tosty - 2695 przepisów (strona:64/180)

Tosty z figą i gruszką / Toast with fig and pear 62

sera pleśniowego i zapiekaj przez 4 minuty. Na patelni rozpuść masło i miód, dodaj listki rozmarynu i sól. Wrzuć figi i gruszki, karmelizuj owoce przez 2 minuty. Na gorących tostach z serem połóż karmelizowane owoce. Dodatkowo polecam listki rukoli na górę. Ingredients: (2 servings) 2 slices of bread, e.g. corn 2 tablespoons of butter 1 tablespoon of honey 2 fresh

Delicious Place
Jajko na twardo z grzankami i pomidorami 129

tosterze albo w piekarniku podpiekamy kromki bułki paryskiej. Pomidora kroimy w ćwiartki, solimy i pieprzymy. Na talerzu układamy kromki chrupiącego pieczywa, jajko na twardo, pomidory. Sprawdź przepis na: Tosty z awokado, jajecznicą i boczkiem Jajko na twardo z grzankami i pomidorami Smacznego! Artykuł Jajko na twardo z grzankami i pomidorami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tosty z szynką dojrzewającą i jajkiem w koszulce / Toasts with ripening ham and poached egg 70

każdą cieniutką warstwą tahini. Połóż część startej na tarce mozzarelli, na to paseczki szynki i po jednym jajku w koszulce. Posól i popieprz jajka. Wierzch posyp resztą mozzarelli. Zapiekaj tosty przez 15 minut. Ingredients: (2 portions) 4 slices of wheat bread 1 tablespoon tahini paste 100 g. Mozzarella in a piece 2-3 slices of ripening ham 4 eggs

Delicious Place
TOSTY FRANCUSKIE Z DŻEMEM – najlepsze niedzielne śniadanie na słodko 84

Tosty francuskie, choć nazwa brzmi tak bardzo Ę Ą nie jest to nic innego jak grzanki z pieczywa moczonego w jajku i smażonego na dobrym maśle. Pieczywo wcale nie musi być świeże – wręcz przeciwnie, śmiało możemy wykorzystać do tego celu lekko czerstwe już pieczywo zalegające nam w chlebaku. Podane z cukrem pudrem albo dżemem, nutellą, kremem orzechowym albo

Ostra na Słodko
Chleb w jajku z kakaowym tahini 69

jajka pół szklanki mleka 2 łyżki masła klarowanego 6 kromek chleba smarujemy tahini z kakao. Przykrywamy resztą kromek. Kanapki obtaczamy w jajku rozmieszanym z mlekiem. Na patelni rozpuszczamy masło. Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane. Przed podaniem polewamy odrobiną miodu. Podajemy na ciepło. Smacznego :) Artykuł Chleb w jajku z kakaowym tahini pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Grzanki z awokado i jajkiem sadzonym 99

Składniki / 1porcja: –  2-3 kromki ulubionego chleba ( u mnie pokrojona mała bagietka) –  2 jajka –  1 awokado – 1 łyżka oliwy z oliwek –   

I LOVE LIFE
Grzanki z awokado i jajkiem sadzonym 82

Składniki / 1porcja: –  2-3 kromki ulubionego chleba ( u mnie pokrojona mała bagietka) –  2 jajka –  1 awokado – 1 łyżka oliwy z oliwek –   

I LOVE LIFE
Pasta jajeczna ze smażonymi pieczarkami do kanapek 99

przysmażone . Odstawiamy do wystygnięcia . Jak już wszystko wystygnie , przekładamy do miski , dodajemy jajka , gałkę , sól i pieprz do smaku . Blendujemy blenderem na średnio gładka pastę . Gotowe . Można smarować tosty lub pieczywo , posypane dodatkowo koperkiem lub szczypiorkiem smakuje wyśmienicie . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta jajeczna ze smażonymi pieczarkami do kanapek pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kanapki z wędzonym łososiem 92

