torty - 16045 przepisów (strona:767/1070)

Ciasto Leśne Runo 207

jest 2 dni różnicy więc co roku jest okazja do wspólnego świętowania :) Tegoroczne były wyjątkowe - bo okrągłe :) W związku z tą  scenerią  stwierdziłam, że zamiast tradycyjnego urodzinowego tortu zaproponuję ciasto, które swoim wyglądem niezmiernie kojarzy się z lasem.  Zielone jak mech, przystrojone czerwonymi owocami granatu kojarzącymi się z leśnymi borówkami. Mamo, Tato - jeszcze raz: Wszystkiego Najwspanialszego

Taste Therapy
Jak Zrobić Pyszne Lody Czekoladowe. 3 Składniki. 10 minut. Czy grozi Ci Salmonella ? Prosty Przepis jak zrobić lody czekoladowe 179

Uśmiechniesz się, kiedy zobaczysz jakie to proste!  Wystarczy 10 minut i tylko 3 składniki. Jak Zrobić Pyszne Lody Czekoladowe.  3 Składniki. 5 minut. 

IzaGotuje
Prosty sernik z borówkami 217

jaja powinny mieć temperaturę pokojową, więc należy je odpowiednio wcześniej wyciągnąć z lodówki (np. godzinę wcześniej). Piekarnik nagrzać do temperatury 175-180°C* (grzałka góra-dół). Okrągłą formę do tortów o średnicy 23 cm wysmarować masłem (jeśli ma odpinaną obręcz – wyłożyć dno papierem celem uszczelnienia) . Borówki opłukać na sicie. Odsączyć z wody a następnie przełożyć na talerzyk wyłożony ręcznikiem

Moja Delicja
Rolada biszkoptowa z lodami i malinami 198

było boskie, jeden kawałek, a ile szczęścia, czekoladowa ‪ ‎rolada z lodami i malinami to super połączenie. Biszkopt wykorzystany w przepisie jest idealny do rolad, ciast z owocami i tortów. Z jego wykonaniem poradzi sobie każdy. Ekspresowa rolada biszkoptowa z lodami i malinami: Przepis na dużą blachę ok. 35 x 25 cm Składniki 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rogaliki z rabarbarem - idealne na wycieczkę 180

może się rozpadać. Ostudzić, odcedzić. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół. Uformować dwie kule, każdą rozwałkować na okrąg o grubości 4-5 mm. Pociąć każdy na 8 trójkątów (jak tort). Przy podstawie trójkątów wykładać po łyżce nadzienia, następnie zwinąć i i uformować w kształt rogali, zawijając końce. Odstawić na 20 minut do napuszenia. Wyrośnięte rogaliki posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem, posypać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
3BIT w nowym wydaniu. Śmietana Bravo! 146

zawiodła standardowa 30%, bądź 36%. Śmietana Bravo nie ma szans na niepowodzenie, nie może się nie udać. Ubija się niezwykle szybko, jest nieco słodka i można nią ozdabiać torty bez użycia usztywniacza w postaci żelatyny, czy innych substancji typu fix ;) Kształt jaki jej nadamy nie zmienia się tak jak to bywa w śmietanie, którą zwykliśmy kupować. Praca z nią

MamaOskarka
Surówka z buraków II, Česká Hospoda 209

jedno z kilku wegetariańskich dań w menu tej restauracji. Z typowo czeskich dań (wegetariańskich), znajdziemy tutaj jeszcze knedliki, kilka rodzajów sałatek (w tym szopska – pyyszna) i deserów (np. tort miodowy, sernik wiedeński i czeską czekoladę). Jeśli chodzi o wegańskie opcje, zostaje ryż/ziemniaki/kasza gryczana, itp. No i oczywiście czeskie piwo i drinki z kofolą (czyli czeską kolą, tj. Cypisek

Qlinarnie i Qlinarnie
Katarzynki na Katarzynki 89

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} na Wigilię polecam również: makowiec keks Piernik piernik z marcepanem i powidłami tort makowy szarlotka oraz dania wigilijne Wigilia w królestwie garów

królestwo garów
Szarlotka II 83

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} na Wigilię polecam również: makowiec keks Piernik piernik z marcepanem i powidłami tort makowy szarlotka katarzynki oraz dania wigilijne Wigilia w królestwie garów   zastawa

królestwo garów
Piernik z marcepanem i powidłami 411

przed rozbiciem sparzyć) utrzeć z cukrem na gęstą lśniącą masę, ucierając dodać kakao a następnie wanilię. Piernik posmarować lukrem, odstawić do zastygnięcia. na Wigilię polecam również: makowiec keks Piernik tort makowy szarlotka katarzynki oraz dania wigilijne Wigilia w królestwie garów Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

królestwo garów
Tarta z kremem patissiere i owocami 83

Creme Patissiere jest kremem uniwersalnym i prostym w wykonaniu. Występuje jako nadzienie tart, tarteletek, rogalików... a także jest podstawą niektórych kremów do tortów. W uproszczeniu można powiedzieć, że jest to "budyń". Niektórzy używają budyniu w proszku zamiast przyrządzić samodzielnie krem. ciasto: 300 gram mąki, 200 gram zimnego masła, 100 gram cukru pudru, 3 surowe żółtka, skórka otarta z jednej cytryny

królestwo garów
„pączki” z oliwkami 137

zdrowotne walory oraz niezwykłe smaki oliwek oraz szlachetnej oliwy. Pod wpływem śródziemnomorskiej kuchni, złagodzono smak niektórych staropolskich potraw oraz ciężkich i zawiesistych sosów. Wytworne obiady, często kończyły się lodami, tortami, ciastkami z galaretką, czekoladami czy smażonymi kasztanami. Kuchnia na dworze królewskiej pary, obfitowała w ryż, różnego rodzaju korzenie, pieprz, koper, szafran, imbir, gałkę muszkatołową, goździki, cynamon, cukier, marcepany i oliwę

królestwo garów
Krem waniliowy według Michela Roux 225

jednego z bardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni . Krem jest przygotowany na bazie żółtek, jest troszkę podobny do naszego budyniu. Możemy wykorzystać jako nadzienie do  babeczek, tart czy tortów. Możemy go też zjeść jako deser z dodatkiem świeżych owoców  Krem waniliowy według Michela Roux Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 6 żółtek 125 g cukru pudru

Kulinarne przygody Gatity
Diabeł wypędzony... 143

całą logistykę.       Oczywiście każdy z rodziny miał swój wkład w imprezę: Babcie zrobiły pyszne ciasta i przekąski. Chrzestna - sernik na zimno. Chrzestny zamówił piękny tort, a jego Żona elegancko udekorowała stół. Dziadek narobił kiełbasy białej na barszcz. Mąż sumiennie realizował listy zakupowe i siekał co było do posiekania. A kiedy moi Panowie budowali razem

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania