Sposób przygotowania Myjemy(...)międzyczasie zróbmy guacamole – połówkę awokado zblendujmy lub zgniećmy widelcem, dodając 1 – 3 ząbki zgniecionego czosnku (zależnie od upodobań), sól, pieprz i trochę soku z cytryny. Gotowe tosty batatowe posmarujmy guacamole, połóżmy jajko, ozdóbmy pomidorkami pokrojonymi w plasterki. ZDROWA PRZEKĄSKA Źródło: pixabay.com Cukiniowe chipsy Składniki: 1 cukinia sól, pieprz i ulubione przyprawy główka czosnku (zmiażdżona) starty żółty ser – ilość
Dajetniego jeden z najlepszych składników codziennej diety. Dlatego też postanowiłem podzielić się z Wami moimi przepisami w nowym cyklu z jajem w roli głównej! Dzisiaj na tapetę lecą tosty francuskie z chałki. Pachnące masłem i cynamonem, puchate i podane z owocem kaki skąpanym w syropie klonowy. Na deszczowy niedzielny poranek będą jak znalazł! :) * SKŁADNIKI dla 1-2 osób(...)patelnię połóż łyżeczkę masła, wlej 2 łyżki syropu klonowego i czekaj, aż zacznie się pienić. Wrzuć plastry kaki i smaż po minucie z każdej strony. Podawaj na gotowych tostach wraz z syropem klonowym
Food Squareciepło w październiku. Dawno mnie tu nie było i bardzo tęskniłam. Ostatnio dużo pracuję, nawet w niedziele. Dlatego tak mało tutaj zaglądam. Obiecuję poprawę i zapraszam Was na obłędne tosty francuskie ze śliwkami flambirowanymi w whisky. Foodporn jednym słowem. Tak brzydkie, że aż piękne! <3 Składniki: 3 – 4 jednodniowe kromki chałki 2 jajka + 1 żółtko 1/4 szklanki mleka(...)momentu aż chleb się zarumieni. Na drugiej patelni * rozgrzej 1 łyżkę masła, podsmaż na nim śliwki – do momentu aż zmiękną, dopraw cynamonem. Zwiększ płomień, dolej whisky i podpal. Tosty podawaj ze śliwkami oraz powstałym sosem i z jogurtem naturalnym. Smacznego ! * Ważne by patelnia nie była za wysoka. Łatwiej będzie Wam podpalić gruszki
Moja pasja smakusię przepisami i korzystajcie! Każdy sezon przynosi nowe dary w postaci owoców i warzyw. Która kanapka najbardziej się Wam podoba? Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Kanapka z ciabatty z pestkami(...)serkiem wiejskim i burakiem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z oscypkiem Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Warstwowa kanapka z ciabatty z suszonymi pomidorami Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami
Moja smaczna kuchniaTradycyjna jajecznice warto wzbogacać sezonowymi dodatkami, które dodają klasycznemu daniu nowy smak. Jesienią najlepsza propozycją będą kurki z słodkawą cebulka i chrupiąca papryką. Całość obowiązkowo podana na ciepłym toście. Składniki: 4 jajka Duża garść kurek ½ małej papryki Mała cebula Masło sól, pieprz czarny, zioła prowansalskie Do podania: tosty/rukola Sposób przygotowania: Kurki oczyszczamy pędzelkiem z resztek runa lub bardzo krótko(...)chrupiąca. Jajka wybijamy do miseczki i bełtamy z dodatkiem soli, świeżo mielonego czarnego pieprzu i ziołami prowansalskimi. Jajka dodajemy na patelnie i mieszamy do czasu ścięcia. Serwujemy na ciepłych tostach z dodatkiem rukoli
Pyry na GazMasz problem co przygotować na sobotnie śniadanie , to mam dla ciebie super pomysł , który u mnie w domku sprawdza się super, takie tosty można podawać na 1000 sposobów , z owocami , z dżemem , czy z miodem , ale to już zapraszam do wypróbowania. Składniki ( dla 4 osób ) 8 kromek chleba tostowego Ciasto naleśnikowe ( moja wersja ) 3 jajka 5 łyżek mąki szklanka mleka(...)jednej kromce zanurzamy w naszym cieście naleśnikowym i przekładamy na rozgrzaną patelnie i smażymy po obu stronach na złoty kolor , kiedy mamy przygotowane wszystkie naleśnikowe tosty , podajemy z ulubionymi składnikami , ja osobiście uwielbiam z miodem