Szybka i smaczna propozycja na śniadanie, to tosty z sałatą i wędzonym łososiem. Dodatkowo, jako smarowidło, mamy tutaj mieszankę serka kanapkowego z niewielką ilością majonezu i posiekanymi oliwkami. Ja chleb lekko ogrzałam w sandwicherze, ale równie dobrze, o ile nie lepiej, sprawdzi się również patelnia grillowa. Kanapki takie wsunął ze smakiem nawet mój Synek:) U nas na pewno zagoszczą jeszcze

Smaki Na Talerzu
IDEALNE, WIOSENNE ŚNIADANIE – ZAPIEKANE AWOKADO I CHRUPIĄCE TOSTY 91

wole wstać wcześniej i przygotować coś pysznego, a zarazem zdrowszego. Dziś razem z marka SEKO przygotowałam dla Was właśnie takie pyszne śniadanie – zapiekane awokado z jajkiem i chrupiące tosty z nowymi filetami śledziowymi z pomidorami i szczypiorkiem. Śniadanie pyszne, szybkie, lekkie i zdrowe! Ps. nie wiem czy wiecie, ale śledź jest wysoko cenioną rybą – zawiera kwasy z rodziny

Ostra na Słodko
Tosty / grzanki z rokpolem 82

stopni i zapiekać, aż pieczywo się zrumieni. Orzechy włoskie posiekać. Ser rozdrobnić, utrzeć na gładką masę z masłem. Dodać orzechy. Doprawić do smaku pieprzem. Masę ułożyć na podpieczonych tostach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, na około 5 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki

królestwo garów
Zapiekane kanapki z paluszkami rybnymi i mozzarellą / Fish sticks and mozzarella toasts 241

Mówimy jak jest;) Warto czytać składy dla zdrowia własnego i całej rodziny. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Zapiekane kanapki z paluszkami rybnymi i mozzarellą (4 tosty) Składniki : 4 paluszki rybne od FRoSTY , przygotowane zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu 2 bułki, przekrojone na pół i opieczone w tosterze lub piekarniku 4 łyżki sosu do pizzy lub innego

karmelowy
Po prostu kanapka z jajecznicą 85

reszcie rodzinki codziennie staram się zaserwować coś nowego . Cóż już tak mam , lubię rzeczy do których przywykłam Polecam , szczególnie jak ma się sporo zajęć , wystarczy położyć jajecznicę na tost i można z nim ruszać do pracy Nawet talerzyk jest zbędny ..czyli tak jak lubię , minimalistycznie , szybko i pysznie Składniki : 1 kromka chleba żytniego 2 jajka kurze łyżeczka masła sos tatarski

Ogrodnik w podróży
Tosty z serem pleśniowym, czereśniami i miętą 161

Ciepłe i chrupiące tosty z chleba z dodatkiem miękkiego i lekko roztopionego sera camembert, świeżych czereśni oraz listków mięty i płatków migdałowych, skropione słodkiem sosem balsamicznym- prosta, a zarazem wyborna propozycja. Konieczne do wypróbowania w sezonie czereśniowym 🍒 Z amiast czereśni można również wykorzystać inne owoce sezonowe, teraz fantastycznie sprawdzą się np. świeże brzoskwinie czy truskawki. 2 porcje: * chleb/bułka

Kraina Miodem Płynąca
Kanapka Monte Cristo Sandwich 153

Dawno nie gościły u nas kanapki na cieplo. Dziś kolejna propozycja z cyklu amerykańskich ciepłych przysmaków. Monte Cristo Sadwich to jedna z klasycznych kanapek w stylu tostów, obtaczana w rozkłóconym jajku, pełna szynki i sera. Często serwowana jest z ćwiartkami pomarańczy, plasterkami truskawek lub borówkowym dżemem. Składniki (1 porcja) -3 kromki -2 łyżki majonezu -2 plasterki sera gouda -2 plasterki

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania