Pamiętacie te przekładane wafle? Kto u Was w domu robił najlepsze? Te z dzisiejszego przepisu to bardzo szybka wersja znanego smakołyku – tortu Pischinger. Mocno kakaowe, idealnie słodkie. Zapakujecie je do lunchboxa do pracy, swoim dzieciom w szkolne plecaki, albo zabierzecie jako szybką słodką przekąskę na rowerową wycieczkę. Oscar Pischinger, wiedeński cukiernik i właściciel firmy produkującej czekoladę, w 1881 wymyślił wafle
Karo in the Kitchenciasto. Dobrze jest mieć taki przepis pod ręką gdy w ostatniej chwili zapowiadają się goście na kawę :) Składniki: gotowy spód biszkoptowy, tortowy ( można również upiec samemu), gotowy krem do tortów o smaku czekoladowym, przygotować według opisu na opakowaniu ( można dodatkowo dodać łyżkę kakao), słoik wiśni bez pestek, odsączonych. 2-3 garście rodzynek, 2-3 garście orzechów włoskich, lekko pokrojonych
W kuchni u Monikidawno dodawałam przepis na placki z mąki kokosowej - KLIK , do tych wczorajszych po prostu dodałam jeszcze pokrojoną brzoskwinię :) Wczorajszy grill rodzinny bardzo udany :) Niestety zapomniałam zrobić dla Was zdjecia tortu :( Napiszę jedynie, że był to biszkopt kukurydziano-gryczany przełożony domowym dżemem malinowym, na wierzchu z kremem ze śmietanki kokosowej i udekorowany malinami. Teraz uruchomcie wyobraźnie
breakfast of dreamsRozpoczęliśmy rok szkolny. Gabriel, mój 4,5 latek poszedł do szkoły. Brzmi poważnie, w mundurku, z dużym plecakiem, z książkami. On trzymał się dzielnie, ja tonęłam
Made By Mom And Sonłyżkę cukru. Kiedy ciasto już wyraźnie podrośnie, podzielcie je na 3 części. Jedną część uformujcie w kulkę i rozwałkujcie ją, tak żeby móc zapełnić nią dno okrągłej formy do tortów ze zdejmowaną obręczą. Pozostałe ciasto wałkujemy cienko, na grubość pół centymetra, w elegancki prostokąt. Wykładamy owoce wymieszane z budyniem i cukrem, rozkładając je równą warstwą, a ciasto zwijamy jak roladę
Karo in the Kitchenmieście w Europie, które by to było i z jakiego powodu? 2. Twoja popisowa potrawa to…? 3. Dlaczego zaczęłaś gotować i interesować się kuchnią i kulinariami? 4. Piętrowy bogaty tort czy proste ciasto? Dlaczego tak, a nie inaczej? 5. Twoje ulubione czasopismo to…? 6. Ulubiony produkt spożywczy. Dlaczego akurat ten? 7. Potrawa, której nienawidziłaś w dzieciństwie, to…? 8. Twój preferowany
Karo in the Kitchenjest kubek jogurtu o pojemności 125-150ml. Będzie tu pasował zarówno jogurt naturalny, grecki, jak i owocowy czy na przykład waniliowy. Ten przepis jest idealny na formę do tortów o średnicy o 18 do 24cm. Potrzebne narzędzia to miska, mikser i kubek po jogurcie. Jajka miksujemy z jogurtem, solą i olejem na puszysto. Wsypujemy powoli, partiami, odmierzoną porcję cukru
Karo in the KitchenTYLKO smaczne potrawy :) No i po czwarte dość często odwiedzają nas goście z powodu różnych okazji, którzy po prostu chcą zjeść smacznie i tradycyjnie. Wyobrażacie sobie bowiem urodziny bez tortu? Lub namawianie i przekonywanie starszej babci lub dziadka, że makaron gryczany z wodorostami nori, to jest coś z czym koniecznie powinni się zaprzyjaźnić? :) Stąd na blogu taka różnorodność dań. Poza
Moja Delicjamaślanego kurczaka, którego kiedyś robiła moja mama. Zawsze maczałam chlebek w tym pysznym sosie... mmm... taka namiastka smaku dzieciństwa :) Smacznego! :) Do zobaczenia wkrótce. Kolejny przepis: Marchewkowy a la tort z kremem cytrynowym
Malowane smakiemudał się rewelacyjnie! Pokruszone, chrupiące pod zębami pełnoziarniste ciasteczka, przełamująca słodycz warstwa malinowa, puszysta bita śmietana i domowy krem Toffifee . Ten sam co w przepisie na tort Toffifee . Całość smakuję wyśmienicie! Serdecznie polecam ;) Składniki: (na 2 porcje) kilka sztuk pokruszonych ciastek pełnoziarnistych dwie garści malin 200 g śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka soku
Nastoletnie WypiekanieOtrzymany lukier przechowywać w czystym pojemniku, nakryć go wilgotną ściereczką, aby nie wysychał i zamknąć pojemnik. Tak otrzymany lukier służy do precyzyjnych dekoracji oraz sklejania różnych elementów cukrowych przy tortach, jest bardzo gęsty i szybko wysycha. 4. Przygotować kruche ciasto według przepisu „Kruche ciasteczka waniliowe”(klik) . Z ciasta foremką wycinać laleczki. 5. Następnie okrągłymi foremkami przyciąć
Mała Cukierenka