Mój Smakpęczek koperku + dodatkowy do posypania bulion warzywny lub mięsno-warzywny (ja użyłam rosołu na kurczaku) 0,5 litra naturalnego jogurtu sól/pieprz wg uznania jajka ugotowane na twardo/domowy ziołowy tost z żytniego chleba Przygotowanie: Wszystkie warzywa dokładnie umyłam i w razie potrzeby obrałam ze skórki. Botwinkę i buraczki pokrojone na mniejsze cząstki, zalałam bulionem i ugotowałam do miękkości. Odcedziłam(...)dokładnie zmiksowałam na gładką masę. Dodałam jogurt i zmiksowałam ponownie. Doprawiłam wg uznania solą i pieprzem, posypałam dodatkową porcją koperku. Podałam z jajkiem ugotowanym na twardo i domowym ziołowym tostem żytnim
Kate's Kitchendłuższego czasu próbuję odnaleźć podobny moment (pewnie nie tylko ja). Większość pieczywa, która jest paleo jest albo średnia w smaku, albo zbyt miękka, albo dość czasochłonna w przygotowaniu. O tostach także raczej można zapomnieć. A o to dlaczego ten chleb bezglutenowy jest taki świetny: ✔ przygotowuje się go mega szybko (co staje się powoli tutaj standardem ) ✔ jest łatwy do upieczenia(...)wyszukanych składników ✔ można zrobić klapsznitę i zabrać ze sobą ✔ sprawdza się jako tost! ✔ Low Carb ✔ neutralny w smaku. Pomijając takie oczywiste sprawy jak brak glutenu, zbóż oraz drożdży. Możecie także dodać do niego zioła jak kminek, bazylia, tymianek, oregano itp. To prostu dobry przepis na chleb bezglutenowy, który warto mieć w zanadrzu jak najdzie nas ochota na kanapkę z szynką
PaleoLifezielone oliwki, kawałki żółtego sera; - tuńczyk, jajka, cebula, fasolka szparagowa, kukurydza, pomidory, ogórki kiszone lub świeże zielone, mogą być gruntowe. Bagietka, pełnoziarnista kromka chleba, chrupiące złociste gorące tosty, wszystko to muśnięte wysokoprocentowym masłem najlepiej sprawdzają się do mojej smacznej sałatki z tuńczyka! Składniki: 2 opakowania tuńczyka w sosie własnym - po odsączeniu 2x 120 g 2 średnie pomidory(...)misce z pokrojonymi w drobną kostkę: cebulą, pomidorami, ogórkami, suszonymi pomidorami, serkiem typu włoskiego oraz jajkami. Dodaję kukurydzę, doprawiam solą, pieprzem oraz majonezem. Gotowe! Podaję z bagietką, pełnoziarnistym pieczywem, tostami. Smacznego
Zasmakuj Kuchnidanie kuchni tunezyjskiej i s\u0105 to po prostu jajka na pomidorach. Bardzo proste i szybkie danie, kt\u00f3re syci i zaskakuje smakiem. Idealne na \u015bniadanie z dodatkiem tost\u00f3w. Poni\u017cej wersja po mojemu ;)","image":"http:\/\/tc.dmkproject.pl\/mostekwkuchni.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/shakshuka.jpg","recipeIngredient":["p\u00f3\u0142 czerwonej papryki\r","2 pomidory (zblanszowane)\r","100g szynki lub kie\u0142basy(...)Gotowe "]} Shakshuka to danie kuchni tunezyjskiej i są to po prostu jajka na pomidorach. Bardzo proste i szybkie danie, które syci i zaskakuje smakiem. Idealne na śniadanie z dodatkiem tostów. Poniżej wersja po mojemu Shakshuka paprykowo-pomidorowa z mozzarellą i szynką Czas całkowity 30 minut/y Wielkość porcji 2 osoby Składniki pół czerwonej papryki 2 pomidory (zblanszowane) 100g szynki lub kiełbasy
Mostek w kuchniwpisie, gdzie pokazałam Wam kilka pysznych kanapek . Z porządnym śniadaniem każdy dzień jest łatwiejszy. Dzisiaj propozycja śniadania na słodko, w sam raz dla łasuchów takich jak ja. Tost francuski, czyli kawałek tostowego chleba lub słodkiej chałki, namoczony w jajku z mlekiem lub śmietanką i obsmażony na maśle. Rozpusta, prawda? 😊 Może nie jest to idealne śniadanie w środku tygodnia, kiedy(...)cukru pudru Jajko roztrzepać z mlekiem lub śmietanką. Kawałki chleba lub chałki zanurzyć na chwile, następnie obrócić, żeby dobrze się namoczyły. Na patelni, na średnim ogniu rozgrzać masło. Smażyć tosty z obu stron, po około 2-3 minuty z każdej. Powinny się lekko zarumienić. Podawać obsypane lekko cukrem pudrem i z dodatkiem owoców. Lubicie śniadania na słodko? 😊 Wpis dodaję
Codzienna kuchnia niecodzienna