torty - 16045 przepisów (strona:776/1070)

Tort 167

Dla sympatycznej Jubilatki:)

In my kitchen
Torcik marchewkowy z cytrynowym kremem 155

moja babcia miała imieniny i długo zastanawiałam się co jej przygotować, bo słodkiego nie może i wielu słodyczy nie lubi. Wpadłam na pomysł ulepszenia mojego ciasta marchewkowego i udekorowaniu. Tort zdał egzamin! Możecie też taki przygotować bez żadnej okazji, a na spotkanie z bliskimi jest idealny.   Składniki: 300 g startej marchewki 3 jajka 150 g roztopionego masła

Niezły Młynek
Tort makowy 385

Tort makowy, to iście świąteczne ciasto lub na tak zwane lepsze okazje, godny polecenia, lekki, znakomity w smaku, wart zachodu.... Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki krupczatki 0,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa: 400 gram maku mielonego 400 gram  bakalii ( rodzynki, migdały, żurawina, morele, daktyle, figi, skórki z pomarańczy, orzechy

kgwjanczewo
Scarcelle z Apulii, wielkanocne ciasteczka 197

Oczywiście każdy region Włoch szczyci się swoimi potrawami i związanymi z nimi tradycjami. Jedną z nich jest wplatanie i zapiekanie surowego jajka, symbolu nowego życia, na słodkim lub słonym torcie wielkanocym. Słodka wersja rodem z Apulii, tak bardzo mnie urzekła, że postanowiłam ją upiec na Wielkanoc. Tych słodkich wersji chyba jest kilka, ponieważ spotkałam się z różnymi nazwami: scarcella, scarcedda

Mia Cucina Sofieta
Masa marshmallows – drobne dekoracje 79

dekoracje … do tej pory szukaliśmy ich w sklepach. Dziś możemy wykonać je samodzielnie! Masa marshmallows jest praktyczna, kiedy potrzebujemy wykonać kilka niewielkich dekoracji. Do pokrywania całych ciast i tortów jest mało opłacalna, ponieważ same pianki są dość drogie. Polecam używać pianek białych (chyba że z góry wiemy, że dekoracje mają być np. różowe) Jeśli podoba Ci się ten przepis

Za drzwiami kuchni
TORT WĄTRÓBKOWY 241

TORT WĄTRÓBKOWY Pyszna zimna przekąska, niezmiernie popularna na Ukrainie. Bardzo często gości na stolach w czasie specjalnych uroczystości (święta, urodziny itp.). Uznawana jest za restauracyjne jedzenie. Jeśli ktoś z Was lubi wątróbkę, mam nadzieje, ze posmakuje ona Wam w tej ukraińskiej odsłonie. Bardzo ja polecam. Składniki: 1/2 kg wątróbki 2 średnie cebule 3-4 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka

Kulinarnie z Polką na Kresach
Mazurek bakaliowy 257

miski przełożyć marcepan i białko i za pomocą drewnianej łyżki dokładnie je ze sobą połączyć, aż stworzą jednolitą masę, przypominającą gęsty krem. Masę nałożyć do szprycy do dekoracji tortów i wykonać rozetki na obwodzie jednego z placków z kruchego ciasta (fot.2) . Największą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Jeżeli nam się zmieszczą, przełożyć od razu oba blaty ciasta. Jeżeli

Świat Ciasta
Oszukaniec, czekoladowe ciasto z masą budyniową 232

Przepyszne ciasto, które może udawać tort urodzinowy. Ale nie z tego powodu nosi taką nazwę. Oszukaniec - ponieważ zawiera w sobie tylko 1 jajko. Pewnie pomyślicie, że jak to, że tylko jedno jajko? Tak. A smakuje jak jakieś wyśmienite ciacho z kremem. Polecam z czystym sumieniem. Najlepiej smakuje po nocnym leżakowaniu w lodówce. Przepis ten dostałam od swojej Przyjaciółki

CookYourself
Przepis na ciasto z mango i truskawkami 186

Może pogoda na razie nie sprzyja dłuższym spacerom, ale to nie znaczy, że nie przyszła do nas wiosna. Może nie jest to jeszcze czas na przygotowanie lodowego tortu z owoców leśnych , ale dzień robi się dłuższy, pogoda ładniejsza, a na targowiskach pojawią się świeże sezonowe owoce i warzywa. Chyba właśnie ich najbardziej mi brakowało zimą. Ostatnio kupiłam na straganie greckie

Słodkie Przyjemności
rogaliki drożdżowe z nutellą 325

ciasto w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na godzinę. 3. Gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na połowy.jedną część rozwałkujemy placek o grubości około pół centymetra. Za pomocą formy do tortów wykrawamy koło, które następnie dzielimy na 8 trójkątów jak na zdjęciu. Na każdy trójkąt dajemy po pół łyżeczki nutelli i zwijamy od najszerszej części do góry formując rogalik. Układamy każdy

zjem to blog kulinarny
Wielkanoc 2015. Słodko 133

masła, bez laktozy). Babka Babka migdałowo - limonkowa (bez glutenu, bez mleka)    Ciasto jabłkowo - marcepanowe z migdałami i sosem marcepanowym (bez glutenu, bez mleka) Kruszon z jabłkami Tort obłędnie czekoladowy Ciasto pomarańczowo - migdałowe bez jajek Cynamonowy placek z jabłkami

Szybko Tanio Smacznie
Magazyn GRYZ #2 169

przygotował za to coś na ostro, Ewelina opowiada o kiełkach, Ania chwali się w jak łatwy sposób przygotować domową kiełbasę, a Daria uczy jak nie marnować jedzenia. Wisienką na torcie są na pewno jaja po szkocku przygotowane przez Przemysława . Po prostu nie możecie tego przegapić! Ugryźcie nas na wiosnę ;) I dajcie znać co sądzicie o drugim numerze

Słodkie Przyjemności
Bezy kakaowe 208

cóż, w końcu to bezy, ale nie tak bardzo jak mogłoby się wydawać, a to za sprawą dodanego do nich kakao. Można je wykorzystać do deserów z kremem, tortów czy do jedzenia 'na sucho'. Do wyboru do koloru. A w jakiej postaci Wy lubicie jeść bezy najbardziej? Składniki : 4 białka 210 g cukru pudru czubata łyżka kakao 2 łyżeczki mąki

Słodkie Przyjemności
Krem waniliowy 219

waniliowy jest troszkę pracochłonny, ale naprawdę wart poświęconego mu czasu, bo  odkąd go zrobicie przestaniecie kupować  gotowych produktów z proszku i mleka. Można go wykorzystać do przełożenia tortu czy udekorowania babeczek  tak jak w naszym przypadku . Składniki : 45 gram mąki 240 ml mleka 200 gram masła 200 gram cukru pudru  5 ml vanillowy extrakt  Przygotowanie

cookpl

Proponowane wyszukiwania