każdym razie trójka z przodu już stoi, więc żarty się skończyły i teraz przynajmniej od czasu do czasu trzeba będzie poudawać poważnego człowieka ;) Wstyd przyznać, ale nawet tortu na urodziny nie miałam. Raz, że z przyczyn różnych imprezy… Continue reading Ciasteczka z żurawiną i pomarańczą
brunetkawkuchnikakaowe płatki ryżowe; z kremówką i wiśniami weekend jakby go nie było? chyba już się powinnam przyzwyczaić. a do szkoły oprócz drugiego śniadania zabieram dzisiaj też... tort trzymajcie kciuki bym go całego dostarczyła :) pod spodem jest ukryty kakaowy biszkopt przełożony czekoladowym kremem z mascarpone i drażetkami
More food, love and dreamspierwszy blog jaki założyłam i na którym robiłam pierwsze kroki z blogowaniem,jednak przepisy są warte wypróbowania.Pozdrawiam. *********************************************** KANDYZOWANA SKÓRKA CYTRYNOWA DO CIASTA SEROWE PĄCZUSIE KRUSZON HERBACIANY MIGDAŁOWIEC TORT MOCNO KOKOSOWY KOLOROWY SERNIK SYROP CYNAMONOWY DO KAWY LUB HERBATY LODY NA CIEPŁO CIASTO GALARETKOWE KLOPS W ŚMIETANIE SERNIK Z BRZOSKWINIAMI CIASTO BAKALIOWE CIASTO MAKOWO-JABŁKOWE BITKI W SOSIE
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDelikatnie chrupiące i przyjemnie słodkie- wszystkim chyba znane beziki. Idealne jako słodki deser lub ozdoba ciast i tortów. Bardzo proste w przygotowaniu. Zapraszam! Delikatne beziki Składniki: 4 białka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 2/3 szklanki cukru Przygotowanie: Białka ubijamy i dodajemy stopniowo cukier (w trakcie ubijania). Do ubitaj piany (jest sztywna i błyszcząca) dodaję mąkę
Tagebuch po polskuchciałam zrobić coś innego-jak to ja-hihi,widziałam już kilka razy takie torty,kiedyś w Islandii jadłam taki tylko tam już kupuje się gotowy specjalnie przekrojony wzdłuż chleb i farsz był jajeczno- krawetkowy-też pycha,ja bym nie była sobą jak bym coś nie wymyśliła po swojemu i zrobiłam trzy różne warstwy-pieczarkowa,jajeczną i szynkową-okazało się
Swojskie jedzonkowww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pyszny krem na bazie serka homogenizowanego, który idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek. Sprawdzi się także jako samoistny deser. Ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Serek przeważnie łączyłam z bitą śmietaną, lecz w połączeniu z masłem jest bardziej kremowy
Di gotujeczarna porzeczka i masa czekoladowa. Owoce to gruszki z zalewy . Dodatkowo delicje. genialna drabina , no cóż jedna sprawna druga za to mniej :) Wersja po , jak na drugi tort to uważam że całkiem nieźle wyszło
Kuchcikowoasi...Kawałek mnienaszych kobiecych "atutów". Masa Marshmallows do dekoracji To masa ze znanych pianek, mi się udało kupić jedynie kolorowe(biało-różowo-żółte) Chyba, że z góry wiecie, że dekoracja tortu będzie niebieska czy różowa, to wtedy śmiało sięgajcie po pianki kolorowe. 300g pianek 3-4 łyżki wody i cukier puder, dla mnie 0,5 kg to było za mało
Kuchcikowoasi...Kawałek mnierazem moją pracą było tylko zdobienie . Przedstawię wam kolejną masę którą można powlekać tort. Masa marcepanowa : 250g migdałów 250g cukru p. 30ml soku ananasowego, lub jakiegoś alkoholu np.rumu 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego Migdały zalać wrzącą wodą, odczekać 5 minut i ściągać łupiny. Obrane osuszyć. Zmielić migdały aż będą lekko tłuste, na gładką masę. Ponownie zmielić z cukrem, sokiem i olejkiem
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieKolejnym zamówieniem był tort jako paczka papierosów Sobieski
Kuchcikowoasi...Kawałek mnie