torty - 15938 przepisów (strona:750/1063)

Szybki biszkopt z pianką truskawkową i owocami 285

analiza, prowadząca do uzyskania jakiegoś efektu. Brak czasu na ponawianie, brak składników na dublowanie. I oto jest - superszybki, supersmaczny i całkiem nieźle wyglądający. Sprawdził się doskonale jako awaryjny tort na urodzinach mojej przyjaciółki Kesji ;) SZYBKI BISZKOPT Z PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ I OWOCAMI Składniki na biszkopt: - 3 jajka - 3/4 szklanki mąki - 1/2 szklanki cukru - 1 opakowanie cukru wanilinowego - 1,5 łyżki mąki

Życie zamknięte w smaku
Ciasto szpinakowe z kremem cytrynowym i miętą 228

ciasto będzie idealnym kompromisem dla klasycznego tortu w czasie lata. Jest dużo od niego duże lżejsze, a wciąż prezentuje się bardzo "tortowo".  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName

Życie zamknięte w smaku
Tort naleśnikowy z tuńczykiem 106

temat tego dania zdecydowanie mogę powiedzieć, że jest bardzo smaczne. Gdy je robiłam, nie wiedziałam dokładnie jak wyjdzie. Teraz zdecydowanie z czystym sumieniem mogę polecić Wam tort naleśnikowy z tuńczykiem, jest pyszny. Składniki: Naleśniki 300 ml mleka 2 jajka ok.2 szklanki mąki ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Olej do smażenia Farsz tuńczykowy Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym ( duża

Smaki Ewy
Puszysty biszkopt cytrynowy 130

Sekretem udanego tortu jest biszkopt (obok masy oczywiście). Ja lubię te puszyste, niezbyt suche, ale rozpływające się w ustach. Ten biszkopt taki właśnie jest z nutką  smakową i aromatem cytryny stanowi idealny podkład pod masę. Z tortownicy o średnicy 24 i 26 cm bez trudu wychodzi wysoki tak, aby można go było przeciąć na trzy blaty. Ważne! Jajka powinny

ChilliJemy
Torcik truflowy 199

Rozpuścić czekoladę z masłem i cukrem nad parą wodną 4. Delikatnie połączyć wszystkie składniki. Przed rozpoczęciem przygotowania przygotuj sobie tortownicę nasmarowaną olejem. Jeżeli chcesz aby na spodzie twojego tortu znajdowała się podstawa możesz pokruszyć batonika z miodem albo wysypać musli, a na nie położyć owoce. Ciasto wstawić do lodówki na minumum 5 godzin Pytania, sugestie i przepisy tradycyjnie

Full Smaku
Czekośliwka 109

szał przerabiania owoców, postanowiłam zrobić też śliwki z czekoladą. I powiem szczerze, jestem totalnie zaskoczona! Są wspaniałe! Słodkie, ale nie za bardzo, z posmakiem kakao. Już sobie wyobrażam tort przełożony czekośliwką, albo naleśniki.. Składniki: 4kg śliwek 1kg cukru 200g ciemnego kakao Przygotowanie: Śliwki umyć, osuszyć i wypestkować. Włożyć do dużego garnka o grubym dnie, zasypać cukrem i zostawić

Cakes By Kejt
Ciastka na chrzest 146

Otrzymany lukier przechowywać w czystym pojemniku, nakryć go wilgotną ściereczką, aby nie wysychał i zamknąć pojemnik. Tak otrzymany lukier służy do precyzyjnych dekoracji oraz sklejania różnych elementów cukrowych przy tortach, jest bardzo gęsty i szybko wysycha.     4. Przygotować kruche ciasto według przepisu „Kruche ciasteczka waniliowe”(klik) . Z ciasta foremką wycinać laleczki.     5. Następnie okrągłymi foremkami przyciąć

Mała Cukierenka
TORT MALINOWY 131

Kolejny smak moich tortów to smak malinowy. Lekki, puszysty biszkopt przełożony lekko kwaskowym musem malinowym. Pychota

In my kitchen
Sernik na zimno z truskawkami 177

wanilię i wsypujemy cukier wraz z żelatyną.  Tężejącą wodę łączymy z twarogiem sernikowym.  Całość przelewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.  Gotowy tort dekorujemy pozostałymi truskawkami

Miód i pieprz
Wiśnie drylowane w syropie 174

Takie wiśnie z pewnością wykorzystacie. Są idealne do tortu szwardzwaldzkiego, lodów, deserów oraz można zrobić pyszny sos wiśniowy na zimno i na ciepło. Warto poświęcić trochę czasu na ich zrobienie bo na sklepowych półkach są bardzo drogie.  Składniki: 3 kg wiśni 250 ml wody 0,5 kg cukru  Przygotowanie: Wiśnie umyć i odsączyć. Za pomocą drylownicy lub nożyka

Ala piecze i gotuje
KRUCHE CIASTECZKA MIGDAŁOWE 170

przede wszystkim w przemyśle farmaceutycznym). Migdały w kuchni najczęściej wykorzystujemy jako dodatek do ciast, deserów. Służą również do zrobienia masy marcepanowej (jest bardzo plastyczna, dlatego używana jest do dekoracji tortów). Mielone migdały mogą zastąpić mąkę w wypiekach. Esencja migdałowa nada naszym wypiekom wspaniałego aromatu. Można również przygotować migdałową orszadę - jest to napój migdałowy pochodzący z Francji. Składniki

Ciastka - domowe słodkości
Tort przekładany kremem wiśniowym 400

4 sierpnia 2015 obchodziliśmy z mężem 3 rocznicę ślubu. Z tej okazji zrobiłam torcik biszkoptowy z kremem wiśniowym. Polecam! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Nominacja do Liebster Blog Award 97

prezent do kuchni? A może na coś polujesz od dłuższego czasu?  10. Czym w ostatnim czasie kulinarnie zaskoczyłaś swoich znajomych, rodzinę? Może był to cudowny obiad lub genialny tort urodzinowy? 11. Masz jakąś kuchenną tajemnicę, której nigdy nie zdradzisz (chyba że napiszesz książkę ... :)). Jeśli tak, kto ją Tobie przekazał?  Moje odpowiedzi na pytania otrzymane od http://somethingordinary.pl : Twoje

Garniec Magalie
Biszkopt kakaowy 178

Biszkopt to podstawa do zrobienia tortów, czy też ciast z kremem. Próbując kilka przepisów znalazłam ten, który moim zdaniem jest najlepszy i, który mi zawsze wychodzi. Przepis znaleziony gdzieś w mamy zbiorze przepisów. Przepis: 4 jajka 3/4 szkl mąki 2 łyżki kakao 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Przygotowanie: Białka z cukrem ubić na sztywno

Motylkowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania